Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Titeket nem bosszant, ha a...

Titeket nem bosszant, ha a barátnőd kisgyereke lerombolja a lakásodat, mert a barátnőd nem képes rászólni?

Figyelt kérdés
Konkrétan arról van szó, hogy átjött egyik nap a barátnőm a kisgyerekével, aki 1 éves múlt, már ezerrel mászik, pakol stb,. az én babám még csak fél éves, ő még csak békésen ül egyhelyben... viszon a barátnőm babája szétrombolta a nappalit, kirángatta a könyveket, a méregdrága erősítőt összevissza állítgatta-tekergette, a végén már a tv-nek esett volna neki, amikor felajánlottam, hogy inkább menjünk sétálni..:(( Nem értem, hogy egyes anyukák miért nem veszik észre magukat. Én, ha majd vendégségbe megyünk, biztos nem fogom ezt megengedni a babámnak.
2010. ápr. 23. 10:09
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
75%
Nem hiszek abban, hogy nem lehet rászólni a gyerekre! Igenis figyelni kell rá és fegyelmezni! Persze, hogy ő még nem érti meg, hogy mit lehet és mit nem, de a szülőnek kell, hogy legyen annyi esze, hogy lássa, hol a határ! Mindenki azt enged otthon, amit akar, de egy vendéglátótól ne várjuk már el, hogy jó pofát vágjon a törés-zúzáshoz! Nem a gyerek hibája, nem rá kell haragudni, a szülő a felelős!
2010. ápr. 23. 10:37
 12/23 anonim ***** válasza:
87%

A 10:36-ossal értek egyet!

Egy dolog, hogy otthon hogy pakol a gyerek, és egy másik, hogy vendégségben hogy viselkedik. Attól mert 1 éves, és nem érti meg, hogy nem szabad, még igenis rá kell szólni, mert soha nem is fogja megérteni, hogy mit nem szabad. Szoktatni kell hozzá, hogy vannak körülmények, mikor nem mindent szabad. És ha ezt nem kezded el neki tanítgatni, akkor később mondhatod neki, hogy ezt meg azt nem szabad.

2010. ápr. 23. 10:49
 13/23 anonim ***** válasza:
97%

Nálunk a szomszédék szoktak átjönni a 17 hónapos kisfiúval, háááát, nem egyszerű, az biztos. A vonalas telefon töltő egységén megtalálta az egyik gombot, és ha itt vannak, mindig azt hallgatjuk, hogy "Jú hev nó nyú messzidzsiz". Egymás után persze minimum ötvenszer. :D Na meg a Digi tv-egység kis apró gombjait nyomogatta, és simán bement a menüjébe. Hogy hogy a rákba csinálta, rejtély, mert még mi felnőttek sem jöttünk rá, hogy ott hogyan kell csatornákat állítgatni.

Anyukája természetesen rászólt, illetve most már ha itt vannak, előre odateszünk egy plédet az ilyen ketyerék elé, amivel letakarjuk, és így nem figyel rá. Inkább szoktuk neki mondani, hogy hozza át a kis kannáját, és az összes virágunkat "locsolja meg". :)

Szerintem egyébként az anyukának lenne a feladata, hogy "eligazítsa" a gyerkőcöt, mit szabad vendégségben és mit nem. De ha elég jóban vagytok, akkor Te is nyugodtan rászólhatsz, vagy akár adhatsz is neki valamilyen "feladatot", amivel nem tesz kárt a lakásban. B.

2010. ápr. 23. 10:50
 14/23 anonim ***** válasza:
43%

Szerintem tök feleslekeg 1 évessel vendégségbe menni.

Ha a kedves kérdező találkozni akar a barátnőjével, menjenek le együtt a játszótérre, vagy sétáljanak és akkor tudnak beszélgetni.

Csak egy idézet: "Miért nem akkor látsz, amikor jó vagyok?"

2010. ápr. 23. 10:58
 15/23 anonim ***** válasza:
82%

Tapasztalatból mondom,sokmindent nem értettem,hogy pl miért nem szólnak rá anyukák a gyerekere bizonyos szituációkban, mígnem lett nekem is egy olyan korú kislányom.

Majd meglátod, másképp fogsz reagálni fél év mólva, mikor a te babád is már nagyobb lesz.

De! Ettől függetlenül, az a véleményem,hogy vendégségben egyébként felnőttként sem viselkedünk úgy mint otthon, úgyhogy igazán rá lehet szólni a babára is, mert ha kicsinek se szól rá, akkor nagyobb korában már hiába próbálja majd fegyelmezni....

Szerintem a legegyszerűbb az lenne, ha tök üszintén elmondanád neki. Így. Azzal nem üldözöd el, és a gond is megoldódik.

2010. ápr. 23. 11:09
 16/23 anonim ***** válasza:
72%
ez engem is idegesit, volt nálunk egy ismerősünk másfél éves fiucskájukkal, hát nem tudtam a beszélgetésre koincentrálni annyira zavart a gyerek ahogy mindent megfogdos és leszed, sőőt a legjobban az iritált hogy rá sem szólnak és az én kislányom játékaiért akar bemászni az én gyerekem járókájába, és az apja csak ugy belenyult és a megkérdezésem nélkül kiszedett belőle játékot a gyereknek.amit az jol a szájába rakott összefogdosott ráadásul épp akkor gyogyult ki valami náthából, lehet lehurrogtok de én ki is dobtam azt a játékot és mindent amihez hozzányult letöröltem fertőtlenitővel. az én lányom 1 éves kuszik mászik itthon pakol ha engedem ,bizony ha itton is belekezd az olyan dolgok rámolásába amit nem lehet, rászólok, és ha hisztizik adok neki más érdekes dolgot amit szabad pl ételhordó teteje vagy valami nem törékeny dolog amivel nem okoz bajt magának ,ha máshová megyünk viszünk saját játékot és nem engedem hogy olyan játékot elvegyen amit más kisgyerek a szájába vesz, megnézni szabad engem is ugy neveltek a szüleim hogy vendégségben leülünk és megkérdezzük megnézhetjük e, de nem vesszük el. én bizony utálom ezt mert ha én rátudok szólni a kislányomra elvárom ezt mástol is. és az én lakásomban az én szabályaimhoz kell alkalmazkodni, akinek ez nem tetszik ne jöjjön. én bizony megfogadtam ráfogok szólni mindegyikre ha igy viselkedik.
2010. ápr. 23. 11:36
 17/23 anonim ***** válasza:
26%

én szeretem, ha szétpakolnak... legalábbis jobb, mintha ordítana vagy csapdosná magát a földhöz :) az enyém 2 hónapos és van ismerős, akinek a gyereke lepakol-szétpakol. Mielőtt jönnek elpakolom a cuccokat olyan magasságban (mi amúgy is úgy vagyunk rendezkedve, hogy ez kb 15 dolgot jelent), ha mégis olyanhoz jut ami törékeny, akkor felszisszenek és mondom neki, hogy "na azzal nem játszunk" és adok neki mást a kezébe.

Nekem még egyik anyuka sem sértődött meg. Mondani kell, nem feszengve figyelni, ha szétszedik a házat :)

2010. ápr. 23. 12:16
 18/23 anonim ***** válasza:
20%
na itt vannak a lepontozós szuperanyuk:-((
2010. ápr. 23. 12:19
 19/23 anonim ***** válasza:
51%

11:36osnak.

Te nagyon fura vagy:)

Kidobni egy játékot mert más azt a szájába vette?Sterilizálni mindent amihez más hozzányúlt?Nem vagy egy cseppet paragép.Gondolom sűrűn nem is megy át hozzátok senki...

Amúgy akkor a bölcsődét, ovit, felejtsd el mert tuti meg fog betegedni,hiszen óhatattlan hogy egymás után kapkodják be a játékokat.

Nyilván fegyelmezni kell a gyereket, én is azt teszem, de ahhoz nem szólhatsz semmit ha más esetleg nem azt teszi a saját gyerekével.

A másik hogy vendégsében nem nyúlunk semmihez csak ha megengedik, az elfogadható 6 évesen, de egy 1, 2,vagy 3 éves gyereknél kizárt:)

Egyszerű nem kell vendégségbe hivni olyan barátokat akiknek a gyereke pakolós.

2010. ápr. 23. 12:33
 20/23 anonim ***** válasza:
49%
Én nem pontoztalak le, és közel sem vagyok szuperanyu, de egyáltalán nem értem, hogy miért ne lehetne menni vendégségbe egy éves, vagy tök mindegy, hogy mekkora gyerekkel. Azért, mert van gyerekem, rohadjak meg otthon? Ugyan már!
2010. ápr. 23. 12:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!