Ez szamárköhögés lenne?
Kislányommal a házidokinál jártunk ,és azt mondta vírusos a torka picit piros ,ennyi.
És a szokásos dolgokat adjam neki ,Calcimucs fél amp, c vit, hátát kenhetem baby luuffal, kész!
Viszont köhög de olyan szamárköhögéssesen tehát szárazan és zöng a tüdeje ,éjszaka leginkább ,amikor vizszintben van ,nappal annyira nem is köhög ,én még 4 ml Stodalt adok neki gondolom nem ártok vele ,!!
Már megőrülünk tőle ugy sajnáljuk ahogy köhög ,és olyan érdekes mert nem sír amikor köhög tehát mintha nem zavarná ami szerintem jó!!
Ja 16 hónapos a lánykám
Kérem akinek volt ilyen baja a gyermekével irja le a tapsztalatokat!!Köszönöm szépen
Nem oltattad be szamár köhögés ellen?
A szamár köhögés kötelezö oltás már a mi gyerekorunkba is az volt.
A szamárköhögés az amikor olyan szinten köhög a gyerek mint amikor a szamár iázik. Nagyon csúnyán hangzik és az egyik legveszélyesebb elgtöbb áldozatot szedett betegség, csúnya dolgok maradnak utánna is.
ha nem oltattad be akkor még ma ügyeletre vele.
Szerintem Ma Magyarországon olyan nincs hogy beoltattam vagy nem ,a kötelezőket természetesen megkapta és ugy tudom van benne szamárköhögés elleni cucc is!!
Tehát de be van oltatva
Nem olyan mintha iázik egyébként ,nem ugy hangzik
Köszi a választ
Nyilván be van oltva (DIPERTE) viszont van, akinél vmelyik komponens gyengébben hat. Én is megkaptam az MMR oltást, mégis mumpszos voltam rá 6 évre. Ráadásul mindkét oldalamon.
Kedves Krédező, a dokitok mit mondott a feltevésre? Nekem az a tapasztalatom, h érdemes ilyen esetben idős orvost, aki már
szóval aki már a 80-as évek előtt praktizált és láthatott szamárköhögést élesben, olyat is megkérdezni. Viszont simán lehet pszeudokrupp is, hasonló tünetekkel, ugató köhögéssel jár.
A homeopátiás Spongia c30-as higításban mindkettőre jó hatással lehet, 5 golyót fél liter vízben oldj fel és fél órűánént-óránként kortyoltass vele egyet!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!