Elfogadható, hogy a féltestvér kezdje el megnevelni a kisöccsét, vagy túlzásokba esem?
Ezen az oldalon csak a k....g kommentek jönnek!
Az ilyen kötözködös nyomikat eltíltanám a net közelből!
Kedves kérdező!
Én biztos nem hagynám hogy a pici fiamat bárki megüsse vagy olyat tíltson neki amit én megengedek!
Lehet az bárki!
Sztem simán rászólhatsz a lányodra,hiszen ha veled van akkor te felelsz a viselkedéséért.
Pl.elmész vele vásárolgatni és mondjuk meg akar vetegni egy 15cmes magas sarkut gondolom nem engeded neki.akárhogy megharagszik.
Na most akkor ha a fiadról van szó miért kellene megengedned?
Amúgy attól tartasz hogy az apja rosszul venné fel és esetleg vita lenne belőle?
Fiatal anyuka, gondolom húsz körüli. Nehéz lehet gyerekként kezelni a hozzád hasonló korú neveltlányod.. azért nem mersz szólni, mert haverkodsz vele és barátként kezeled. Ha csak 7 éves lenne és ezt csinálná, simán rászolnál.
Én is megvédem a gyerekem, akár rokontól vagy a testvérétől, ha úgy van, nem érdekelne más. Aki a gyerekkel van, az az én szabályaim szerint lehet vele, mivel én vagyok az anyja.
Nagyon ciki, hogy kb engedélytkérsz az idősebb párodtól, hogyha ki akarsz állni a gyereked mellett, ráadásul ki sem állsz ellene magadért sem(hogy meghallgasson és ne odázza el a problémá).
Itt egy szülő van, a párod, ráadásul még csak nem is túl jó..
Jó lenne, ha kibújnál a gyerekszerepből, kiállnál a kislány és a párod ellen is saját magadért és a gyermekedért egyaránt.
1. legfontosabb szabály: Senki, soha nem ütheti meg a fiam!!!!!!! Ha gond van, majd én kezelem. A veréssel nevelés, szídás, megszégyenítés nem nevelés. Az, hogy én ráhúzok a fenekére, mert át akar szaladni az úton, vagy rákiabálok, mert tömi magába a kavicsokat, az egy dolog, de messze nem egyenlő egy csitri féltékenységi mizériájával.
2. Senki nem nevelheti a gyerekem, csak én meg az apja. Ha gond van, szóljon, majd mi rendezzük. Veréssel meg végképp nem nevelünk (előbb leírtam).
3. Én nagyon megmondanám a kislánynak az apja előtt, ezzel őt is figyelmeztetve, hogy amit én engedek, azt ő ne merje felülbírálni, és még egyszer ne merje a kicsit megütni, mert én fogok visszaütni és akkor megtudja, hogy milyen szar az.
Majd közölném a férjemmel, hogy vagy leveszi a szemellenzőt és megneveli a lányát, vagy engem meg a kicsit felejtsen el, költözzön ahova akar és (most csúnyát mondok)engem nem érdekel, de az én gyerekem nem fog nélkülözve, elhanyagolva élni senki miatt.
Meg az jutott eszembe, hogy mondtatok olyat a kislánynak, hogy "vigyázz rá, mert te vagy a nagytesója, te vagy az okosabb, te ezt meg azt jobban tudod, őt tanítgatni kell neked stb"?
Lehet, hogy ti idéztétek elő ezt a helyzetet magatoknak azzal, hogy "anyuka" és jobbantudó szerepet osztottatok rá, olyan felelőssèget, ami nem az övé.
Ilyeneket sosem szabad mondani
"...Ekkor én mondtam neki, hogy ez nem helyes, úgy, hogy a gyerekek ne hallják, és ennyiben maradt. Én szeretném!!"
Már bocs, de miért hagytad annyiban? Mitől félsz? Persze hogy tud uralkodni rajtad a kiscsaj, meg az apja is tesz a véleményedre magasról, ha nem állsz ki magadért meg a fiadért.
Drága, ha a nagylány (főleg az apja támogatásával) nem hajlandó a hozzáállásán változtatni szép szóra, akkor kénytelen leszel úgy megoldani és megvédeni a fiad és a te érdekeidet, hogy a lány és az apja sérüljön. Inkább, mint az én fiam. Szerinted a fiadnak mekkora sérülés, hogy az anyja nem védi meg, a nővére szekálja, az apja meg sz'rik rá.
Figyu, nem mindent lehet szép szóval megoldani, mert ahhoz a másik fél is kell. Itt nincs ilyen, szóval kőkeményen fel kell lépnek.
Azzal meg ne gyerek, hogy szegény kislánynak a szülei elváltak stb.stb., mert másnak is elváltak a szülei, mégsem viselkedik így.
12 évesen meg hülye, tudja, hogy mivel boríthat ki téged és bánthat úgy, hogy elkerülje a büntetést. És nem azért csinálja, mert neki elváltak a szülei, hanem mert az érdeke úgy kívánja, hogy az apját meg téged fejjen, mint a bocit, a kicsi meg legyen elhanyagolva, mert ő a "szegénykislányakisenkihezsemtartozik", de szerinted mennyire sérül lelkileg emiatt a nélkülözés miatt a fiad? Hát elmondom, hogy rohadtul, jobban, mint egy válásnál. Mert itt úgy bántják, hogy családban van, válás nélkül.
Szóval szedd össze magad, állj ki magadért, hagy a szép szavakat, csapj az asztalra, mert te leszel az utolsó senki a családban, aki csak kiszolgál, a fiad sem fog felnézni rád, ha idősebb lesz, mert ezt fogja megtanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!