Ki mivel vette rá a 3,5 éves gyerekét hogy bevegye a gyógyszert?
Ha nem érzi rosszul magát, akkor nem adok 39 alatt.
Nekem általában beveszi egy szóra..
Amúgy nurofenes/ panadolos fecskendővel oldalra hátra byomom a rossz ízű antibiotikumot is.
Néhànyszor volt olyan, hogy nem akarta..
Felemeltem az arcát, oldalra benyomtam és úgy tartottam a fejét.
Lefolyik, muszáj nyelni.
Legközelebb már nem akadékoskodott.
Hűtőfürdőt jobban utàljàk
Az utóbbi időben több alkalommal tapasztalták a gyerekeim.
Egyszerűen influenza alatt nem hatott a csillapító.
Váltva a panadol Nurofen Flamborin csak 39,5-ig vitte le nekik..
Pár új ősz hajszàlat nyertem 3 nap alatt..
A hidegvizes törölközőbe csavarásnál lányoknak egy száraz kisebb törölközőt kellene tenni az alhasi részre, védve a medencét (elsősegélyen szokott róla szó lenni).
A hűtőfürdőt meg mindig kb olyan hőfokon kellene elkezdeni, amennyi a gyerek testhője, és kb fél óra alatt lehűteni, de nem jéghideggé, hanem normál testhő körülire.
Kap kúpot, ha más megoldás nincs.
Szerencsére a fiam szereti és azért nyávog este, hogy adjak neki, ilyenkor mindent felsorol hogy fájneki.
3 évesen ez már rég nem volt téma, mert előtte annyiszor volt beteg (kórházban többször), hogy hozzászokott, de sose alkudoztam, sose trüköztem. Főleg ha mindenfélébe kevered, nem is tudhatod, hogy bement-e a kellő adag. "Ez kell hogy jobban légy, muszáj bevenni" - s ha tényleg kellett, akkor erővel beadtam fecskendővel.
De a lázcsillapító nem muszáj. Még lázgörcsös gyereknél sem.
Ha rosszul van a láztól kap, ha nincs, akkor 40 alatt nem. Az alvás pedig jobb bármilyen lázcsillapítónál.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!