Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szamárköhögés elleni oltás...

Szamárköhögés elleni oltás várandósan?

Figyelt kérdés
Most mindenhonnan ez folyik, hogy a kismamák oltassák be magukat, novemberre várom az első babámat, megkérdeztem a háziorvosom és a terhesgondozót, egyikük sem ajánlotta. Ti felveszitek az oltást? Annyira ellentétesen beszélnek róla az emberek, orvosok, hogy nehéz megfelelő döntést, következtetést hozni ezügyben.
aug. 28. 21:09
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
60%
Követem🙄
aug. 28. 21:26
 2/34 anonim ***** válasza:
81%

Hát elég szégyen, ha sem a háziorvos, sem a terhesgondozást végző nem javasolta.

Természetesen javasolt az oltás, mivel ezzel megvédheted a leendő gyermeked egy potenciálisan halálos gyermekbetegségtől, amiben idén már két csecsemő meghalt itthon.

Egyébként külföldön (ahol nem olyan nagy az átoltottság, mint itthon), a szamárköhögés elleni oltást minden várandósnak javasolják, szóval ez kb. csak itthon ekkora újdonság….

aug. 28. 21:31
 3/34 anonim ***** válasza:
26%
Hülyítés 2.0 szerintem felesleges beoltatnod magad főleg terhesen
aug. 28. 21:34
 4/34 anonim ***** válasza:
94%
A gyerekorvosunk felesége terhes, ő beadatta (a nő is orvos, patológus)
aug. 28. 21:40
 5/34 anonim ***** válasza:
82%
Én májusban szültem, utána indult a nagy mizéria. Ha lett volna lehetőség, beadatom. Alig találkoztunk rokonokkal a nyáron, nem mentünk nyaralni sem, nem voltunk tulajdonképpen sehol, nehogy elkapja a kicsi. És félünk, hogy a férjem hazahozza a vírust vagy mostmár a nagy az oviból.
aug. 28. 21:47
 6/34 anonim ***** válasza:
90%
Mi be fogjuk adatni. Párom is és én is. Páromnak a tetanusz miatt is. Messziről jönnek nagyszülők megnézni a babát, nem szeretnék kockáztatni. Elvileg 3. Trimeszterben javasolt. Még gyerekorvossal és háziorvossal nem konzultáltam erről de mindenképpen fogok.
aug. 28. 21:52
 7/34 anonim ***** válasza:
94%

Kérdeztem a gyerekorvost, a nőgyógyászt, a védőnőt és a háziorvost is, plusz az oltó orvost is az oltóközpontban. Mondom az eredményt.

Gyerekorvos azonnal és egyértelműen ajánlotta, mielőbb (én már nagyon a terhesség végén járok, egyszer a nagyobb gyerekkel mentünk hozzá, akkor kértem ki a véleményét) nem csak nekem, de a környezetünknek is, akik sokat lesznek a babával.

A nőgyógyászom szintén ugyanígy vélekedett gondolkozás nélkül.

A védőnő azt mondta nem kompetens a kérdésben, beszéljek a háziorvosommal.

A háziorvosom azt sem tudta melyik bolygón van. Kb. nézett rám idiótán, hogy minek kéne az most nekem... Végül az asszisztensének ugrott be, hogy "kaptak erről valami körlvelet", megkeresi. Egyébként a háziorvosom kb. ennyire naprakész és halad a korral minden más témában is. :D

Én végül úgy döntöttem, hogy beoltatom magam. Az oltó orvosnak ugyanaz volt a véleménye, mint a gyerekorvosnak és a nőgyógyászomnak. Semmilyen problémám és panaszom nem volt az oltás után, picit fájt a karom két napig.

aug. 28. 21:53
 8/34 anonim ***** válasza:
29%

Én most szültem. Mire tudomást szereztem erről a hisztiről, még kb.2hetem volt szülésig, szóval nem adattam be. Úgy tudom, olyankor már nem is lehet.

Viszont addig egyetlen egészségügyis se ajánlotta.

aug. 29. 01:07
 9/34 anonim ***** válasza:
37%

38 hetes vagyok. Igen, a csapból is ez folyt. Ezért minden rokon betalált vele, küldözgették a rémhíreket.

Gyerekorvos és védőnő sem ajánlotta.

Egyébként se akartam oltani magam, de így megnyugtattak.

Egyébként a megyénkben idén volt 2 igazolt eset.... egész évben...

Bőven ráérek valós veszélyek miatt aggódni ami ellen oltás sincs, nem hiányzott ez a plusz stressz amit rátesznek az emberre.

Hiánycikk lett hirtelen az oltóanyag, érdekes mód azóta a médiában is csend van 🤷‍♀️

aug. 29. 07:36
 10/34 anonim ***** válasza:
74%
Decemberre varom, felveszem en is es a ferjem is. Amugy is ujra kellene oltani idonkent a gyerekkori oltasokat.
aug. 29. 07:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!