Milyen érzés anyának lenni?
Szerintem nehezen leírható. Először fel sem lehet fogni, mi változott meg hirtelen, annyi új élmény, hatás ér.
Soha véget nem érő felelősség, odafigyelés, mélyről jövő szeretet, kíváncsiság, valakihez tartozás, közeledés-távolodás, önmagad háttérbe szorítása, sok-sok bizonytalanság, tenni akarás, vidámság, ijedtség, szomorúság, hit.
Szia!
szülés utámközvetlen: Nekem akkora erőt adott,hogy életet adtam egy GYERMEKNEK!Örömboldogság, de még hihetetlen....
Az első hetek otthon:A káosz érzése :) Nekem inkább félelem, aggódás, óvatosság, de ugyanakkor csodálat, a lehető legmélyebb öszinte szeretet! DE iszonyatos FÉLELELM
Később mikor már belerázódunk, megszokjuk a mindennapokat:
Határtalan boldogság!Szeretet!ÉS mikor már igazán viszonozza is a kicsi, akkro még nagyobb szeretet, pedig azt hittem ennél jobban nem lehet szeretno már! :)
Látni minden nap ahogy valami újat tanul, ahogy nő, ahogy fejlődik,és ÉN mégmindig napról napra jobban kötődöm és szeretem! :)
Egyszóval nehéz: De öröm költözött a házba :)
És várjuk a következő örömünket :)
Őszintén?? Húha ... azt hiszem én a káosznak a káoszán se láttam túl. Azt se tudtam, hol vagyok. Lányom tünemény, mert ő aztán az alkalmazkodás területén No1.
Első éjszaka, sírt, hogy éhes ... szerinted felkeltem? Anyukám jött ébreszteni.. a biológiai "órám" nem jelzett a szervezetemnek. Második nap, már pattantam. Átálltam egyből. 1 hétig sokszor kérdeztem párom, hogy vajon mennyi ideje sírhat a lányunk ... :)))
Igazából én azon kategóriába tartozom, aki nagyon aggódik. Első gyerekünk és szeretnék mindent a lehető legjobban csinálni ... így nálam természetes az, hogy hetente elviszem súlymérésre. Ha valami kételyem van, akkor elballagunk a gyerekorvoshoz vagy ügyeletre elmegyünk. Az se érdekel, ha hülyének néznek. Nem vagyok se orvos, se 8× anyuka... viszont a megérzéseim általában jók :))
11 hetes a lányunk pont ma, nem volt egyszerű az első 6 hét, de mindennap ránézek egy kis csodára, aki ott szuszog mellettem, mosolyog, gügyörészik ... egyszóval: Anyának lenni jó!
Valamelyik nap felhívott egy ismerősöm és megkérdezte, hogy mit csinálok egész nap?!
Valami ilyesmi volt a válaszom rá:
"Érdekel titeket dolgozom-e? OOOOO Igen! Én anya vagyok, ez azt jelenti, hogy: ébresztőóra, szakács, takarító, pincérnő, orvos, gyermekfelügyelő, ápoló, tiszt, kutyasétáltató, fotós, tanácsadó, sofőr, diák, személyi asszisztens, könyvelő, ATM, én soha nem vagyok szabadságon nincsenek szabad napjaim soha nem vagyok fizetett
betegállományban, dolgozom éjjel-nappal, én ügyeletes vagyok egész nap, életem végéig, s ezt megosztom veletek, mert büszke vagyok arra, hogy valaki azt mondja, ANYA :]]]"
A világ legjobb dolga Anyának lenni :)
Soha nem gondoltam,hogy ennyire lehet szeretni valakit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!