Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kezdek Megőrülni? Annyira...

Kezdek Megőrülni? Annyira elegem van, hogy be vagyok "zárva" itthonra a kicsimmel. Kint ugye 32 fok van,11-16-ig nem "szabad", s akkor még a kicsim is alszik...

Figyelt kérdés

de utána is pl. játszótér,udvaron hinta,homokozó,dömperezés,a kicsi medencézik...lehet valamit kihagytam-de ebben k is merül a napi program.Még 6 felé alszik 1 órát,s már el is ment a nap.A kicsi fiam már 1 éves,és imádom,szeretem,de kezdem azt érezni hogy talán jobb lett volna vele még várni....És most utálom magam hogy még le is merem ezt írni.27 éves vagyok,a párom 33 és egy minta apa,de annyira meg vagyok kötve a kicsi által......

szerintetek rossz anya vagyok?próbálom a pindúrt szórakoztatni,ide-oda vinni,gyerekekhez,már majdnem minden hónapban hétvégén állatkertbe megyünk,de nekem nem ez a kikapcsolódás.

ma is sokat sírtam,sírok,hogy "unatkozom" itthon......s lelkiismeret furdalásom van,mert SZERETEM a kisfiam!!!!

2010. júl. 5. 19:56
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
Én is néha(gyakran) érzek igy.Annyira irigylem azokat az anyákat mint a 20:28-as!De sajnos nem minden nő ugy van összerakva,lehet hogy mi önzőbbek vagyunk,lehet hogy tényleg várni kellett volna egy kicsit,vagy csak simán nem birjuk az ingerszegény környezetet és a "magányt",felnőtt társaság hiányát,nemtudom,de az biztos hogy NEM vagyunk attól rosszabb anyák. Hidd el hogy nemsoká vissza fogjuk sirni ezt az időszakot,amikor naponta mehetsz be dolgozni,a gyereket csak este meg reggel látod,és már nem csüng rajtad egésznap:-)
2010. júl. 5. 22:41
 22/33 anonim ***** válasza:
100%
pár hete én is majdnem feltettem ezt a kérdést. már nagyon kivoltam. aztán mondtam apának hogy azonnal vigyen el valahová ( szerencsére anyósom bármikor elvállalja a kisfiamat ). elmentünk Szoboszlóra 1 éjszkára. fürödtünk, ettünk, sétáltunk. nagyon jó volt. utána a mindennapi séta felüdülés volt újra. menjetek el valahová ha tudtok kettesben. én is kivagyok néha hogy az a program hogy lemegyünk a boltba. direkt nem veszek meg mindent hogy másnap is lehessen menni. persze csinálunk programot minden napra csak olyan nyomasztó úgy felkelni hogy na ma mit is csináljunk ? hát igen de majd elmúlik ha visszamegyünk dolgozni akkor meg majd visszasírjuk. ne törődj azzal hogy mások más véleményen vannak. vannak olyan anyukák akik minden percet a gyerekükkel töltenek és nem mennek nélkülük sehová. én igénylem hogy heti 1-2 alkalommal elmenjek akár csak a dolgomat intézni vagy csak annyit hogy a híradót megnézzem nyugodtan. ettől nem vagyok rossz anya. csak vannak másfajta igényeim is.
2010. júl. 5. 22:47
 23/33 anonim ***** válasza:
100%

Én sajnos kezdetektől éreztem, hogy egyszerűen nem tudok lelassulni, és nem tudok itthon ülni egész nap. A lányommal nagyon jókat játszom, most 5 és fél hónapos, de mindig éreztem, hogy hiányzik valami. 37 éves vagyok. Bántott is a lelkiismeret, mert éveket vártunk a kicsikére. De aztán elfogadtam, hogy én ilyen vagyok, nekem a munkám hiányzik. Szerencsém van, mert mindkét nagymama készen áll arra, hogy vigyázzanak rá, így eldönöttem, illetve eldöntöttük a férjemmel, hogy ha 1 éves lesz, 4 órában visszamegyek dolgozni, és a nagymamák illetve az apja fog vigyázni rá. Dolgozhatom akár délután is, tehát elméletileg nem maradok le semmiről, lehet végig alussza majd, amíg nem vagyok itthon. Így már teljesen megnyugodtam, mert látom a hosszú itthonlét végét.

Téved az, aki azt hiszi, hogy mi ezért rossz anyák vagyunk. Imádom a lányom, ahogy nő, egyre jobban. De muszáj lekötni az agyam, illetve nem is lekötni, hanem egyáltalán használni. Szülés előtt már 14 évet dolgoztam napi szinten komoly szellemi munkát végeztem. Nagyon hiányzik, jó bemenni a munkahelyemre, hiányzik a társaság is. Szóval nekem ez lesz a kikapcsolódás. Majd ha teljes időben fogok dolgozni, akkor meg a család lesz az:-)

Valóban próbálj időnként a babád nélkül csinálni valamit, az sokat segít, és ne törődj azzal, hogy ki mit gondol, mond. Légy önmagad amennyire csak tudsz, úgyis minden anya a gyerekének az érdekeit fogja nézni, és ehhez hozzátartozik a nyugodtság, kiegyensúlyozottság és elégedettség is. Én úgy érzem, hogy így leszek az.

2010. júl. 6. 06:50
 24/33 anonim ***** válasza:
Nekem még csak 10 hetes a fiam, de már most így érzek. Olyan üresek a mindennapok, pelenkázás, etetés, büfiztetés, altatás... persze ez utóbbit nem akarja csinálni! Én ettől vagyok kikészülve, hogy egész nap ölben akar lenni, ordít ha lerakom. Tul.képpen semmit nem tudok csinlni tőle, még ha mennék is nem tudok vele elindulni. A sétálás is sokat ordítással végződik. Nem tudom mi lesz később, ha már ilyen nehéznek érzem az Anyaságot. Nem voltam rá felkészülve, hogy ilyen nehéz lesz.
2010. júl. 6. 09:41
 25/33 A kérdező kommentje:

Húúúú Anyukák!Önző dolog de nagyon megnyugtató hogy nem vagyok egyedül ezzel az érzéssel.Ráadásul tegnap könnyekbe törve próbáltam elmondani a páromnak,s közölte hogy Ő mindent megtesz hogy nekünk jó legyen,s cserébe én EZT adom........Na ettől még jobban kibuktam.

Akkor nincs mit tenni,majd telik az idő-s talán jobb lesz?

Hála az égnek,talán most a napok is könnyebben telnek majd,mert a kisfiam 14-én lesz 1 éves,s bulit szervezek,család,meg 2 család akinek hasonló korú gyermeke van,így lefoglal a szervezés,a főzés,sütés,mert most vasárnap tarjuk.Sajnos ha ez elmúlik,jönnek újra a szürke hétköznapok!

Aki beszólt,nem nagyon kommentálnám-tudom hogy minden nap egy ajándék----de neked nem volt olyan,hogy nem örültél egy ajándéknak?

2010. júl. 6. 10:31
 26/33 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem-KÖSZÖNÖM SZÉPEN A BÁTORÍTÓ,KEDVES SZAVAKAT!!!!!!!!Jó tudni hogy ilyen jó emberek is vannak ezen az oldalon.
2010. júl. 6. 10:32
 27/33 anonim ***** válasza:
79%

De jó olvasni ezt a sok happy anyukát!

Kerek és szép az életük....és persze elégedettek a külsejükkel,mert ugye bomba nő maradt mindegyik!!!???

Na nekem azt senki ne mondja,hogy az addig pörgős élete után a lakótelepi séta tök boldoggá teszi!Az ilyen álszent álljon már a tükör elé!)hónapos a kisfiam IMÁDOM,Ő az ÉLETEM,de igen is vannak szar napjaim,amikor meg tudnék bolondulni a falak látványától.Attól még hiszem,hogy jó anyja vagyok,mert nem rá haragszom,csak nem elég a tér,ami igencsak beszűkűlt az elmúlt időszakban.Szerintem a "tökéletes" kiegyensúlyozott anyukáknak van szükségük segítségre,mert talán az eddigi életünkhöz szokva ez teljesen természetes.

2010. júl. 6. 10:33
 28/33 anonim ***** válasza:
jav.Bocsi.9hónapos.
2010. júl. 6. 10:36
 29/33 anonim ***** válasza:
100%
Az én kislányom 6 hónapos..A napjaim mindig ugyanúgy telik,mint a többi.Nagyon rossz egésznap senkihez sem szólni,csak a gyerekhez!De amikor hisztis napja van,nehezen tudom elviselni!Rejtam kijött a szülés utáni depresszió is,ráadásul ahol laktam anyukáméknál,onnan elköltöztünk,bár nem messze,egy kerülettel arrébb,ahol senkit nem ismerek.Így még a játszótérre sincs kedvem kimenni..A barátnőmet,akit annak hittem,mióta megszültem legalább 4x láttam.Ha hívom,fel sem veszi a telefont..Amikor megkérem anyut vigyázzon a gyerekre,megy a szájhúzás..Másra nem hagynám rá,nem is maradna el senkivel.Az apja ez már a 3-vagy 4.-hete hogy folyamatosan minden nap dolgozik.Ráadásul,jövöhéten már szabad lesz,megy ki Ausztriába,pár napra melózni.Úgyhogy nagyon rossz ez az állapot!Imádom a gyerekem,de már várom,hogy nagyobb legyen!
2010. júl. 6. 10:57
 30/33 anonim ***** válasza:
A barátnövel én is így jártam.De minek is foglalkozna 2 gyerekes unalmas anyukával?-MONDOM ÉN MAGAMNAK,ő szinglike neki más gondja van és más az öröme.
2010. júl. 6. 13:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!