Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ti szoktátok néha csak hagyni...

Ti szoktátok néha csak hagyni a babát sírni?

Figyelt kérdés
Amikor már megvolt a kaja (tápszer), a szoptatás (kevés tejem van, de azt kiszopizza), a séta a friss levegőn, a büfiztetés, a tea, a ringatás, pocak simogatás, tisztába tevés, kapott cumit is, és így elalszik a karomban, lerakom a kiságyba és megint üvölt. Ilyenkor már nincs ötletem, hagyom, hadd sírjon. Olyan negyed óra alatt álomba sírja magát. Ez általában minden délután megismétlődik, napközben meg este általában evés vagy séta után elalszik. Szerintetek baj ha hagyom kibőgni magát? Ti szoktátok csinálni?
2016. szept. 20. 15:09
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
9-es, neked a bejárónő főz meg takarít amíg te alszol agyerek mellett? Az tök jó, mert itt nem! Meg a 25 fokos szobában sem rohad órák hosszat se a szaros pelenka, sem a használt üvegek nem száradnak be nap végére h egyszer mossam ki őket.
2016. szept. 20. 15:46
 12/25 anonim ***** válasza:
50%

Én nem igazán hagytam sírni. Egy-két esetet leszámítva, amikor épp hajat mostam nem hagytam sírni. Extra sírós babám volt, minden bántotta (szeles idő, brutál hasfájás, zajok, minden). Napi 14 órát volt a kezemben, semmivel sem tudtam haladni. Egy kézzel teregettem ki, mostam fel, főzés persze esélytelen volt. Néha magamra csatoltam a hordozót és akkor tudtam két kézzel haladni valamit.

Ez egy ilyen időszak, sok elmélet van mit csinálj és mit ne. Én azt mondom próbálj meg az ösztöneidre hallgatni. Döntéseidnek te fogod viselni a következményét. Kezdő anya vagy pici babával és mindenki elmehet aki kritizál.

Egyébként az én babám ma már 3 éves nagylány. 1 éves korig együtt aludtunk, 1,5 éves korig szopizott, mindkettőről sírás nélkül ment a leszoktatás. Tündéri segítőkész, beszédes, nyitott kislány. Szóval nem feltétlenül igaz, hogy egy életre elrontod a gyereked meg az ilyen idegesítő dumák.

Második gyerekem sokkal könnyebb volt. Igazából második gyerek mellett jöttem rá, hogy egy gyerekkel mennyire sok időm is volt. És meglepő módon, két gyerek mellett már főztem, takarítottam, boltba jártam, programoltam. Igaz így is úszik a ház de már nem zavar. :-)

2016. szept. 20. 15:52
 13/25 anonim ***** válasza:
57%
nekem ha sir a kicsim és végképp nincs ötletem megnyugtatni akkor befektetem a pihiszékébe,bekapcsolom neki a zenét és szépen elringatja magát,nem rossz találmány..
2016. szept. 20. 16:17
 14/25 anonim ***** válasza:
58%
Ez nehéz kérdés. Én három hétig szenvedtem ,mert mindig orditott. Három hét után meguntam,kivoltam idegileg. Áttettem hasra aludni,előtte mindig háton és oldalt volt. Öt percet sirt,elaludt. Utána soha többet nem volt orditás. Egyszerüen nem tudott aluudni háton és oldalt. Szóval én a helyedben elsőnek más alvó pózt próbálnék meg. És ha sir az ágyban,öt perc max,felvenni,nyugtatni,majd ismét letenni. Sok babának segiteni kell az alvásban. A magamra kötés nem játszott szerepet nálam,most a másodikkal se lesz másképp. Én nem birok gúzsba kötve lenni.
2016. szept. 20. 16:21
 15/25 anonim ***** válasza:
48%

Nem, soha nem hagytam, pláne nem két hetesen.

Oké, hogy a fizikai szükség letudtad, de van annak a picinek érzelmi élete, lelke is. Kilenc hónapig hallottam a szívdobogásod, veled együtt szuszogott. Most is erre vágyik!

2016. szept. 20. 16:28
 16/25 anonim ***** válasza:
63%

40 fokban se bűzlőtt soha a lakás a szaros pelustól, működik a csomagolás sima kukával is.

Az üveget fél kézzel is be lehet áztatni, de ez bizonyára magas.

2 hetes mellett nem is volt mit takarítani.

Az étel pedig házhoz jött. Luxus?

Nekem a sírni hagyás lett volna luxus.

Ez egy ilyen időszak(nak kellene lennie), amikor minden mást háttérbe szorítasz és csak a pici a fontos.

Elmúlik idővel.

2016. szept. 20. 16:28
 17/25 anonim ***** válasza:
53%

Nem lehet hogy csak túlfáradt? Nálunk akkor volt ilyen, mikor kicsit sikerült túltolni az altatást és akkor nehezen aludt el, többször fölsírt,amíg elaludt. Amikor már kicsit is látszik rajta, hogy fárad, akkor kezdd el altatni és ne húzd az időt mással.

Illetve nekem ilyenkor jól jött a nyugtató zene. Youtube-on sok ilyen van, az én babám az elején sokat aludt Mozart zenére. Elkezdtem lejátszani,elaludt a karomba, leraktam és a zene miatt gondolom nyugodtabb volt és aludt tovább. Volt hogy egész alvása alatt ment mellette halkan és nagyon jókat aludt így.

Végső megoldásként meg nálam is előfordult, hogy végig rajtam aludt. Volt hogy 2-3 órát feküdtünk így, jól el is gémberedtem, de olvasással vagy netezéssel elütöttem az időt,amíg fel nem ébredt.

2016. szept. 20. 21:13
 18/25 anonim ***** válasza:
29%

Ilyen pici baba még fel sem fogta, hogy te meg ő külön test, külön ember vagytok.

Ha nem tudom altatás után letenni, de dolgom van, akkor magamra kötöm, és csinálom a dolgom. Pár hónap alatt amúgy is tök jól össze lehet rázódni, ő is jobban megszokja már a kinti világot, és nem fog mindig felébredni rá, hogy letetted. De sose hagynám, hogy álomba sírja magát. El tudod képzelni, hogy mi játszódik le benne akkor, amikor téged hív, de te nem reagálsz rá, és annyira kétségbeesik, hogy aztán inkább feladja és elalszik?

2016. szept. 20. 21:47
 19/25 anonim ***** válasza:
adamo jellegő hintákat tudom ajánlani ilyen pici babánál is használhatod. vagy vidd ki sétálni a fiam nagyokat aludt kint a friss levegőn. levittem mozesben aztán ha elaludt kitettem az erkélyre és 4 órán át aludt. Közben megtudtam mindent csinálni. Nem minden alvásnál tettem ki csak 10től 2ig. meg délután amikor közösen sétáltunk akkor volt meg szabad levegőn.Nem hagytam sosem sírni nem tudtam volna hallgatni szegényemet. pici még ő lehet túl nagy tér ilyeszti meg tedd alvózsákba ami körbeöleli vagy pólya félébe.
2016. szept. 20. 23:25
 20/25 anonim ***** válasza:
59%

Uramisten. A gyerekednek a testkontaktus ugyanolyan elemi igénye mint az hogy megetesd vagy kicseréld a pelenkáját. Pláne két hetesen. Basszus, 2 hete még BENNED élt, most meg elvárnád tőle hogy beteszed a kiságyba és kussban elaludjon?

Olvass utána milyen agyi elváltozásokat okoz bizonyítottan a rendszeres sírni hagyás.

2016. szept. 21. 00:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!