Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák! Kíváncsi vagyok...

Anyukák! Kíváncsi vagyok milyen érzés volt megtudni, hogy gyermeket vártok, hogy viseltétek a terhességet, milyen volt először a karotokban tartani őt, mit éreztetek akkor?

Figyelt kérdés
2010. máj. 18. 15:51
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Őszintén én félek a szüléstől... nem bírom a fájdalmat, és voltam már anyukát látogatni kórházban és borzalmas sikolyokat hallottam az egyik szobából :O Már attól elég rendesen betojtam :)
2010. máj. 18. 17:44
 12/17 anonim ***** válasza:
17:16! Szoptatás alatt teherbe lehet esni! Szóval, ha így gondolkodsz, hogy "ha teherbe lehetne esni" akkor már valószínű jön is a kistesó...
2010. máj. 18. 17:58
 13/17 anonim ***** válasza:

Megtudni rémisztő, kétségbeejtő volt.

A terhesség nehéz volt, vérszegény lettem és kiszáradtam, legalább 2-3x elájultam egy nap.

Először a kezemben tartani pedig leírhatatlan. Elmondhatatlan. Olyan érzések törnek akkor az emberre, amikről nem is tudott, hogy létezik. Az első pillanattól, hogy felfogtam, tudtam, hogy bármit megtennék érte, hogy ő az életem. Imádtam és imádom minden porcikáját a feje búbjától egészen a lábujjaiig. A huncut mosolyát, a hatalmas szemeit és pilláit. A hangját, a füleit, a lényét. Teljesen elolvadok szinte minden mozdulatától a mai napig:) Már 3 éves nagyfiú.

L/18

2010. máj. 18. 19:26
 14/17 anonim ***** válasza:
Nagyon meglepődtem és megijedtem amikor megtudtam, hogy babát várok, pedig terveztük :) Csak annyira gyorsan jött, hogy nem volt időm felkészülni rá lelkileg :) A terhesség gondtalan, boldog időszak volt :) A szülés végére kicsit kidőltem, így az első pillanatokra annyira nem emlékszem, de persze boldog voltam. Furcsa érzés volt :)
2010. máj. 18. 22:28
 15/17 anonim ***** válasza:

Amikor megtudtam, először nagy félelemmel teli boldogságot éreztem, mert nem 100%-osan terveztük(persze tudjuk hogy születik a baba), ezért még a wc-n ülve a teszttel a kezemben hívtam a férjemet, hogy mit szól. Amit bánok, mert kíváncsi lettem volna, hogyan reagál személyesen.

A kismamaság nagyon jó emlék nekem, mostanság egyre többször érzem, hogy ezt nekem mégegyszer át kell majd élnem, annyira csodálatos, mégha voltak kisebb problémák, akkor sem nevezném terhességnek. Az utolsó pillanatig rengeteget mozogtam, sétáltam.

Amit viszont sajnálok, hogy nem szülhettem természetes úton, de bízom benne, hogy esetleg még megadatik nekem ez a csoda is. A császár utáni napok-hetek szörnyűek lettek volna, ha nincs az a kis tünemény a kiságyban.

Szóval tényleg csoda! És mindig megköszönjük az égnek, hogy nekünk nem kellett harcolnunk/szenvednünk azért, hogy kisbabánk legyen.

2010. máj. 19. 08:40
 16/17 A kérdező kommentje:

Olyan szép dolgokat írtok, jó olvasni őket :)

figyelem, hogy szinte minden anyuka a természetes szülést részesíti előnyben. De az nagyon fáj nem? :O

2010. máj. 19. 09:04
 17/17 anonim ***** válasza:

a szülés mindenképp fáj.

Ha természetes úton szülsz, akkor és ott fáj piszkosul, és egyre enyhül. A császárnál, ha nem programozott, akkor ugyanúgy meg kell várni a fájásokat, szóval csak a kitolási részt nem éled át, ez esetben utána fáj nagyon, hiszen ketté vágják a hasad. Úgy tudom császár után egy napig nem is nagyon mozoghatsz, természetes szülés után azért már másnap tudsz sétálgatni.

Császárral nincs tapasztalatom, a fiam természetes úton született fájdalom csillapítók nélkül 6 óra alatt, és abszolut ki lehet bírni. Hidd el, nem arra fogsz leginkább gondolni, hogy fáj, hanem hogy mindjárt vége és a karodban tarthatod a gyermeked.

Aki csupán a kedve és kényelme miatt programozott császárt kér, arról meg megvan a véleményem.

Tegnap 19:26-os

2010. máj. 19. 11:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!