Miért állnak manapság így a szülők és a védőnők egy része a gyermekvállaláshoz kisállattal?
Már ezer kérdésnél olvastam, hogy a szeretett házikedvencet menhelyre adták, elajándékozták, sőt, volt aki úgy fogalmazott, hogy "kiiktatták", csak mert jött a baba.
Ha valaki ezt nem akarja megtenni, akkor meg a védőnő hisztizik, hogy mekkora szaranya lesz, hogy állat van a gyerek közelében.
Nyilván míg pici, legyenek elszeparálva, és ha már találkoznak, akkor csak felügyelettel.
De hogy van szíve egyeseknek az évekig imádott kedvencet elajándékozni, mindenféle szedett vedett indokokkal?
Én is állatok között nőttem fel, és semmi egészségügyi bajom nincs, meg merem kockáztatni, hogy átlag feletti az immunrendszerem.
Kedves 7-es. Ki írta, hogy neveletlen????
Teljesen szocializált szófogadó kutya. A védőnő a fajtája miatt félt tőle. Gondolom azért nem szólt, mert amúgy látta, hogy a kutyával minden oké.
De megnyugtatlak: A gyerek már 4 a kutya 8 éves, és nagyon jó barátok...
#5 voltam.
Kedves 11!
Nem azt írtam, hogy a te kutyád neveletlen. Felsoroltam 3 példát, amit el tudok képzelni, hogy kiakasztja a védőnőt. Nem vagyok nagy kutyafaj szakértő, a pitbullrol tudom, hogy nem épp utyuliputyuli öleb, ezért írtam azt. Hogy őszinte legyek, nem is olvastam, hogy neked az van. Altalanossagban értettem. Irhattam volna helyette akármi mást is. Nem kellett volna magadra venni
"a pitbullrol tudom, hogy nem épp utyuliputyuli öleb, ezért írtam azt"
Hát tényleg nem vagy kutyaszakértő. A pitek nagyon családbarát emberközeli kutyák. Mivel magas a fájdalomtűrő képessége, ezért jobban tűri a nyúzást is.
Hamarabb kap oda egy yorki, vagy csivi, mint egy pit.
Úgyhogy kérlek ne beszélj bele olyanba, amihez nem értesz.
Azért, mert a híradó szerint "harcikutya", még nem kell hülyeségeket állítanod, ha nem ismered a fajtát...
Bár még nem született meg a babánk, csak kismama vagyok, de meg sem fordult a fejünkben hogy a kutyánkat "kiiktassuk"
Annyiban fog változni a helyzet, hogy a lépcső aljára rakunk kis rácsot, tehát a felső szint neki tiltott terep lesz. Így nem kell attól félnem, hogy esetleg a kicsi kutyaszőrt "ebédel". Persze takarítok, naponta egyszer porszívó/felmosás, bár gyanús hogy ez ha meglesz a pici csak több lesz. Imádjuk szeretjük a kutyát, 2 éve fogadtuk örökbe még kicsinek, és ugy gondolom hogy mindenre lehet megoldást találni. Nem az a legjobb módja, hogy azt a szerencsétlen, ragaszkodó kutyát odaadjuk másnak. Sokan bele sem gondolnak mennyire lelkinyomorék lesz ezáltal a kutya.
Két tapasztalatom is van, tesómnak volt egy rotija még sok sok évvel ezelőtt. Ő kiköltözött Amerikába, a kutyát örökbeadta másnak. 1 éven belül elpusztult a fiatal, egészséges kutya. De majdnem ugyan ez történt apukámmal, még kicsi voltam, 5-6 éves. Volt egy németjuhászunk és egy vizslánk. Együtt nőttek fel. Majd pár év után apa eladta a kertes házat, vett egy lakást. A kutyákat két különböző családnak adta. Az egyik 1-2 hónapon belül elpusztult, a másik sajnos megszökött az új gazditól és sosem lett meg.
Sajnos az en családom nem támogatja a lakásban való kutya tartást, minden találkozás alkalmával megkapom, hogy a kutyának kint a helye. De egyik fülemen be, másikon ki. 250 km-re lakunk egymástól, mindenki úgy éli az életet, ahogy jónak látja, és ahogy akarja....
"ellenben hasonló hírek voltak már pitbullrol"
A fele sem pit annak, csak az jobban hangzik a hírekben.
Amúgy a németjuhász okozza a legtöbb harapást, nem a pit a statisztikák szerint.
De hát arra nem figyel fel a jónép, ha azt mondják egy keverék vagy egy németjuhász harapott meg gyereket, mennyivel jobban hangzik a "harcikutya" vagy "pitbull" kifejezés...
Na jó, befejeztem. Nem az én példányomról írtam, hanem általánosságban. Mivel ilyenem van, jobban ismerem a fajtát, és több egyedet ismerek. nem csak a híradóból...
Ja, és mert 100 kutyából 1 tényleg neki megy embernek, azért még nem kell általánosítani!
Hidd el, több csivi meg yorki harap gyereket, csak az nem kerül híradóba. És attól, hogy nem halálos, még lehet maradandó a sérülés...
"Már ezer kérdésnél olvastam, hogy a szeretett házikedvencet menhelyre adták, elajándékozták, sőt, volt aki úgy fogalmazott, hogy "kiiktatták", csak mert jött a baba. "
Az ilyen rendkívül buta ember. Kár szaporodnia. Megfelelően tartott állat nem veszélyes a babára és senki másra. Primitív a magyar állatartási kultúra (is) még mindig.
"Ha valaki ezt nem akarja megtenni, akkor meg a védőnő hisztizik, hogy mekkora szaranya lesz, hogy állat van a gyerek közelében."
Ki a francot érdekli egy kamu diplomás nő hisztije és véleménye ? Engem biztos nem. Sok védőnőnek nincs is gyereke. Könyvekből nem lehet mindent megtanulni. Sok országban pedig ilyen hülyeség nincs, hogy védőnő. Valamelyikük tényleg hasznos, de a többség egy mindenbe beleugató, beképzelt liba. Egy ilyen végett egy állat sem lesz elpaterolva tőlünk : 2 macskánk és 2 kutyánk van lakásban, mivel ők is családtagok. Nemrég született kisbaba is.Van még 1 pici gyerek. Egyiknek sincs baja.
"Ezek allergia kialakulásának(akár egy életre) kockázati faktorai többek között. Valaki elkerüli, valaki meg kockáztatja a gyermeke egészségét. Szuvenir joga"
Pont azok szoktak beteges, 0 immunrendszerű gyerekek lenni, akiket a széltől is óvnak. Nagyon sok rokonom nőtt fel állatokkal, mégsem allergiás. Amelyik nem nőtt fel állattal, az viszont az. Sőt, még szociálisan is jóval alul fejlettebb némelyik.
"Sajnos az en családom nem támogatja a lakásban való kutya tartást, minden találkozás alkalmával megkapom, hogy a kutyának kint a helye. "
Erről is megvan a véleményem. Már kifejtettem mit gondolok a magyar állattartási kultúráról. Amúgy a magyar népről sem sok jót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!