Érdemes beadatni a Bexserot?
Igen. A közvetlen környezetemben egy kilencéves meghalt, egy kétéves kislány meg súlyos károsodással élte túl. Nem, nem a értékben élt egyik család sem, sőt, és nagyon hamar észrevették a betegséget, konkrétan mindkét gyerek órák alatt került kórházba gyógyszerhez.
A lányom kettőt kapott, ráadásul a gyerekorvos nem sz.rakodott, rögtön a kötelezők mellé kéthónaposan az elsőt. Az első után enyhe hőemelkedés, és nála kialakult egy-két hónapra a jellegzetes bexsero csomó, de mozgással nem volt gond. A másodiknál szerintem pár órás hőemelkedése volt, és semmi egyéb baj.
Inkább erre költöttem, mint pinterestes dizájn szobára vagy századik fp játékra, aminek a dobozával játszik a gyerek.
Attól még, mert valami ritka, én ha tehetem, megpróbálom az ellen is megvédeni a gyerekem. Lehet, hogy ritkán ütnek el valakit az autók, mégis megfogom a kezét a zebránál.
Amúgy nálunk csak 2 oltást kapott, mert fél évesen kapta csak az elsőt. Semmilyen mellékhatása nem volt az oltásnak, kicsit hőemelkedése volt délutánra, és ennyi. Még csomó se lett meg érzékeny se volt az oltás helye, szóval az se biztos, hogy mindenkinek van. Cserébe tudom, hogy ha ő lesz az 1000ből 1, aki elkapja a betegséget, egészen biztosan nem lesz semmi baja.
Amúgy nekünk a gyerekorvos azt mondta, hogy ritka betegség, az igaz, viszont sokkal rosszabb, ha oltás nélkül találkozik vele, mint egyébként. Ez igaz a rotára is és a bárányhimlőre is és minden másra is. Nem viszik túlzásba az oltásokat szerintem, ha valamiben segíthetsz a gyerekednek, hogy könnyebben átvészelje, akkor komolyan az etetőszék a prioritás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!