Szerintetek is túlzásokba esik az anyám? Úgy érzem h egyre több mindenbe beleszól.
Finoman le kell állítani.
Felnőtt nő vagy, lassan anyuka leszel, el tudod magad is dönteni, hogy mi a jó nektek és magatokról is tudsz gondoskodni.
És ha nem állsz a sarkadra, akkor ha megszületik a baba, akkor majd az ő ellátásába, nevelésébe is bele fog szólni.
Azzal egyébként semmi baj nincs, hogy segítő szándékkal elmondja a tapasztalatait, vagy ötleteket, tanácsokat ad, azt meg kell hallgatni, azt megköszöni az ember, mert lehet hogy lesznek köztük igazán hasznosak is, de amit nem akarsz, azt természetesen meghallgatok és úgy csinálod, ahogy neked tetszik.
Nézd, ha ő ajánlja fel a segítségét, akkor miért használnád ki? Nyilván az a természet rendje, ha egyszer gyereket vállalok, akkor azt a gyereket szeretni fogom és amennyiben tudom vagy amennyire szüksége van, segítem és ez nem csak a gyerekkorára érvényes. És szerintem ez egy abszolút oda-vissza működő dolog, hogy ha megszületik az ember unokája, akkor a friss anyuka segítségére vagyok. Aztán meg ha nekem lesz szükségem a gyerekemre, mert éppen eltörik a lábam és jó lenne, ha valaki gondolna rám, mondjuk ennivaló és takarítás tekintetében, akkor jólesik, hogy számíthatok valakire.
De én is azt gondolom, hogy ha csak pár percre lakik tőletek, akkor nem kell ott is éjszakáznia. Ha napi szinten besegít egy kicsit, az is bőven elég.
Megmondod neki, hogy köszönöm, ha az első napokban segítesz, nekem is könnyebb lesz, de felesleges, hogy itt is aludj, megvagyunk 3-an is.
Nem beszéllek rá semmire sem de hidd el ha megszülsz megváltás lenne ha édesanyád ott aludna. Eleve friss gátsebbel nem úgy mozogsz ahogy kellene (én pl. konkrétan az ágyba nem tudtam megfordulni egy pár napig)
Nekem Édesanyám itt volt éjjel is az első 1 hétben. Meg lett minden beszélve.
Viszont ilyen viszonyban vagyok anyóssal illetve még ennél is roszabb! Mert egy lakásban élünk, ő is beleszól mindenbe, de őt egyszerűen nem lehet leállítani, se szépen se csúnyán.
Azt gondolom beszéld meg anyuddal, hogy ha kell valami segítség vagy nem tudsz valamit, akkor majd szólsz neki, viszont hagyd egy picit rá az apróbb dolgokat. :) nyilván csak jót akar, és ő nevelt föl szeret Téged és csak segítene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!