Mit csinálok rosszul éjszaka? Miért szórakozik velem?
16 hónapos a lányom. Kb egy hete rászokott, hogy hajnali 1kor megébred, adok neki vizet, jó esetben visszaalszik, rosszabb esetben felül, feláll, utánam jön a másik szobába.
Az elalvásnál nincs gond, 8kor fürdik és utána megyünk is aludni, simizésre alszik el, kb 10-20perc alatt.
Csak utána felkel. Tegnap is meg tegnap előtt is hajnali 1-től 3-ig ezt játszottuk. Felkel nyöszörög, ha nem megyek sír, majd üvölt, átjön, felmászik hozzánk. Ha bemegyek hozzá, abbahagyja. Biztos vagyok benne, hogy nem a fogai miatt lehet, hiszen a fájdalom nem múlna el anya látványától. Próbáltam már, hogy jó éjszakát kívántam neki és kimentem, de jön utánam, vagy üvölt, ha becsukom az ajtót, őrjöng, kiabál, hogy anya-anya.
3-fél 4 fele már sztem elfárad és azért alszik el. 7kor pedig ébreszt.
Légyszíves segítsetek, mit tegyek, hogy leszokjon erről?!
Már nagyon nem bírom idegileg, hogy napok óta csak 3 órákat alszok, türelmetlenebb, idegesebb vagyok. Így nem sok türelmem van hozzá, néha legszívesebben felpofoznám.
Normális válaszokat várok.
Valószínűleg fél a sötétben, rakjatok éjjeli fényt a szobájába, akkor ha felébred nem lesz teljesen sötét és lehet magától visszaalszik.
Ezek szerint nem rácsos ágyban alszik már, pedig az most jól jönne. Nálunk a 21 hósom még abban alszik és pont emiatt nem akarom kivenni még belőle, meg szeret is benne aludni.
Igazából sokat nem tudsz tenni, legyél türelmes. Tudom ez nehéz, de sok választási lehetőség nincs. Vagy rakjátok vissza rácsos ágyba és akkor nem tud mászkálni.
Van éjjeli fénye, egy tökfej világít neki. A rácsos ágyból azért került ki, mert éjjel van, hogy álmában megébred feltérdel és eldől valamerre és alszik tovább és a rácsos ágyba mindig beverte a fejét. Így vettünk neki ilyen kis keretes kanapét.
Nem óraállítás óta (akkor pont jól aludt :D ) előtte pár nappal kezdte, meg a héten hétfő óta.
Szerintem pedig csak egyszerűen rád van szüksége! Gondolom most már, hogy egyre nagyobb egyre több olyan dolgot is csinál napközben amit nem szabad neki, és ilyenkor Te rászólsz, próbálod nevelni stb.
Ez a gyerekekben nagy zavart okozhat, lehet hogy felmerül benne hogy anya talán nem szeret? azért ébred fel, hogy tudja rád számíthat, mellette vagy.
Kellő szeretettel, türelemmel kell hozzá állni,maradj ott mellette amig visszaalszik, mond neki hogy szereted stb.
Hidd el megérti! Ne legyél vele türelmetlen, mert attól csak rosszabb lesz!
Az éjjeli fény is jó megoldás lehet, mert a sötétségtől is félhet.
Idővel rendeződni fog ez a probléma
Csak annyit szerettem volna még mondani, hogy a 16 hónapos kisfiam amióta megszületett még egyetlen éjszakát sem aludt át. 4-5 ébred éjszaka.
ekkorra teszik a szep. szorongás 2. hullámát.
azonkívül én nem vizet hanem tejet adnék neki, hátha éhes :)
Ha rendesen vacsorázik, akkor nem kell éjjel tej. Ha meg megszokja, tényleg az éhség fogja felkelteni.
A lányom 3 éves koráig rácsos ágyban aludt. Szerencsére nem jutott eszébe kimászni belőle. Egyszer próbáltuk 2 évesen a kiságyat, de egész éjjel mászkált. 3 évesen meg simán megértette, hogy alszunk, és kész.
A fiam most 20 hónapos, és hát, ha nyugtalanul alszik, akkor én is hallom, hogy beveri a fejét. De akkor az ágytámlába, falba is beverné, vagy leesne, nem? Szerintem ha néha-néha beveri, és arra ébred, még mindig jobban járnál, mint így.
És ha az apja menne be?
A lányom sokáig csinálta ezt. Aztán megszültem a 2. gyereket, és be volt osztva, hogy a kicsihez én kelek, a nagyhoz ő. Amikor a lányom kiabált éjjel, akkor a férjem bement:
-Mi a baj?
-Apa, bújj ide.
-Éjszaka alszunk, ha nincs semmi baj, akkor feküdj vissza. Puszi, szia!
1 hét alatt leszokott róla, azóta nagyon-nagyon ritkán kel éjjel. Apát nem lehetett palira venni, úgy, mint engem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!