Anyukák, ti is hajlamosak vagytok sok cuccot venni a gyereknek, túlzásokba esni?

Figyelt kérdés
Kisfiam 2 èves lesz novemberben. Nem òdzkodok a használt ruháktòl, cipőktől, rengeteg minősègi anyukás csoport van, ahol Lindex, Next, Gap stb. márkákat árulgatnak egymásnak, szuper állapotban ès hát sajnos imádom a csoportot 🙈. Mindig megfogadom, hogy már nem kell semmi, de mindig találok valamit pl..most akciòs teljesen új elegáns szettet vettem a szülinapjára, karácsonyra is jò lesz fotòzáshoz + előtte karácsonyos cuccokat, mert egy db sincs neki. Szoktam újakat is h&m főleg, de már jò borsos, ìgy általában használtan vásárolom. Vannak tőlem ezerszer rosszabbak is, milliò cuccal, de már a fèrjem kezd beszòlogatni, hogy "nekem nincs 4 meleg cipőm, minek ennyi a gyerkőcnek... vagy már megint posta van, mit vettèl megint stb :D Èrdekelne kb mennyi cucca van a gyermeketeknek? Èn most összeszámoltam úgy mindent ès hát már kb 50 ezernèl járok, de ebben már mindne benne van őszre/tèlre+pár játèk is. Mèg sapka-sál szett fog kelleni ès hòtaposò, de azt újonnan vesszük tèlen majd. Ti hogy vagytok ezzel?
2022. okt. 1. 20:50
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
57%

2-nek nincs ennyi cucca nálunk, pedig nem szűkölködnek. Nincs alkalom se ennyit felvenni. Egy 2 évesnek meg pláne. Még a 7 éves iskolás se használt ki soha ennyit:

"2 átmeneti cipő van+2 tèli bèlelt lesz+ egy hòtaposò majd. Kabát 2 vastag tèli, 3 átmeneti van, egy tèli h&m overál."

Előző télen még 6 éves ovisként is elég volt: 1 rövid téli, 1 hosszított téli kabát, 1 kantáros overál.

Cipőből se vettem soha külön hótaposót. Minek? Vízhatlan jó minőségű bakancsot veszek, ami jó hóban, vízben és száraz hidegben is. Nem ázik be, nem kell csere, csak ha kinövi. És még a nagyobb is kinövi tél végére.

2022. okt. 2. 07:32
 22/24 anonim ***** válasza:
28%

Nem, nem veszek ennyit. A halálom amikor valamit úgy nőnek ki, hogy kétszer nem volt rajtuk. Pazarlás még úgy is, hogy tovább adom a ruhákat (többnyire ingyen).

Szeretem, ha egy ruha funkcionális és nem csak divat. Majd kamaszként, ha mar nem évente nőnek több számot, lehet divatozni.

De egy totyogónak egy szezonra több ugyanolyan funkciójú kabát pl. teljesen felesleges.

Elsőgyerekesként beleestem ebbe a hibába. Mondták, hogy oviba/bölcsibe kell a váltás, több overál kell. Megvettem és a "pót" egyszer nem volt rajta. Mindig megszáradt időben az elsődleges.

2022. okt. 2. 08:50
 23/24 anonim ***** válasza:
84%
Én csak újonnan veszek mindent. Ahogy te is írtad, ennek bizony megvan az ára, éppen ezért nincs semmiből felesleg. Max ha ajándékba is kapunk valamit. Heti 2x mosok gyerekruhákat, így pont elég minden.
2022. okt. 2. 10:42
 24/24 anonim ***** válasza:
52%

Nem. Még így is fájdalmasan rövid idő alatt kinövik és még azt a keveset is újszerű állapotban teszem el, "dobom ki" (=adom tovább ingyen).

Pl: most pakoltam össze a kisebb gyerekem 98-as nasrágait. Nem volt sok, kb. 10 melegítő, 1 farmer. Mind szinte vadiúj állapotú, pedig bölcsiben hordta. Mindig elég is volt ennyi mennyiség. Van szárítógép.

Kabátból őszre van 2 eltérő vastagságú. Egy téli sídzseki. "Szép" kabát neki még nem kell (szép az is ami van, ha összekoszódik reggelre száraz). 1 sárnadrág (softshell -még nem volt aktuális idén), 1 sígatya. A nagyobbnak is bőven elég volt ennyi az oviba. Sose küldtem el koszosban, foltosban, szakadtban.

2022. okt. 2. 11:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!