Nevelési nézetek ha NAGYON különböznek, mi lehet a megoldás?
És a párod mit szólt?Én erre lennék kiváncsi elsősorban.
Az hogy akárki megverje a gyerekemet azt nem tűrném el.DE azért a se szó se beszéd sztem nem megoldás, mindenképp leülnék velük és megbeszélném.Ha abból az derülne ki hogy abszolult ilyen elveket követnek és mondhatsz te bármit, akkor nem mennék vissza.Báár ha nem vagy ott nem tudhatod hogy mi zajlik ott.Eltiltani se tiltanám ha olyan, de azt is csak a felügyeleted alatt.Nehéz ez, ezért mindenképp beszélni kéne velük, meg egyáltalán a pároddal hogy ő is igy nevelne, ill. melyik oldalon áll?!
Ha nem tudják elfogadni, hogy nem tűröd a verést, akkor semmi keresnivalójuk a gyerek környékén. Akár perre is mehetnek, még a nagyszülői láthatást se itélik meg nekik, mivel bántalmazzák a gyereket. Úgyhogy ennyi. Ha kedves vagy, a jelenlétedben megnézhetik, aztán szevasz.
Apa tényleg otthon maradt???
Gratulálok, hogy volt erődgyorsan elköltözni. Lehet, hogy tehetősek a nagyszülők, de emellett irtóra buták is :(
Más gyerekét eszembe nem jutna megverni, természetesen a sajátomat sem, ehhez senkinek nincs joga.
Minden elismerésem, hogy békés megoldás felé törekszel !
Én sajnos nem tudok használható tanácsot adni, a fenyegetőzésekre viszont ne hallgass, nem tudnak úgysem mit tenni.
De ezek szerint ők nem békésen közelítenek feléd :(
Nem kértem ki a tanácsát mikor eljöttünk.Éppen munkában volt.A telefonomon keresett fel délután mikor nem talált sehol,nagyon mérges volt,és azt vágta a fejemhez hogy ezt nem lehet így megoldani.Eléggé úgy tűnt hogy ellenem van,ezért úgy is viselkedtem vele sajnos.
... hát lassan úgy tűnik hülyét csináltam magamból.A Fiam nagyanyja már járt nálunk és nagyon jó kedvűen nevetgélt azon amit csináltam,és hogy milyen sértődékeny vagyok,szóval a nagy békülés megtörtént,csak még se tudok vissza menni.Nincsen rá garancia hogy nem veri meg ismét...a szemében én csak kezdő anyuka vagyok,egy csitri.Ha azt mondom ne adjon neki csokit,ő már tömi is a szájába.Tekintélyem ott semmi.A páromat és a testvéreit is verte,és becsületes felnőtt férfiakat nevelt belőlük,azt hiszem kicsit a sajátjának tekinti az unokáját.Úgy véli hogy sem anyagilag sem "mentálisan" nem tudom nevelni egyedül a fiam,ezért ha kell bírósághoz fordul.Gyerekesnek tartanak,és :) hehe,azzal búcsúzott a nagyi hogy ha jobban leszek ,nyugodtan költözzünk haza.Persze mind ezt a maga elegáns módján közölte. Párom néha itt,néha ott, nem dönt,és azt hiszi ő is hogy csak butáskodom amikor azt mondom nem megyek vissza.Azóta vissza mentem dolgozni(itthonról dolgozom),lassan talpra állok. Minden esetre jó volt ki írni a gondomat,és köszönöm a válaszokat.
Abból nem lesz békés megoldás, hogy szó nélkül elmenekülsz. Erre nem gondoltál?
Az első lépés lenne megbeszélni, hgoy te mit szeretnél, és tisztázni, hogy ez a te gyereked, és ha nem úgy bánnak vele, ahogy te elvárod, akkor márpedig nem jöttök-ez így szeritnem korrekt és mindneki számára elfogadható.
ha nem úgy bánnak vele, hogy te kéred, jogosan tartod távol, de így nem!!
Egy esély mindenkinek megjár, még egy ilyen est után is.
Amúgy meg ha tudtad, hogy a család ilyen, miért nem beszéltetek erről előbb? Főleg együttélésnél fontos tisztázni, hogy te mit vársz el a gyerekkel kapcsolatban!
Mi is együtt élünk anyósékkal, meg dédivel, de bármi mozzanat van, megkérdezik tőlem, hogy lehet-e.
Húh ez kemény.1. Én a párodat nem értem, ha akarna titeket akkor nem hagyta/hagyná hogy külön legyetek.Nem anyuci szoknyája mellé kéne állnia, hanem a családját kéne választania.
Anyósodnak pedig szivből elmondtam volna a véleményemet,akár csitrinek tart akár nem, nem érdekelne nem az Ő gyereke ne beszéljen és viselkedjen veled magas lóról.A te szüleid mit szólnak ehhez?
Ezek után maradj a fenekeden, és neveld a gyereked.Ilyen családtól nem sokra számíthatsz, és főleg jóra nem...
És ebben a férjed van elől...
Én nem mennék vissza. A gyerek a tiéd és a párodé, ha a te nevelési elveid nem tetszenek a nagyszülőknek, akkor el lehet tolni a biciklit. Én sem tűröm el, hogy megüssék a gyereket, ha ilyet tapasztalnék, akkor valószínű nálam is elszakadna a cérna. Szerintem az lenne a megoldás, hogy leülsz velük beszélni, és elmondod, hogy a kisfiúnak TE vagy az anyja, ha rosszul neveled, akkor lehet tanácsot adni, de beleszólni nem. Nem vagy híve a veréssel nevelésnek, pláne annak nem, hogy mások verjék a gyereket, így ezt el kell fogadják. Mondd el, hogy ne fenyegessen téged senki azzal, hogy elveszi a gyereket, mert mocsok dolog egy anyát ezzel fenyegetni, szíveskedjenek visszavenni magukból. Mondd el, hogy felnőtt nő vagy, aki felelős egy gyermekért, így hálás lennél, ha nem néznének teljesen ostoba, óvodás hülyegyereknek, mert nagyon bántó. És végül kérdezd meg, hogy képesek-e tiszteletben tartani amit kérsz, vagy esélytelen a kompromisszum, mert ebben az esetben te maradsz ahol vagy, és ha még egyszer meghallod, hogy megütik a gyereket, akkor gyámügyhöz fordulsz. Mondd meg, hogy nem fenyegetésnek szánod, de azért a gyerekért te vagy felelős, és mivel kicsi megvédeni magát, majd te megvéded.
A férjedet meg külön ültesd le, és kérdezz rá, hogy melletted áll-e, vagy magadra hagy téged is, és a gyerekét is. Nem kell, hogy az anyjával szembeforduljon, de támogasson benneteket. Majd írd meg, mi lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!