Anyukák, ti is hajlamosak vagytok sok cuccot venni a
gyereknek, túlzásokba esni?
Figyelt kérdés
Kisfiam 2 èves lesz novemberben. Nem òdzkodok a használt ruháktòl, cipőktől, rengeteg minősègi anyukás csoport van, ahol Lindex, Next, Gap stb. márkákat árulgatnak egymásnak, szuper állapotban ès hát sajnos imádom a csoportot 🙈. Mindig megfogadom, hogy már nem kell semmi, de mindig találok valamit pl..most akciòs teljesen új elegáns szettet vettem a szülinapjára, karácsonyra is jò lesz fotòzáshoz + előtte karácsonyos cuccokat, mert egy db sincs neki. Szoktam újakat is h&m főleg, de már jò borsos, ìgy általában használtan vásárolom. Vannak tőlem ezerszer rosszabbak is, milliò cuccal, de már a fèrjem kezd beszòlogatni, hogy "nekem nincs 4 meleg cipőm, minek ennyi a gyerkőcnek... vagy már megint posta van, mit vettèl megint stb :D Èrdekelne kb mennyi cucca van a gyermeketeknek? Èn most összeszámoltam úgy mindent ès hát már kb 50 ezernèl járok, de ebben már mindne benne van őszre/tèlre+pár játèk is. Mèg sapka-sál szett fog kelleni ès hòtaposò, de azt újonnan vesszük tèlen majd. Ti hogy vagytok ezzel?
Szia, meg tudnád mondani a csoport nevét? Még csak 14 hetes vagyok, de nincs a rokonságban most kisbaba, akiről kapnánk majd ruhákat. Tudatos vagyok ilyen szempontból, szeretnék én is majd használtan vásárolni jó minőségbem. Előre is köszönöm!
A kérdésedre válaszolva, ha meg tehetitek, miért is ne. Ez a ti döntésetek.
2022. okt. 1. 21:45
12/24 anonim válasza:
Nekünk azért van sok, mert több helyről öröklünk. Szerencsére tovább is tudjuk adni,van kisebb gyerek is a rokonságban.
Cipő,kabát viszont kell 2-3 egy kétévesnek szerintem. Legalábbis én esős, saras időben is kiviszem az enyémet, akár napi 2x, és másnapra se föltétlenül szárad meg a cipője, nadrágja. Hiába van rajta vízálló, egy idő után beázik.
2022. okt. 1. 22:04
13/24 anonim válasza:
Nem, én odafigyelek a tudatos vásárlásra és a pénzt se csak úgy, sz*rom, hogy kiszórjam az ablakon felesleges cuccokra. Ez saját magunk, az otthonunk kapcsán is így van, a minimalizmus közelebb áll hozzám, mint ez a fajta túlfogyasztás, és nem is venném ennyire viccesre a dolgot, ez rossz szokás, mert azt a pénzt fontosabb dolgoktól veszed el, inkább félretehetnéd a jövőjére.
2022. okt. 1. 22:11
14/24 anonim válasza:
Mi elég sok ruhát, játékot örököltünk, több helyről is, vettem is (többször ruhacsomagként), szóval sok a holmija, de már megvan, kihez megy tovább kölcsönbe és akad pár (még) gyermektelen is a közeli rokonságban. Úgyhogy emiatt alapból nincs lelkiismeret-furdalásom. Ami miatt van, hogy néha én is elcsábulok, mert megtetszik valami. Ennek úgy próbálok gátat szabni, hogy vezetem egy táblázatban, hogy milyen ruhából mennyi van és vásárlás előtt megnézem. A táblázat arra is jó, hogy akinek megy tovább a ruha tudja, mire számítson.
2022. okt. 1. 22:31
15/24 anonim válasza:
Én már nyár végén megveszem a téli hótaposót(szerencsére eddig mindig jó lett a méret), most csak azért vettem m~g 1 cipőt neki hogy mindene pókemberes legyen🙈🙈🙈
Tavaly a bodykkal szálltam el, minfig arra emlékeztem, hogy kinőtte így mindig vettem, mikor kimostam és eltettem tele lett egy fiók.
2022. okt. 1. 23:33
16/24 anonim válasza:
Nem, annyit veszek, hogy mindig legyen mit felvennie. De a tapasztalatlanságom miatt azért vettem felesleges dolgokat is.
2022. okt. 2. 01:34
17/24 anonim válasza:
Én inkább követő vagyok, mint előre vasárló, meglátom, hogy mi kell és azt veszek, vagy körbekérdezek.
Szerencsére összetartó a család, barátok, kollégák, így szinte kapjuk a dolgokat. Ritkán kell venni.
Van a 30x30-as ruhadoboz, 2 ilyeb dobozra való cucca van (cipő, kabát, overál, alsónemű nem számít bele) és itt húztam meg a limitet.
2022. okt. 2. 05:43
18/24 anonim válasza:
nyåri ruhákbol igen téliböl nem .van elėg pulovere most polobol is van elég max vastag legings kell venem meg pizsamåt mėg mert azokbol kevés van. cipők teren meg minimalista vagyok.
2022. okt. 2. 06:30
19/24 anonim válasza:
2 gyerekem van. 3 eves a nagy, 1 éves a kicsi.
Én gyűlölök vásárolgatni. Annyi ruhájuk van, amennyi muszáj. Ezt ne úgy értsd, hogy 1 mindenből.
Van mindegyikőjúknek egy szekrénnyi, barmilyen alkalomra fel is tudnám öltöztetni belőle őket. De most egy ruhát azért megvenni, mert csini, vagy mert jó lesz karácsonyra... na nekem ez netto pazarlás kategória.
2022. okt. 2. 07:06
20/24 anonim válasza:
3 gyerekünk van.
Azt veszem ami kell. Minek 4 pár meleg cipő a gyereknek?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!