Így, hogy szamárköhögés járvány van fél éves babával mennyire jöttök-mentek tömegbe?
Az első gyerekem covid baba. Kb 3 éves koráig még plázába is fèlve vittem. Most a kicsi 7 hós, vele nem akarok bezàrkózni. 7 oltást kapott már, így jövök-megyek vele, pl most étterembe készülünk sok ember közé baráti összejövetelre.
Ettől most felelőtlen lettem? A nagyobbnak a bezárkózásomnak hála egy 0 lett az immunrendszere. Azért kicsit bánt a lelkiismeret, hogy sok ember közé vinném a kicsit.
"Nagynénémet a covid osztályra vezényelték. Inkább hagyjuk...."
Nyakamat rá, hogy oltastagadó, konteóhívő vagy.
Férjem is covidosztályon volt belgyógyász szakorvosként. Az ő tapasztalatai biziny nem a hagyjuk kategória volt, hanem inkább a horror műfajú.
11# Ugyanezt gondoltam amikor olvastam a hozzászólást. Konkrétan dolgoztam ott, akkor is volt aki az arcomba tolta, hogy nincs ott semmi… hajánál fogva rángattam volna be oda. Marhák.
12# Szép és jó amit írsz egy ideális világban, bár akkor ott se bolt, se oviba suliba a tesók, se apa dolgozni ne menjen hiába a fészekimmunitás. Közeli ismerősnél az egész család felvette az oltást újra direkt és nem mentek sehova pont emiatt, erre még is elkapta a pici babájuk. Fantasztikus tényleg. Pedig ők aztán már tényleg bezárva éltek, de azért apuka eljárt dolgozni. Inkább az eüt kéne megerősíteni.
Hát, amikor ennyi influenza fertőzött van, mint most szamárköhögéses, akkor senki nem beszél "járványról." Igen, az eddig nullához képest sok, de amúgy semmi. Ettől függetlenül nem vigasztal, ha pont az én gyerekem kapja el, de azért maradjunk a realitás talaján.
A kérdésre válaszolva, a 6hetes gyerekemmel is járunk mindenhova, ahova kell. Nincs is más választásom, mivel egyedül vagyok vele, nem zárkózhatunk be egy bunkerbe. Plázában is voltunk már 2x-3x és ma is megyünk. Nem azért, mert annyira szeretek plázázni, hanem, mert ott tudtam megvenni dolgokat, amire szükségünk van. Direkt tömegbe nem viszem, illetve természetesen nem puszilgathatja senki, nem hagyom, hogy belebújjanak a babakocsiba. De nem kell átesni a ló túloldalára. Kétlem, hogy bárki attól lenne beteg, hogy elmennek a babakocsija mellett. Nagyobb esély van rá, hogy tőled kap el valamit, mert mondjuk nem mosol kezet egy fizetés után és összenyalogatja a kezed. A legtöbb vírus és baktérium a tömeghasználatú tárgyakon van. Természetesen én is nyugodtabb leszek, ha megkapja az oltását, de addig se vagyok hajlandó rettegésben élni, mert attól nem kaphatja el kevésbé. Most ez van. Mindig lesz valami, amin rettegni lehet, ha az ember akar. Én nem akarok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!