Titeket nem bosszant, ha a barátnőd kisgyereke lerombolja a lakásodat, mert a barátnőd nem képes rászólni?
Nekem is az jutott eszembe, hogy azért idegesit nagyon téged a pakolászás, mert a te gyereked még nincs abban a korban:)Ha már benne lenne akkor tök természetesnek vennéd hogy pakol.
Én próbálom a gyerekemet ilyen téren fegyelmezni(ha nem otthon vagyunk), de a siker kb 60%os, hiszen ez egy ilyen időszak majd kinövi ezen nem akadok ki:)
Amúgy meg ha idegesit a bnőd gyereke, miért nem mondod meg neki hamár egyszer a bnőd?!Vagy legközelebb inkább ti menjetek hozzájuk:)
Az én lányom is pakolós korszakában van. De idegen helyen nem engedek meg neki mindent. Pl nem nyúlhat a tévéhez, az erősítőkhöz, könyvekhez. Mindig viszek neki játékot.
De nálunk is volt már olyan gyerek, ráadásul már nagyobb, 3 éves, azt hittem, beszakad a bejárati ajtó, úgy nekicsapódott futva, és az anyja nem szólt rá. Én jegyeztem meg halkan, hogy talán nem kéne.
Jól gondolod, meg kell tanítani a babádnak, hogy otthon lehet pakolni (persze amit engedsz neki), de vendégségben mindennek van határa.
Akkor nem hívd meg, de jusson eszedbe, hogy a te babád is ugyazenteket fogja csinálni pár hónap múlva, sőt olyankoat is, amitől a hajad szála az égnek áll.
Az én lányom 13,5 hónapos és:
-eltekeri mosogép hőfokszabályzóját-
-bekapcsolja rajta a szárítót-
-felborítja a wc kefét
-kiveszi a koynhaszekrényből a krumplit, hagymát-
-telepakolja kacatokkal a mosógépet
-"kertészkedik"
-megszerzi a tv távirányítóját és "használja"
és sorolhatnám.
Eléh ha pár pillanatig nem figyelsz oda.
Ez természerets dolog, felfedezi a világot.
Nehogy azt hidd, hogy a te gyereked majd leül a sarokba és ott marad, jobb ha szoksz a gondolathoz.
Ne haragudj, de előre ajnálom a gyerekdet:-((
tudod ne a te gyerekedhez viszonyíts,nem biztos hogy azért mert te gyereked ül egy helyben a más gyereke meg rámol,attól még a tied a jobb,és a másikét kell rossz szemmel nézni.meg kell tanulni a más gyereket is értékelni.azért mert ő pakoló,és jövős menő még nem biztos,hogy idegesíteni kéne.kicsit több empatikus készséget várna el az ember egy másik babás anyukától.
viszont meg kell tanulni máshol is nevelni a gyereket,de azt ne várd hogy más babája vigyázzban üljön nálad.Tedd a lakásod olyanná hogy semmiért ne keljen veszekedni,még te is kerülhetsz kínos helyzetbe a babáddal.akkor emlékezz erre a kérdésedre.
Szia!
Itthon a babám, azt csinál amit normális keretek között engedek Neki!
Vendégségben nem!
Egyfolytában a nyomában vagyok és tiltom a pakolást, főleg, ha nagy értékű dologról van szó!
Inkább kérek egy fakanalat, zacskót bármit, amivel jól el van, arra a kis időre míg ott vagyunk!
Nem szeretném, ha bármiben is kárt tenne, vagy egy komoly könyvet, aminek esetleg eszmei értéke van szét tépné!!!
Én fegyelmezem a babám, ha másnál vagyunk!
Ez alap szerintem!
Értem hogy mi a bajod. Meg azt is hogy az ember a saját gyerekére mindig kevésbé zabos mint a másikéra mégha ugyanazt is csinálják:)
Ilyenkor azt tudod tenni hogy vagy elpakolsz minden értékeset amit sajnálsz tehát bababiztossá teszed legalább az egyik szobát- vagy a nappalit ha fontos a barátnőd és szeretsz vele találkozni, vagy pedig nem hívod meg őket.Az nem elvárható egy egyévestől hogy nuygodtan üljön és szépen eljátszon egy 2mx2m es területen. Én nem hagynám hogy elszigetelődjünk emiatt akár évekre a barátnőmtől.
Mert sajnos egy egyévesre másfél évesre nem tudsz mindig rászólni, vagyis rászólhatsz de HIÁBA!! nagyrészt:)
vagy az zavart inkább hogy MEG SE PRÓBÁLTA szabályozni a gyereket a barátnőd?
és egyébként meg félév múlva nálatok is eljön ez az időszak valóban ahogy előttem is irták.
Csatlakozom az előttem szólókhoz, majd tényleg meglátod, hogy nem egyszerű vendégségbe menni egy örökmozgó-pakológéppel.
Nálunk úgy néz ki a vendégség, hogy megyek a gyerek előtt-mögött, és előle, vagy utána pakolom el a dolgokat.
Vagy húzkodom vissza, hogy azt nem szabad, menjünk innen, ilyenek, de sokszor iszonyúan megmakacsolja magát, és menne neki mindennek, ezt általában hisztivel erősíti is...
Nagyon nehéz így is a vendégeskedés, és baromi idegesítő nekem is, és a vendéglátóknak is.
Majd később már tudni fogja, hogy nem pakolászunk másoknál, ennyi.
Még kicsi ahhoz, hogy megértse, a világ számára most egy hatalmas játszótér, tele felfedezni valókkal.
Ne legyél rá mérges, bár tény, hogy legalább megpróbálhatta volna kicsit kordában tartani, de akkor lőttek a felnőttek beszélgetésének...
Mennyi nem normális anyuka van!!!
Nem azt kérdezte a kérdező, hogy otthon mit csinál a gyereked, és mit engedj meg neki!!!
Vedégségségről van szó!!!
Hát , minősíti az olyan "anyukát", aki engedi Pl: a tapétát leszakítani, kitépni a kábelt, tépje szét a drága könyvet stb... csak, mert 1 éves a baba!
Fegyelem, tanítás, tíltás!! ISMERŐS KEDVES ANYUKÁK??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!