Hogyan érintene benneteket, ha a gyermeketekkel nevelési tanácsadóba irányítanának benneteket?
keressetek másik óvodát.
a 8 általánosos "óvónők" nem tudnak gyereket nevelni.
(ha roma vagy, nem szóltam)
Örülnék neki-vagyis örültem volna, ha javasolják az óvónők annó, de ők magasról tettek rá, csak panaszkodtak, hogy gond van a gyerekkel. Nem is tudtam, hogy van nevelési tanácsadó. Most elsős és a tanítónők javasolták. Október óta járunk hetente. Az első alkalommal egyedül kellett mennem a pedagógiai szakvéleménnyel, azóta a gyerekem tölt heti egy órát a tanácsadóban, gyerekpszichológussal, nélkülem. A hölgy "csak" játszik vele, azt mondta kell még néhány hét, hogy összeszokjanak, addig nem is tud mit mondani.
Örülj, hogy próbálnak segíteni.
Nem vagyok roma,de nem értem,hogy ez miért számít.
Nem igazán értettük,hogy miért van szükség tanácsadásra,de természetesen ettől függetlenül elmentünk a gyermek érdekében.Vékony testalkatú ,mozgékony kisfiú, mi sosem láttuk itthon,hogy olyan probléma lenne vele ami miatt szükség lenne pszichológusra.
A hugomnak 3 fia van és ha velük összehasonlítom akkor átlagos kisgyerek,semmi különöset nem vettem észre ami.
Nyugtalanít,hogy problémát jeleztek az óvónők majd igazándiból semmit sem tudtam meg a vizsgálatokból.
4 éves,de amint átkerült a bölcsiből 3 évesen már akkor 1-2 hónapon belűl mondták,hogy majd nevelési tanácsadóba leszünk irányítva,mivel a mozgása nem összerendezett,azért ,mert 3 évesen lábujjhegyen jár,azóta már rég nem.
A beutalót amit az ovi írt meg akartam nézni,az szerepelt benne,hogy nem akar részt venni az óvodai csoportfoglakozáson és kérik az intelligenciavizsgálatát.
Mikor behívták az óvónénit a nevelési tanácsadóba,akkor azt mondta az a baj,hogy nem akar a többiekkel játszani,egyedül elfoglalja magát.
Mostanra játszik a többiekkel,azt mondták az óvónők,hogy meg kellett érjen rá és ezek szerint eddig tartott neki.
Nem vagyok nyugodt ,mert sem nyugtatást nem kaptam a tanácsadóban sem konkrét szakvéleményt csak azt mondták,hogy ha baja van az ovinak akkor úgyis visszaküld bennünket.
Hogy bent mi történt nélkülem mikor a pszichológussal játszott és rajzolt a kisfiam azt nem tudom,3 x látta őt,a többi kb 5 alkalommal nekem és a férjemnek kellett megjelennünk,a családi életünkről(kiegyensúlyozott,rendezett) beszélgettünk és a nevelési elveinkről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!