Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Az oltások nem veszélyesek?...

Az oltások nem veszélyesek? Miért olyan biztos ebben mindenki?

Figyelt kérdés
Nem bízok meg a gyerekkori oltásokban sem. Amilyen világban élünk, szerintem teljesen érthető is. Szerintem itt már nem az cél, hogy meggyógyítsanak, hanem mérgeznek mindenhogy. Miért vagyok köteles beadatni egy olyan anyagot a gyerekemnek, ami nem megbízható? Egyáltalán milyen dolog az, hogy más dönti ezt el helyettem? Borzalmas világban élünk. Aki tudja, hogy hogyan tudnám kikerülni, tudna segíteni?
2023. aug. 22. 11:19
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
0%
40# vagyok. Egyébként nem vagyok oltásmániás,se ellenes. De azért a hirtelen jött covid oltást ne hasonlítsunk már egy gyerekkori kötelezőhöz. :D
2023. aug. 22. 15:12
 42/51 anonim ***** válasza:
100%
Oké és azt hogy lehet kikerülni hogy egy oltatlan gyerek a többi gyerekkel járjon egy közösségbe? Hiszen lefertőzheti az oltást még nem kapott kistestót. Remélem az ilyeneket nem engedik a gyerekek közelébe
2023. aug. 22. 16:02
 43/51 anonim ***** válasza:
49%

42! Dehogynem sajnos...Ha a gyerekorvos hamis igazolást állít ki, meg se tudja senki!

Egyik közeli anyuka állítja,hogy az ő gyerekei nem kaptak oltást,de van papírjuk. Ki tudja,igaz-e.

2023. aug. 22. 16:16
 44/51 anonim ***** válasza:
100%
42# Én tudom,hogy ha nem kapja meg a kötelező oltást nem mehet közösségbe sem,de lehet tévedek. 41# voltam.
2023. aug. 22. 16:17
 45/51 anonim ***** válasza:
0%
Mehet oviba ugyanúgy. Onnantól kezdve, hogy kötelező. Büntetést fizethet a szülő, de van, aki inkább kifizeti. Egyébként én mindkét oldalt megértem azért.
2023. aug. 22. 16:34
 46/51 anonim ***** válasza:
49%

Ha kiderül, hogy nem kapott oltást. De van,hogy ki se derül...

43as voltam

2023. aug. 22. 16:35
 47/51 anonim ***** válasza:
17%
Nem bízom bennük. Nem adattam be. Nem Magyarországon élünk, szabadon lehet nálunk vàlasztani.
2023. aug. 22. 17:25
 48/51 anonim ***** válasza:
86%
Ez a “hiszek az oltásokban/nem hiszek az oltásokban” dolog lassan össze van keverve a vallással. Azt el szabad dönteni, hogy hiszel-e Istenben, de arra nem osztottak lapot, hogy hiszel-e az oltásokban. Mivel ez nem hit kérdése. Vannak döntések, amelyeket nálad sokkal okosabb, sokkal magasabban kvalifikált emberek hoznak meg. Nem a te érdekedben, az a kutyát nem érdekli, hogy te élsz-e vagy halsz. A gyereked miatt, hogy csórinak legalább némi esélye legyen az életben. Mai világ? Hát nem csak biosz órán vakartad a s3ggedet, de jól láthatóan történelem órán is. Mert az jobb volt, mikor lehetett szülni 5-6 gyereket, hogy legalább egy megélje a felnőtt kort, a többit meg elvigye olyan betegség, amire most vannak ezek a fúj fúj védőoltások? Ugye más gyógyszerről is ez a véleményed, tehát mondjuk egy foghúzáshoz sem kérsz érzéstelenítőt, mert hát abban is mi a fene van, ugye? Neked ebben nem osztottak lapot. Véleményed lehet, csak épp senki nem kíváncsi Pillás Jucika elméleteire, hiszen nyilván nem azért építgeti a strasszos pillákat Kasszás Arankának, mert akkora ész volt az iskolában biológiából, kémiából, fizikából, melyek alapszintű ismeretével már nem merülne fel ilyen kérdés. Pláne, ha még ennyi végzettséged sincs.
2023. aug. 22. 17:27
 49/51 anonim ***** válasza:
88%
47es, oké akkor gondolom soha egy szem gyógyszert se szedtél be, és műtéthez se kérsz altatást igaz? Sőt, orvoshoz se mész ha beteg vagy
2023. aug. 22. 17:46
 50/51 anonim ***** válasza:
90%

Az oltásoknak is lehet mellékhatása, de még mindig kevésbé kockázatosak, mint a megbetegedés, ami ellen adják. Ha jól tudom, a nálunk kötelezők közül a BCG-nél a legnagyobb a valószínűsége a mellékhatásnak, de inkább ez, főleg ha csak egy rusnya hólyagról van szó, mint egy szaftos, gyerekkori TBC a maga szövődményeivel. Édesanyámnak kisgyerekként volt, olyan állapotban is van a tüdeje. A járványos gyermekbénulást is kihagynám, ha lehet. Pedig ahogy előttem már említették, a polionak is megvan a maga története, de inkább beadták az akkor nem olyan régi múltra visszatekintő vakcinát a gyerekeknek, mint hogy megnyomorodjon évi párszáz vagy ezer gyerek.

Ezer meg egy dologgal lehet ártani egy gyereknek, elég csak az életmód és lelki egészség terén körülnézni, az oltás ehhez képest csepp a tengerben.

2023. aug. 22. 17:51
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!