Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szamárköhögés elleni oltás...

Szamárköhögés elleni oltás várandósan?

Figyelt kérdés
Most mindenhonnan ez folyik, hogy a kismamák oltassák be magukat, novemberre várom az első babámat, megkérdeztem a háziorvosom és a terhesgondozót, egyikük sem ajánlotta. Ti felveszitek az oltást? Annyira ellentétesen beszélnek róla az emberek, orvosok, hogy nehéz megfelelő döntést, következtetést hozni ezügyben.
aug. 28. 21:09
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
81%
Pedig ajanlott. 2 csecsemo is belehalt az orszagban naluk sajnos legzeskimaradast okoz, a nagyobbak "csak" kohognek, akar 100 napig is, csak mondom. De van olyan gyerekrol tudomasom, aki a 4 oltasaval is fuldoklott elkekult, korhazu kezelesre szorult. En aggodok az osz miatt.
aug. 29. 08:37
 12/34 anonim ***** válasza:
71%

Akik ellenzik igazából nem tudják megmondani miért ellenzik, csak a covid óta megmaradt bennük egy érzés hogy "azótásrossz".

Egyébként minden olyan betegség ellen ami ellen a szervezetednek még van ellenanyaga, akár azért mert átestél rajta, akár azért mert még emlékszik az oltasra, az az ellenanyag atkerul a magazatba is. Szóval egy csomó minden ellen védve lesz ujraoltás nélkül is. Most akkor ez mivel másabb vagy rosszabb? Semmivel.

Hisztinek nevezni valamit amiben meghalt két csecsemő pedig undorító.

Senki nem hisztizik, senki nem pánikol, de egy felelősségteljes ember elővigyázatos és megtesz minden tőle telhetőt a gyereke egészsége érdekében.

Persze kicsi az esély rá hogy két hónapos kora előtt elkapna a szamarkohogest, de ha mégis a te gyereked lesz az ezerből az egy aki elkapja és belehal, téged vigasztalna az hogy hát kicsi esély volt erre? Szerintem nem. Legalábbis engem nem.

Persze lehet kockáztatni, vegulis olyanoknak is születik teljesen egészséges gyereke akik végig cigiznek. De a kérdésem az hogy miért?

aug. 29. 08:53
 13/34 anonim ***** válasza:
100%

Én is decemberre várom a babát.

Védőnőt direkt megkérdeztem, ő is javasolta, én tervezem beoltatni magam. (Bár ő azt mondta, érdemes kitolni a 33-34.hét környékére.

Akik írják, hogy a párjuk is felveszi, tőlük kérdezem, hogy ezt javasolták valahol, vagy saját döntés?

Én is szeretnék a biztosra menni, és ha szükséges, nyilván az enyém is beoltatja magát...

aug. 29. 11:08
 14/34 anonim ***** válasza:
54%
26 hetes vagyok. A heten beszeltunk a vedonovel errol. Szamomra erthetetlen, hogy ha a magzatra nem artalmas a vakcina akkor miert csak 2 honapos koraba kezdik az oltast. Egybekent gondolkozunk mi is ,hogy lenne a helyes vagy hogy nem. Az is megfordult a fejunkbe hogy 2 honapos koraig nincs latogato fogadas de barmikor hazahozhatjuk majd mi is. A vedono mondta, hogy a tagabb kornyezetunkbe nem volt meg szamarkohogses panasz se.. de van egy anyukaja aki nagyon ra van parazva.. de orszag szinten hianycikk a vakcina igy nem is birja megvasarolni. 1 honalja kb lattam a tenyekbe, hogy hianycikk de megy fel az ara is. Vedono azt tanacsolta eleg oda figyelni arra, hogy beteg latogato ne jojjon. A latogato vegye le a cipot mosson kezet stb. Es hogy ovodas kisiskolas gyerek ne menjen latogatoba.. mert lehet hogy meg nem lazas de mar szorja a bacit.. a gyerekeknek nagyon terjed a betegseg. Valoszinuleg igy leszunk mi is. A nagyszulok.johetnek amit ugy erezzuk hogy keszen allunk a latogatokra. A testverek a kovetkezo szint ott vannak ovodas gyerekek. Szerintem naluk meg fogjuk tartani a 2-3 hetet es utana is csak gyerekek nelkul. Gyerekekkel es a tobbi csaladtag rokon baratok 2 honap utan ( decemberi baba)
aug. 29. 11:16
 15/34 anonim ***** válasza:
76%

"ovodas kisiskolas gyerek ne menjen latogatoba.. "

Persze, ez észszerű, de ahol alapból tesók vannak, ez elkerülhetetlen.

Nekem 3 másik van, 3 különböző intézménybe járnak, a szamárköhögésen kívül is rettegek, melyik mit fog hazahozni :S

aug. 29. 11:21
 16/34 anonim ***** válasza:
Azt ertem hogy ha teso akkor ott mas a helyzet. De egy masik ember gyerekenel meg lehet huzni ezt a hatart akkor is ha van teso.. nem kell plusz lehetoseget adni egy betegsegre :/.
aug. 29. 11:24
 17/34 anonim ***** válasza:
13-as, en irtam, hogy ferjem is felveszi. Igazabol mindenkinek fel kellene, aki a csecsemo sajat oltasaig erintkezik majd vele. Tehat pl. a nagyszuloknek is.
aug. 29. 11:43
 18/34 anonim ***** válasza:
Nem ertem, hogy ha anyuka a 3. Trimeszterbe megkapja az oltast akkor a baba vedett lesz.. akkor miert kell mindenkinek beoltatnia magat? Szamomra annyira kusza ez az egesz
aug. 29. 12:05
 19/34 anonim ***** válasza:
27%

Na, pont ezért nem áll össze nekem sem.

#13 voltam.

aug. 29. 12:24
 20/34 anonim ***** válasza:
27%
#15! Szerintem nem igazán ésszerű. Elvileg pont a gyerekek védettek, mert nekik még "friss" az oltásuk. Akkor most hogy is van ez?
aug. 29. 12:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!