Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Így, hogy szamárköhögés...

Így, hogy szamárköhögés járvány van fél éves babával mennyire jöttök-mentek tömegbe?

Figyelt kérdés

Az első gyerekem covid baba. Kb 3 éves koráig még plázába is fèlve vittem. Most a kicsi 7 hós, vele nem akarok bezàrkózni. 7 oltást kapott már, így jövök-megyek vele, pl most étterembe készülünk sok ember közé baráti összejövetelre.

Ettől most felelőtlen lettem? A nagyobbnak a bezárkózásomnak hála egy 0 lett az immunrendszere. Azért kicsit bánt a lelkiismeret, hogy sok ember közé vinném a kicsit.

okt. 5. 05:11
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
68%

"Nagynénémet a covid osztályra vezényelték. Inkább hagyjuk...."

Nyakamat rá, hogy oltastagadó, konteóhívő vagy.

Férjem is covidosztályon volt belgyógyász szakorvosként. Az ő tapasztalatai biziny nem a hagyjuk kategória volt, hanem inkább a horror műfajú.

okt. 5. 09:38
 12/42 anonim ***** válasza:
48%
Jarvanyugyon dolgozok, a jo isten aldjon meg benneteket,ne vigyetek zart terbe kozossegbe 4 oltas nelkul csecsemot. 2 mar meghalt M.o.on. 2 oltassal vannak a mi megyenk korhazaban, es a csalad,nagyszulok is oltassak be magukat Adacel polioval,ebben van a pertussis emlekezteto. A csecsemo nem csak kohogni fog tole, leallitja a legzesuket,legzeskimaradast okot a szamarkohoges. Hihetetlen milyen feleleotlenek az emberek.:(
okt. 5. 10:34
 13/42 anonim ***** válasza:
70%

11# Ugyanezt gondoltam amikor olvastam a hozzászólást. Konkrétan dolgoztam ott, akkor is volt aki az arcomba tolta, hogy nincs ott semmi… hajánál fogva rángattam volna be oda. Marhák.

12# Szép és jó amit írsz egy ideális világban, bár akkor ott se bolt, se oviba suliba a tesók, se apa dolgozni ne menjen hiába a fészekimmunitás. Közeli ismerősnél az egész család felvette az oltást újra direkt és nem mentek sehova pont emiatt, erre még is elkapta a pici babájuk. Fantasztikus tényleg. Pedig ők aztán már tényleg bezárva éltek, de azért apuka eljárt dolgozni. Inkább az eüt kéne megerősíteni.

okt. 5. 10:58
 14/42 anonim ***** válasza:
65%
Ja amúgy 12-es, a 4. oltásnál a 18 hósra gondolsz? Addig ne menjenek sehova másfél évig, tehát a nagyobb gyereknek egy anyák napi ünnepségre se? Mert ugye az az igazi védelem, ha az egész család nem megy akkor sehova.
okt. 5. 11:04
 15/42 anonim ***** válasza:
65%
Érdekes, Covid idején ugyanezt a szöveget tolták amit a 12es, senki ne menjen soha sehova, rettegjetek! Tegnap Covid, ma Szamárköhögés, holnap Pestis, valami mindig lesz… Csak egy kis érdekesség: egyik rokonunk 4 oltás után belehalt a Covidba, pedig ő aztán a falusi kisbolton kívül tényleg nem ment sehova, mi kint dolgoztunk külföldön, pont ahol tarolt a Covid járvány, oltás nélkül semmi bajunk nem volt, max egy kis nátha. Imádom mikor olyan aki valószínű max ápolóként dolgozik a kórházban megmondják itt a frankót, közben meg még az orvosok se mondják hogy járvány van, ne menjen senki sehova… Annyit mondanak 2 hónap alatti oltatlan csecsemők veszélyeztetettek, csecsemő nem kap 4 oltást, max 3at, szóval látszik nagyon értessz hozzá :D
okt. 5. 11:42
 16/42 anonim ***** válasza:
44%

Hát, amikor ennyi influenza fertőzött van, mint most szamárköhögéses, akkor senki nem beszél "járványról." Igen, az eddig nullához képest sok, de amúgy semmi. Ettől függetlenül nem vigasztal, ha pont az én gyerekem kapja el, de azért maradjunk a realitás talaján.

A kérdésre válaszolva, a 6hetes gyerekemmel is járunk mindenhova, ahova kell. Nincs is más választásom, mivel egyedül vagyok vele, nem zárkózhatunk be egy bunkerbe. Plázában is voltunk már 2x-3x és ma is megyünk. Nem azért, mert annyira szeretek plázázni, hanem, mert ott tudtam megvenni dolgokat, amire szükségünk van. Direkt tömegbe nem viszem, illetve természetesen nem puszilgathatja senki, nem hagyom, hogy belebújjanak a babakocsiba. De nem kell átesni a ló túloldalára. Kétlem, hogy bárki attól lenne beteg, hogy elmennek a babakocsija mellett. Nagyobb esély van rá, hogy tőled kap el valamit, mert mondjuk nem mosol kezet egy fizetés után és összenyalogatja a kezed. A legtöbb vírus és baktérium a tömeghasználatú tárgyakon van. Természetesen én is nyugodtabb leszek, ha megkapja az oltását, de addig se vagyok hajlandó rettegésben élni, mert attól nem kaphatja el kevésbé. Most ez van. Mindig lesz valami, amin rettegni lehet, ha az ember akar. Én nem akarok.

okt. 5. 12:25
 17/42 anonim ***** válasza:
95%
Felteszem megkapta a DiPerTe oltást, szóval nem értem min rugózol.
okt. 5. 12:26
 18/42 anonim ***** válasza:
39%
11es, ezeknek mondhatod. Engem is oda vezényeltek, már nem volt infúziós állvány és fogas, én fogtam a palackot órákon keresztül. Néztük ahogy küzdenek a levegőért, kétségbeesettek és halálfélelmük van. De aláíratták velünk a titoktartási szerződést nem mondhattunk semmit. Teljesen kikészültünk, volt olyan orvos aki elájult a kimerültségtől.
okt. 5. 13:11
 19/42 anonim ***** válasza:
32%
12es, én ismertem az egyik meghalt csecsemőt, vagyis a családot. Szörnyű dolog, nem is értem miért kockáztat az akinek nem muszáj. Ennyire nem érdekel a saját gyereketek?
okt. 5. 13:14
 20/42 anonim ***** válasza:
40%
19es akkor ha ismerted azt is tudod, hogy családtagtól kapta el, nem az utcán egy idegentől. Kicsit nézzetek utána, ha már elvileg egészségügyben dolgoztok, a szamárköhögés csak közvetlen érintkezéssel terjed, ha a boltban 2 méterre a gyerektől elköhhenti magát valaki nem fogja elkapn.
okt. 5. 13:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!