Szerintetek túlzásokba estem most a vásárlással?
Adott egy 15 hònapos kisfiú. Egy ideje 86-os cuccokat hord, viszont most a gagyibb minősègekből pl Pepco, Sinsay sokmindent elraktam, mert szűkek. Alig maradt valami a szekrènyben, főleg a nem itthoni viseletből konkrètan 2-3 vállalhatò nadrág ès pulcsi maradt. Eldöntöttem vásárolok neki más anyukáktòl márkás ruházatot, mert hát egyre többet leszünk kint, beindul a jòidő, már ezerrel járkál is..
86-osbòl: 3 sportos együttes, 1 vèkony játszani valò kabát,5 ing (elegáns is, lezser is), 3 szèp nadrág, 1 melegìtő, 3 cipzáros/gombos felső/ szvetter, 7 nem otthoni felső (trikò, pulcsi), 1 softhshell kabát kantáros esőnadrággal.
92-es: 1 sportos együttes, 1 sportos pulcsi, 1 cipzáros felső, 1 szvetterke, 1 pulòver, 8 rövidujjú felső, 4 rövidnadrág. Ezekèrt fizettem 35 ezer forintot összesen a postaköltsègekkel. Sok ?? Első gyermek, talán mèg nem vagyok gyakorlott ebben, mikor, miből, mennyit vásároljak. Fèrjem szerint hülyesèg volt előre 92-eseket is vennem, de hát olyan szèp cuccok, s hamarosan úgy is fog kelleni szerintem. Nem jòl csináltam? Nem kellene csak mindig az adott mèretet nèznem? Ki hogyan vásárol, anyukák?
Nekem nem tűnik ez soknak, főleg, ha ahogy írtad, alig maradt a szekrényben.
Leggings, felsők, ezekből 14-21 darab van, mert volt ebben a korban, mert volt hogy hármasával fogyott. A kabát is jó ha van több.
A méretet hogy tényleg jó lesz-e, nehéz előre belőni, de ha meg hirtelen kelleni fog, akkor jó lesz, hogy van nagyobb méret is.
Jaj, bocsi, a második bekezdést javítottam, értelmetlen lett.
Szóval : nekünk ebben a korban kb 21 volt mindenből mert sokszor volt olyan nap, hogy 2-3 is fogyott...
Az én nézőpontomból igen,ugyanis én is ezt csináltam novemberben.
86-os volt a mérete,bevásároltam belőle mondván hogy meg volt a méret váltás jó sokáig jók lesznek.Vettem pár 92-est is.(2 melegítő szett,bodyk,1 pizsama,stb)
December végére,január elejére menni kellett vásárolni,mert a fiamra kicsik a 86/92-es nadrágok.Még nagy a 98-as,de a kisebb hordhatatlan.86-os body feszül,nyaka kint van,eltettem második gyereknek vagy később elajándékozom ha nem fog kelleni a lányomra majd.(március eleje a szülés,neki az még messze van)
Kabátkák 2x voltak rajta,azokat is eltettem.Rövid a 86-os ujja,92 meg csak-csak el van rajta a jobb időig.Bár felesleges mert végül overálT használ.😅
Szóval ja,én jól besz*ptam ilyen szempontból alig voltak a cuccok rajta egy hónapig,remélem nektek nincs ilyen gond.De én inkább mindig a nagyobból veszek legközelebb többet.Inkább bele kelljen nőni mint havonta a boltokat járni.😌
Ja hogy te előre vetted,az okos! Ne hallgass rá.Hamarabb fog bele nőni,és túl nőni a kicsiken.
35.000 nem volt sok sem.Én 60+t hagytam ott csak az első alkalommal mondván,hogy tavaszig akkor nem kell venni másikat.. :|
Én azon az elven vagyok, hogy mindig használt ruhát jó venni a gyereknek, ha megoldható. A turkálókat nagyon szeretem gyerekruháknál. Kb ez a készlet: body 20, póló 5+5 (rövid, hosszú), nadrág (10), pizsi 3-4, pulcsi 3-4, kabát 2, overál (vékony, vastag, nagyon vastag, vízhatlan vékony béléses, vízhatlan) 1 mindből, cipő (téli 1, tavaszi-őszi 2, szandál 1, papucs 1, gumicsizma 1). Emmellett van kb 10 harisnya, 5 pár zokni.
Egy méretnyi ruhát max 50.000 Ft-ért veszek. Az overálokért is maximum 5000 Ft-ot adok ki darabonként. Úgyis hamar kinövi vagy tönkreteszi egy gyerek. Szóval én emiatt nem veszek márkás ruhákat. Ebben dagonyázhat nyugodtan. Ha tönkremegy sem sírok. Azért van. Amúgy maximum 1 kicsit csinosabb szettet szeretek itthon tartani, mivel inkább a praktikus és kényelmes ruhák híve vagyok.
Én azon az elven voltam mindig, hogy előre vásárolok. Például terhesség alatt jártam a turkálókat folyamatosan. Ha láttam valami praktikusat, akkor 1 éves korig megvettem. Minden mérethez volt 2 db 65 Liter ikea Samla doboz. Abba minden benne volt a hálózsáktól kezdve a ruhákig 1-1 mérethez. Jobban szeretem, ha van otthon nagyobb méret, mint hogy később azonnal kelljen keresgélni. Na meg ismerősöktől is kaptam kinőtt ruhákat még terhesség alatt 3 éves korig. Szóval szépen gyűlt. Mivel nagy a padlás, így nem probléma nekünk tárolni.
Nekem a vásárlásnál szempont az állapot, kényelem, praktikusság és a kedvző ár. Más nem szokott érdekelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!