Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Rosszul esik, hogy a férjem...

Rosszul esik, hogy a férjem nem tart jó anyának. Tudja egyáltalán, hogy milyen anyának lenni?

Figyelt kérdés
a férjem nem igazán vesz részt a gyereknevelésben, mégis megkapom, hogy türelmetlen vagyok velük, kiabálok velük, nem foglalkozom velük eleget... de azt nem érti meg, hogy itthon vagyok 3 éve, és már nem "élvezem" az itthonlétet, nincs miből feltöltődnöm és újult erővel kezdeni a következő napot!
2011. máj. 2. 10:59
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Hétvégén egy napra (vagy csak délutánra) bízd rá a gyerekeket, hogy kicsit ki tudja kapcsolódni, addig látogasd meg a szüleid, találkozz egy barátnőddel, menj el fodrászhoz/kozmetikushoz/konditerembe. Kicsit feltöltődsz, és ő is rájön, hogy ez közel sem olyan könnyű feladat, mint amennyire látszik.
2011. máj. 2. 11:07
 2/7 Adnil25 ***** válasza:
100%

Szia. Bár én még csak 1 éve vagyok itthon a kisfiammal, teljesen együttérzek veled.

Nem vagy rossz anya, csak tényleg nem tudsz felfrissülni (szellemileg és fizikailag is). Próbáld ki hogy hétvégén amikor mind otthon vagytok te elmész sétálni egyedül 1-1,5 órára. Vagy akár egyedül bevásárolni, addig a párod vigyáz a babára.

Nálam bevált, és azóta nem tesz semmi megjegyzést, célzást arra hogy nem jól csinálok valamit. :)

2011. máj. 2. 11:08
 3/7 anonim ***** válasza:
46%

De valójában te is elismered, nem élvezed az otthonlétet, a gyerekeiddel töltött időt, nincs miből feltöltödnöd.

Úgyhogy talán a férjed megfogalmazta azt, amit te megindokoltál miért van így. Tehát mégis úgy tűnik a férjednek van igaza.

Nehéz kérdés, mert lemerültél, próbálj meg egy kis időt a gyerekeid nélkül tölteni, hátha segít. Bár lehet még rosszabb lesz, hiszen ha kiengednek a szabadba, ki megy vissza önként a ketrecbe? Keress otthon élményeket, a gyerekeidből próbálj töltödni. Ha tényleg türelmetlen vagy meg kiabálsz,az nem segít. A gyerekeid sem tehetnek erről a helyzetről, ne rajtuk vezesd le a feszültségedet. És ők is feszültek lesznek, idegesek-ez egy ördögi kör.

kezdj el vitamint szedni is.

2011. máj. 2. 11:16
 4/7 anonim ***** válasza:
75%
Így van, be kell őt is vonni. Nálunk amíg én tanfolyamon vagyok, a férjem vigyáz rájuk. Ha megyek valahova akkor is. Soha egy rossz szót nem szól, mert ő is tudja milyen.
2011. máj. 2. 11:17
 5/7 anonim ***** válasza:
Szerintem iktass be valami fix idôt (mondjuk heti 1-2 alkalommal), ami csak a tiéd, és akkor csinálj valami olyat, ami feltölt. Legjobb valami tanfolyam, hobbi, olyasmi, amitôl nem csak szebbnek érzed majd magad és kipihentek (bár az sem árt), hanem inkább valami, ami agyilag is megmozgat, új emberek közé visz, aminek célja van, amin tudsz gondolkodni hétköznap is és amiben sikert érhetsz el. Akár valami olyan is lehet, amibôl levizsgázhatsz vagy amivel késôbb alkalmanként pénzt keresel. Az mindig nagyot dob az ember önbizalmán akkor is, ha nincs rá égetô szükség.
2011. máj. 2. 11:42
 6/7 A kérdező kommentje:

köszönöm a véleményeket!

sajnos kötetlen munkaidőben dolgozik, nehéz mellette bármi saját programot is terveznem... már annyira le vagyok merülve, hogy egy önálló 1.5-2 órás bevásárlás vagy egyéb "kötelezettség" nem tölt fel - sőt, arról nem is beszélek, hogy mi vár otthon ezek után (fut az egész lakás a játékoktól, az asztalon megvárnak a koszos tányérok stb., így ha valami töltődött is belém, az abban a pillanatban távozik is! :-( hiába szeretnék szocializálódni, nem nagyon van rá lehetőségem...

az én szeretetnyelvem az elismerés/dicséret/biztatás - és ha ezeket nem kapom meg, nem tudom mások szeretettankját sem feltölteni! :-(

2011. máj. 2. 12:52
 7/7 anonim ***** válasza:

Mit mondjak én,aki már 14 éve itthon van a 4 gyerekkel?

Néha azt mondom itt a vég inkább elmegyek dolgozni,mert akkor nem lennék ilyen fáradt.

A legnagyobb 13,5 éves a legkisebb 16 hónapos!

2011. máj. 2. 14:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!