Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Antibiotikum miatt terhesség...

Antibiotikum miatt terhesség megszakítása??

Figyelt kérdés
Egyik ismerősöm mesélte, hogy pár éve volt azthiszem arcüreg vagy mandula gyulladása nem is tudom már pontosan de a lényeg az, hogy antibiotikumot kellett szednie tán valami erőset. És mikor kiderült hogy terhes azt mondta az orvos neki, hogy nem lehet megtartani mert nem fejlődne egészségesen vagy lehet nem is fejlődött és aztan már tudták is az orvosok mit kell csinálni, megműtötték. Szerintetek ilyen tényleg van, hogy antibiotikum kúra miatt kell megszakítani egy terhességet vagy valószínűleg kamuzott és elabortálta? Meg mondta is, hogy antibiotikum szedése alatt nem szabad próbálkozni a babával nehogy így járjak.
2022. jan. 3. 16:56
 1/8 anonim ***** válasza:
81%

A kezeletlen gyulladás okozhat gondot, az antibiotikum viszont nem.

Nekem magzatvíz mintavétel után 5 napig kellett elég erős antibiotikumot szednem, szóval tuti nem tilos terhesség alatt.

2022. jan. 3. 17:01
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Van olyan antibiotikum ami karos lehet, vagy bizonyitottan karos a magzatra. Ezt az orvosok tudjak. Egy lorugas gyogyszernel nem véletlenül kerdezik, hogy allhat e fenn terhesseg.

Ha ilyet kapott el tudom kepzelni, hogy okozhatott bajt, vagy esetleg az orvos bepanikoltatta.

Antibiotikum szedese alatt a fogamzasgatlo hatasa csokkken erre szoktak meg felhivni a figyelmet.

En speciel nem probalkoznek semmifele rovid ideig tartó, eros gyogyszeres kezeles ideje alatt, pont ezert. Utana ezen rugoznek, hogy lehet e baja.

2022. jan. 3. 17:02
 3/8 anonim ***** válasza:
93%
1es, de te terhes voltal, olyan antibiotikumot kaptal amit szedhettel. A kerdezo altal leirt tortenet mas.
2022. jan. 3. 17:04
 4/8 anonim ***** válasza:
66%

Lehet benne valami.

Bár nem terhes volt a húgom, hanem szoptatott, mikor kihúzták a fogát, de egy szilánk bent maradt és durván begyulladt neki. Olyan atibiotikumot kapott, amiért abba kellett hagynia a szoptatást,mert különben súlyosan ártott volna vele a kisfiának.

2022. jan. 3. 17:04
 5/8 anonim ***** válasza:
87%
Nincs az az arcureg gyulladasra, adható antibiotikum ami ezt generalna. Tudom, potom 16 éve van, krónikus arcureggyulladasom.
2022. jan. 3. 17:21
 6/8 A kérdező kommentje:
Az biztos, hogy felső légúti megbetegedése volt csak azt nem, hogy pontosan melyik. Köszi az eddigi válaszokat 🙂
2022. jan. 3. 17:24
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem inkább arról lehetett szó, hogy elhalt a terhesség, vagy az antibiótól, vagy mástól, ki tudja. Attól még, hogy egy gyógyszer "erős" valamilyen laikus értelemben, nem feltétlenül tiltott vagy ártalmas terhességben.
2022. jan. 3. 17:52
 8/8 anonim ***** válasza:

Ha nem tudta, hogy terhes, kaphatott olyan gyógyszert, ami nem javasolt és emiatt megijedhetett. Elég kevés olyan gyógyszer van, ami tényleg bizonyítottan bajt okoz, de sok olyan, ami nem ajánlott, mert ugye nem tesztelik terhes nőkön vagy babákon.

Vagy elhalt bármi miatt egyébként is - van, hogy magas láz is okoz bajt valakinek (másnak meg nem). S ha nem ürül ki magától, akkor sajnos műtét kell.

2022. jan. 4. 04:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!