Anyukák! Kíváncsi vagyok milyen érzés volt megtudni, hogy gyermeket vártok, hogy viseltétek a terhességet, milyen volt először a karotokban tartani őt, mit éreztetek akkor?
Hát, akkor kezdem az ellentábort. Amikor megtudtam, hogy terhes vagyok (tervezett baba), akkor nagyon nagy volt az öröm és várakozás. Aztán kb. 1 hét múlva jöttek a rosszullétek (5 hetesen). Volt, hogy napokig csak azért ettem undorral meg bármit is, mert tudtam, hogy a babának fejlődnie kell. Nem volt étel a földön, amit szívesen megettem volna. Aztán már tudtam enni, de napi 24 órában ad-hoc hányingerem volt és hánytam. Még nem voltam 2 hónapos terhes, amikorra 10 kg-ot fogytam. 16 hetesen változott meg a helyzet. Nemsokára már éreztem, hogy rúgdos. Hihetetlen élmény volt azzal szemben amikor sírtam a férjem vállán, hogy nem fogom kibírni a rosszullétek miatt...
A vége felé a gyomorsavam miatt volt nehéz, sokszor éjjel hányingerre ébredtem a sok sav miatt és csak ülve tudtam aludni. Aztán már kényelmetlen volt, visszafeküdtem, aztán elzsibbadt az oldalam, stb stb.
A szülés leírhatatlan. Nem volt könnyű, de rosszabbra számítottam :).
Amikor a kezembe adták a babát?! Milliónyi gondolat motoszkált a fejemben és végeláthatatlan boldogság.
Az első hetek számomra nagyon-nagyon nehezek voltak a babával, de ennek ellenére nagyon-nagyon szépek is!
Imádjuk 8 hós kisfiunkat és ha szoptatás alatt teherbe lehetne esni, már jönne a kistesó :).
Sok boldogságot kívánok majdani anyává válásodhoz előre is!
Szia,
Csatlakozom az előttem szólókhoz. Leírhatatlan érzés. Emlékszem 6 hetesen menetm el először az orvoshoz, ahol már hallottam a kis pincurkám (7,6 mm "nagy" volt)szívdobogását. Ez maga volt a csoda. Később ahogy egyre nőtt és kezdtem már érezni a pocimban ahogy rugdos, az is mennyei érzés volt és végül, amikor a karomba vehettem az tényleg maga volt a csoda. Ráadásul kettős ünnepet ünnepelünk a születésnapján, mert Mikláskor született a pici lányom.
A szüléssel kapcsiban csak annyi, hogy rosszabbra számítottam, szó nélkül csináltam végig, meg is dicsért az orvos és a szülésznő is.
Élvezem az anyaságot, már nem tudnám elképzelni nélküle az életemet. Kívánom, hogy te is hamarosan éld át ezt a csodás érzést és a karodban tartsd a picikédet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!