Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért állnak manapság így a...

Miért állnak manapság így a szülők és a védőnők egy része a gyermekvállaláshoz kisállattal?

Figyelt kérdés

Már ezer kérdésnél olvastam, hogy a szeretett házikedvencet menhelyre adták, elajándékozták, sőt, volt aki úgy fogalmazott, hogy "kiiktatták", csak mert jött a baba.

Ha valaki ezt nem akarja megtenni, akkor meg a védőnő hisztizik, hogy mekkora szaranya lesz, hogy állat van a gyerek közelében.

Nyilván míg pici, legyenek elszeparálva, és ha már találkoznak, akkor csak felügyelettel.

De hogy van szíve egyeseknek az évekig imádott kedvencet elajándékozni, mindenféle szedett vedett indokokkal?

Én is állatok között nőttem fel, és semmi egészségügyi bajom nincs, meg merem kockáztatni, hogy átlag feletti az immunrendszerem.

2017. jún. 22. 11:03
1 2 3 4 5 6 7
 21/65 anonim ***** válasza:
85%
Gyilkos fajta kutya pedig nincs. Minden kutya olyan, amilyenre nevelik. Nagyon sok normális rotit, pittbult ismerek. Nyílván nem olyan gazdáknak valók, akik kivágják őket a kertbe, mert a kutya helye ott van, neadjisten láncra is verik. Sétára és tanításra pedig kertesház esetén is szükség van. A korai szocializációról nem is beszélve. Ez minden kutyára igaz. Sőt gyerekre is. Az ember kölyköt sem szabad elhanyagolni, közösségtől elzárni, mert az ember is lehet veszélyes, ha nem jól bánnak vele.
2017. jún. 22. 13:26
 22/65 anonim ***** válasza:
23%

Felesleges vitázni, a kutyabuuziknak nem fér a fejébe az, hogy imádott kedvencük igenis büdös, akármennyit is fürdetik. Szőrt hullat, ami egy kúszómászó kisbaba szájában köthet ki, ráadásul allergizál. Egy csecsemőnek semmi védekezőrendszere nincs. A kutya szája tele van vezsélyes baktériumokkal, akkor is, ha nem nyalja folyton a se.ggét, de hát nyalja. És utána ugyanazzal a szájjal nyalja a babát, az ő játékait. Gusztustalan.

De aki kutyabűzben és egy tányérból eszi ka kutyával, annak ezt hiába mondod, tagad, értetlenkedik.

2017. jún. 22. 14:24
 23/65 anonim ***** válasza:
6%
*kutyabűzben él
2017. jún. 22. 14:25
 24/65 anonim ***** válasza:
78%
Ha ennyire büdös a kutya, akkor miért lepődött meg nálunk a szerelő, több barátunk, hogy vannak állataink lakásban ? Egy jól tartott kutya nem büdös. A szőr ellen is lehet bőven mit tenni. Az egyik kutyánk uszkár. Neki amúgysem hullik a szőre. Felmosni és porszívózni pedig gondolom senkinek nem luxus otthon. Nálunk 4 benti állat mellett is enni lehetne a padlóról. Büdös pedig nehogy azt hidd, hogy az ember nem lehet. Hányni tudnék sok szagától.
2017. jún. 22. 15:01
 25/65 anonim ***** válasza:
81%
És mintha az ember szája steril lenne xD Kb annyi baktérium van a te szádban is, mint a valagadban. Ezért nem kapjuk be a gyerek cumiját pl.
2017. jún. 22. 15:03
 26/65 anonim ***** válasza:
77%

Pont emiatt lesz a gyereked folyton beteg, kedves utolsó, mert véded minden apró kis piszoktól is. A gyereknek igenis szüksége van a "koszra" hogy fejlődjön az immunrendszere.

Mikor én voltam kicsi, anyukám mesélte hogy a játszótéren ettem a homokot, és védőnő léttére hagyta, mivel tisztában volt vele, hogy csak jót tesz. Kutyánk is volt két éves koromig, aztán 8 éves koromtól újra.

Láss csodát, két-három éve nem voltam beteg egy-egy nátha kivételével ősszel meg télen. Gyerekkoromban sem maradtam otthon az óvoda helyett hetente a betegségek miatt.

Nem kell bezárni a gyereket egy steril üvegládába, mert pont azzal ártasz neki a leginkább.

A kérdésre válaszolva pedig, most is van kutyánk, októberben fogadtuk örökbe két hónapos korában menhelyről. Imádjuk, tündéri. Most derült ki hogy babát várok, de ilyesmi eszünkbe se jutott volna soha. Családtag, akit normális ember nem fog "kiiktatni" csak mert jön egy újabb családtag. Ez kb olyan mintha a gyerek apját tenném ki hogy mostantól a baba miatt nem lehet ott mert néha izzad... Ugyan már. Akinek nincs kutyája/macskája, az egyet fog érteni ezzel. Akinek meg van, az remélhetőleg nem.

2017. jún. 22. 15:06
 27/65 anonim ***** válasza:
15%
Hagy döntse már el mindenki h mi a fontosabb számára! Én nem csináltam ilyesmit ( nekünk csak halaink vannak) de ha azt mondják h x vagy y állat veszélyes lehet a babámra akkor én nem az állatot választom. Fontossági sorrend... neked is nekem is jogom eldönteni, engem nem érdekel h nálatok h van téged miért foglalkoztat más élete?
2017. jún. 22. 15:52
 28/65 anonim ***** válasza:
48%

Látod, kérdező. AMikor ilyen sötét ember a védőnő, vagy a szülő közeli hozzátartozója, mint a 7, 12, 22-es válaszoló, akkor ők kritizálják a gyerek-állat együttélést. És vannak, akiknek ha elég sokáig mondogatják, el is hiszik...

Na, ők válnak meg az állataiktól a gyerek miatt.

2017. jún. 22. 15:52
 29/65 anonim ***** válasza:
22%

Úgy magyarázd már el nekem utolsó, hogy miért vagyok sötét.

"Mondjuk teljesen érthető, ha a védőnő nem ugrál a boldogságtól egy neveletlen pitbull láttán, vagy ha a majdani gyerekszoba bűzlik a hörcsög ketrectol, esetleg macska pisi díszíti a falat. Normálisan tartott kisallatokkal nincs gind"

A neveletlen kutya, a nem tisztán tartott hörcsög vagy a mindent tele vizelo macska szerinted nem gond? Az se, hogy a vége "normálisan tartott kisallatokkal nincs gond." Hallgatlak

2017. jún. 22. 15:59
 30/65 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk egy 1 éves mopszunk volt, mikor a fiunk megszületett. Soha nem jutott eszébe a kutyának, hogy akár csak rámorogjon a gyerekre, pedig előfordult, hogy nyúzta. Sajnos tavasszal, 6 éves korában meghalt a kutyánk, azóta is nagyon hiányzik a fiunknak. Most fogunk új kis mopszot venni, mert nekünk kutyával teljes a család. Ja, természetesen semmilyen allergiája nincs a fiunknak.
2017. jún. 22. 17:32
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!