Miért állnak manapság így a szülők és a védőnők egy része a gyermekvállaláshoz kisállattal?
Már ezer kérdésnél olvastam, hogy a szeretett házikedvencet menhelyre adták, elajándékozták, sőt, volt aki úgy fogalmazott, hogy "kiiktatták", csak mert jött a baba.
Ha valaki ezt nem akarja megtenni, akkor meg a védőnő hisztizik, hogy mekkora szaranya lesz, hogy állat van a gyerek közelében.
Nyilván míg pici, legyenek elszeparálva, és ha már találkoznak, akkor csak felügyelettel.
De hogy van szíve egyeseknek az évekig imádott kedvencet elajándékozni, mindenféle szedett vedett indokokkal?
Én is állatok között nőttem fel, és semmi egészségügyi bajom nincs, meg merem kockáztatni, hogy átlag feletti az immunrendszerem.
Felesleges vitázni, a kutyabuuziknak nem fér a fejébe az, hogy imádott kedvencük igenis büdös, akármennyit is fürdetik. Szőrt hullat, ami egy kúszómászó kisbaba szájában köthet ki, ráadásul allergizál. Egy csecsemőnek semmi védekezőrendszere nincs. A kutya szája tele van vezsélyes baktériumokkal, akkor is, ha nem nyalja folyton a se.ggét, de hát nyalja. És utána ugyanazzal a szájjal nyalja a babát, az ő játékait. Gusztustalan.
De aki kutyabűzben és egy tányérból eszi ka kutyával, annak ezt hiába mondod, tagad, értetlenkedik.
Pont emiatt lesz a gyereked folyton beteg, kedves utolsó, mert véded minden apró kis piszoktól is. A gyereknek igenis szüksége van a "koszra" hogy fejlődjön az immunrendszere.
Mikor én voltam kicsi, anyukám mesélte hogy a játszótéren ettem a homokot, és védőnő léttére hagyta, mivel tisztában volt vele, hogy csak jót tesz. Kutyánk is volt két éves koromig, aztán 8 éves koromtól újra.
Láss csodát, két-három éve nem voltam beteg egy-egy nátha kivételével ősszel meg télen. Gyerekkoromban sem maradtam otthon az óvoda helyett hetente a betegségek miatt.
Nem kell bezárni a gyereket egy steril üvegládába, mert pont azzal ártasz neki a leginkább.
A kérdésre válaszolva pedig, most is van kutyánk, októberben fogadtuk örökbe két hónapos korában menhelyről. Imádjuk, tündéri. Most derült ki hogy babát várok, de ilyesmi eszünkbe se jutott volna soha. Családtag, akit normális ember nem fog "kiiktatni" csak mert jön egy újabb családtag. Ez kb olyan mintha a gyerek apját tenném ki hogy mostantól a baba miatt nem lehet ott mert néha izzad... Ugyan már. Akinek nincs kutyája/macskája, az egyet fog érteni ezzel. Akinek meg van, az remélhetőleg nem.
Látod, kérdező. AMikor ilyen sötét ember a védőnő, vagy a szülő közeli hozzátartozója, mint a 7, 12, 22-es válaszoló, akkor ők kritizálják a gyerek-állat együttélést. És vannak, akiknek ha elég sokáig mondogatják, el is hiszik...
Na, ők válnak meg az állataiktól a gyerek miatt.
Úgy magyarázd már el nekem utolsó, hogy miért vagyok sötét.
"Mondjuk teljesen érthető, ha a védőnő nem ugrál a boldogságtól egy neveletlen pitbull láttán, vagy ha a majdani gyerekszoba bűzlik a hörcsög ketrectol, esetleg macska pisi díszíti a falat. Normálisan tartott kisallatokkal nincs gind"
A neveletlen kutya, a nem tisztán tartott hörcsög vagy a mindent tele vizelo macska szerinted nem gond? Az se, hogy a vége "normálisan tartott kisallatokkal nincs gond." Hallgatlak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!