Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Az oltások nem veszélyesek?...

Az oltások nem veszélyesek? Miért olyan biztos ebben mindenki?

Figyelt kérdés
Nem bízok meg a gyerekkori oltásokban sem. Amilyen világban élünk, szerintem teljesen érthető is. Szerintem itt már nem az cél, hogy meggyógyítsanak, hanem mérgeznek mindenhogy. Miért vagyok köteles beadatni egy olyan anyagot a gyerekemnek, ami nem megbízható? Egyáltalán milyen dolog az, hogy más dönti ezt el helyettem? Borzalmas világban élünk. Aki tudja, hogy hogyan tudnám kikerülni, tudna segíteni?
2023. aug. 22. 11:19
1 2 3 4 5 6
 21/51 anonim ***** válasza:
88%
19, mit gondolsz, a már bejáratott oltások hogy lettek bejáratva? A polio oltásnak pl elég csúnya és etikátlan sztorija van. Nem beszélve a veszettség elleniről. Ja és a mostani oltások sem ugyanazzal a technológiával készülnek, mint a regebbiek. Pl én még teljes pertussis vakcinát kaptam, a gyerekeim acellulárisat kapnak. Az már látszik, hogy utóbbi védőhatása elmarad az eredetitől...
2023. aug. 22. 12:24
 22/51 anonim ***** válasza:
22%
A régi oltások sem ugyanazok már, de vannak elemeik, amik problémásak lehetnek. Ilyen például a tojásfehérje is. Rengeteg oltás tojásfehérje alapú volt már évtizedekkel ez előtt. Korábban ki tudja hogy volt, de napjainkban már kimutatható, hogy az emberek zömének az immunrendszere reagál a tojásfehérjére. Pedig amúgy egy nagyon jó kis élelmiszer lenne. Nem vagyok oltásellenes, de szerintem túl van tolva nálunk az oltás. Nem csak Romániával lehet példálózni, hanem a mindig pozitív példaként felhozott "nyugat" kötelező oltási programját is érdemes szemügyre venni. Csak úgy összehasonlításképp. Apropó, ha elenyésző számban, de van olyan mellékhatása egy-egy oltásnak, ami minden kétséget kizáróan attól van, és akár évek múlva jön elő, jobban mondva akkorra lesz feltűnő, azt soha, egyetlen gyógyszergyártó sem fogja beismerni. A pénz azért fontosabb dolog nekik. A mostani covid járványnál is, se' perc alatt jól kiszórták a sok oltást, kerestek egy csomó pénzt. Most meg már azok a dollármilliárdos cégek lobbiznak, akik irodaházakat üzemeltetnek, hogy legyen vége ennek a csúnya home office-nak, hiszen már nincs is járvány... Vannak hasznos oltások, de manapság alapvetően mindent a profit mozgat. Ne legyünk naivak.
2023. aug. 22. 12:25
 23/51 anonim ***** válasza:
90%

Hogy tudod kikerulni ?

Menjel el lakni valami 3. vilagbeli orszagba. Ott nincs oltas, de aztan majd ne rinyalj ha elkapja a gyereked valamelyik betegseget.

2023. aug. 22. 12:30
 24/51 anonim ***** válasza:
91%

Régen a gyerekek 80 %-a nem élte meg az 1 éves kort a sok gyermekbetegség miatt. Manapság már ez a veszély nem fenyeget. Igen, előfordulhatnak mellékhatások. Kb. 10.000-ből 1-nél.

Persze lehet verni a melled, hogy a te gyereked ne oltsák be, amíg mindenki mást beoltanak, akkor nem lesznek ilyen betegségek. Viszont ha senkit nem oltanak be, pár éven belül visszatérnének ezek a betegségek. Mit szólnál, ha 10 gyerekedből 8 meghalna TBC-ben vagy szamárköhögésben vagy mit tudom én, hogy miben? Akkor bezzeg menne a rinya, hogy miért nincsenek oltások.

Az enyém is belázasodott az egyiktől. Túléltük. Eszembe nem jutott volna, hogy emiatt a másodiknak ne adassam be.

Egyébként később tudtuk meg, hogy tojásfehérje allergiája van a lányomnak. Mégsem halt bele az oltásba, mert elég kicsi adag van benne.

Azt meg hogy autizmust okozhat, egyértelmű marketingfogás volt. Aki kitalálta, klinikát nyitott, hogy majd diétával kigyógyítja az autistákat. Ki is zárták az orvosi kamarából. Nézzetek utána.

2023. aug. 22. 12:32
 25/51 anonim ***** válasza:
100%

22: nincs túltolva, van a szomszédunkban egy Románia és Ukrajna, ahol a betegségek fele endemias. És a kinnrekedt magyarság miatt különösen a keleti határrégióban ismerik is a behurcolt eseteket, hiszen gyakran ingáznak ide. Tehát nálunk ez a döntés nem csak tradicionális, hanem földrajzi és népegészségügyi okok miatt van, és nagyon helyesen.

A nyugati országok pedig vállalják a fellobbanó járványokat, vagy pedig passzív módszerekkel küzdenek. Nálunk ezért nem ismert itthon a pertussis miatti halálozás, míg az UK-ban meg kell ajánlani a terhes nőknek az oltást, mert évről évre előfordul intenzíven kikötő eset, és több csecsemő halt meg emiatt. Ugyebár ott nem nagyon van nyájimmunitas. Itthon meg nem ismert ez a jelenség annak ellenére, hogy a vakcina hatékonysága 20-24 év alatt megkopik.

Ugyanez a kanyaró, behurcolt eseteink vannak és lokális szektákon belül terjedők. Emiatt nálunk nem nincs progresszív enkefalopátia vagy éppen halláskárosodás emiatt.

A covidot ne keverjük ide, egy súlyosan zajló jarvanyra adtak egy választ. Utóbb lehet értékelni hogy jó e. Az nem igaz, hogy ismeretlen a technológia, mert már jó ideje ismert és kipróbált. A rizikó a covid tüskefeherjeje volt, ugyanakkor figyelembe véve, hogy a populáció elsöprő többsége most már találkozott a coviddal vagy így, vagy úgy, az immunreakciók kibuktak már. A vizionált tömeges halálozás elmaradt az oltások esetében.

2023. aug. 22. 12:37
 26/51 anonim ***** válasza:
16%
24: igazad van, viszont egy dolog: jóval nagyobb a mellékhatások száma ezután az említett oltás után, mint 10 ezerből 1. Sokkal súlyosabbak, mint a láz. Ettől függetlenül nem vitatom az oltások fontosságát. Egy dolgon változatnék: külön adják be a hatóanyagokat.
2023. aug. 22. 12:42
 27/51 anonim ***** válasza:
89%
Miért vállalhat minden hülye gyereket ? Eskü nem értem.
2023. aug. 22. 12:46
 28/51 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként a kérdés maga is baromság. Agyalhat itt bárki rajta reggeltől estig. Ez nem rajtunk áll,fejedre is állhatsz,ha egyszer kötelező oltások ezek. Vagy is de kiköltözhetsz olyan országba,ahol nincs. Ezenkívül max morogni lehet.
2023. aug. 22. 12:52
 29/51 anonim ***** válasza:
100%

Beszélgess el néhány öreggel, szerintem a 10-ből 8an azt fogják mondani halt meg gyerekük vagy szerzett maradandó károsodást olyan betegség miatt, ami ma már az oltásoknak köszönhetően szinte nem is léteznek. Gyakra ha kitört egy járvány egy szülőpàr több gyerekét is elveszítette egymás után, néha pár nap különbséggel.

Én beadattam a gyerekeimnek a nem kötelező oltàsokat is, ha valamit el lehet kerülni, akkor miért szenvedjen?

2023. aug. 22. 12:55
 30/51 anonim ***** válasza:
92%
"Hogyan áruld el magadról hogy ostoba vagy, anélkül hogy kimondanád hogy ostoba vagy."
2023. aug. 22. 13:02
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!