Szamárköhögés elleni oltás várandósan?
Hát elég szégyen, ha sem a háziorvos, sem a terhesgondozást végző nem javasolta.
Természetesen javasolt az oltás, mivel ezzel megvédheted a leendő gyermeked egy potenciálisan halálos gyermekbetegségtől, amiben idén már két csecsemő meghalt itthon.
Egyébként külföldön (ahol nem olyan nagy az átoltottság, mint itthon), a szamárköhögés elleni oltást minden várandósnak javasolják, szóval ez kb. csak itthon ekkora újdonság….
Kérdeztem a gyerekorvost, a nőgyógyászt, a védőnőt és a háziorvost is, plusz az oltó orvost is az oltóközpontban. Mondom az eredményt.
Gyerekorvos azonnal és egyértelműen ajánlotta, mielőbb (én már nagyon a terhesség végén járok, egyszer a nagyobb gyerekkel mentünk hozzá, akkor kértem ki a véleményét) nem csak nekem, de a környezetünknek is, akik sokat lesznek a babával.
A nőgyógyászom szintén ugyanígy vélekedett gondolkozás nélkül.
A védőnő azt mondta nem kompetens a kérdésben, beszéljek a háziorvosommal.
A háziorvosom azt sem tudta melyik bolygón van. Kb. nézett rám idiótán, hogy minek kéne az most nekem... Végül az asszisztensének ugrott be, hogy "kaptak erről valami körlvelet", megkeresi. Egyébként a háziorvosom kb. ennyire naprakész és halad a korral minden más témában is. :D
Én végül úgy döntöttem, hogy beoltatom magam. Az oltó orvosnak ugyanaz volt a véleménye, mint a gyerekorvosnak és a nőgyógyászomnak. Semmilyen problémám és panaszom nem volt az oltás után, picit fájt a karom két napig.
Én most szültem. Mire tudomást szereztem erről a hisztiről, még kb.2hetem volt szülésig, szóval nem adattam be. Úgy tudom, olyankor már nem is lehet.
Viszont addig egyetlen egészségügyis se ajánlotta.
38 hetes vagyok. Igen, a csapból is ez folyt. Ezért minden rokon betalált vele, küldözgették a rémhíreket.
Gyerekorvos és védőnő sem ajánlotta.
Egyébként se akartam oltani magam, de így megnyugtattak.
Egyébként a megyénkben idén volt 2 igazolt eset.... egész évben...
Bőven ráérek valós veszélyek miatt aggódni ami ellen oltás sincs, nem hiányzott ez a plusz stressz amit rátesznek az emberre.
Hiánycikk lett hirtelen az oltóanyag, érdekes mód azóta a médiában is csend van 🤷♀️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!