Szamárköhögés elleni oltás terhesen?
Figyelt kérdés
Pro és kontra érvek? Nem tudok semmit, itt külföldön sokan felveszik, de én terhesség alatt nem szeretnék oltást felvenni...2023. márc. 14. 12:38
1/18 anonim válasza:
Mit tudjam én de kérdezd az orvost ne minket mert ha nem és egy random ember odaírja hogy igen és te beadatod akkor elég nagy gond van ugyhogy kérd orvos tanácsát.
2/18 anonim válasza:
Mi az ötvenes évek óta kötelezően kapjuk csecsmeőként, érdeklődj otthon.
3/18 A kérdező kommentje:
Tapasztalatok érdekelnek, ha esetleg valakinek az is van
2023. márc. 14. 13:07
4/18 anonim válasza:
Kulfoldon lakom, raadasul korhazban dolgoztam mikor terhes voltam, pont nogyogyaszokkal. Itt mindenkepp ajanljak, es a legtobben fe is veszik.
Egyebkent ez az oltas nem miattad van, te mar egyszer megkaptad baba korodban ( es mivel meg itt irsz, nem lett tole bajod). Arra van, hogy a babad a 8. hetig -amig meg nem kapja a sajatjat, ne kapja el-es haljon bele a szamarkohogesbe, ami sajnos elofordul, es itt Nyugat Europarol van szo nem a 3. vilagrol.
Igy a babanak lesz az elso 8 hetben ellenanyaga altalad, majd utana o is megkapja detto ugyanezt az oltast.
5/18 anonim válasza:
6/18 anonim válasza:
Kérdező, ez egy magyar oldal.
Nem nagyon fogsz itt tapasztalatot szerzetteket találni, mert nálunk lassan 80 éve nem oltanak felnőttet, ugyanis ez gyermekkorban kötelező védőoltás.
7/18 anonim válasza:
6-os, olvasd el a 4-es valaszt, miert oltanak Nyugaton felnotteket.
8/18 anonim válasza:
7: négyesnek teljesen igaza van, de tegyük hozzá hogy itthon pont a gyerekek magas átoltottsága miatt nem kell annyira ajánlgatni, hiszen sokkal kevesebben fogékonyak rá. Szerintem érdemes korahuszonévesként felvenni itthon is, de a nyugati országokban azért gond, mert relatív alacsony az átoltottság, később oltják a gyerekeket és emiatt összességében jobban terjed. Itthon évi 10-20 eset van összesen jelentve, nyugati országban meg ennyi gyerek kerül életveszélyes állapotba.
9/18 anonim válasza:
Nehogy felvedd! Angliàban èlő ismerősömnek beteg lett tőle a gyereke. Amint megkapta, onnantól alig mozgott a baba, többször megjàrtàk vele a kòrhàzat. Születèse utàn nem bìrt szopni, 8 hònapos koràig nem tartotta a fejèt. Oltàs előtt rendesen mozgott.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!