Akinek nagyon hamar megtanult beszélni a kisgyereke az okos is lett az iskolába? Értem én 19 hónaposan folyékonyan beszélt?
Nem hiszem, hogy lenne összefüggés. 4-5 éves korra eléggé utolérik egymást - aki még 2,5 évesen sem szólt egy mukkot sem, valószínűleg ugyanott lesz, mint az a gyerek, aki már másfél évesen szépen beszél.
Az én kisfiam is másfél évesen szépen beszél, kezd 2-3 szavas mondatokban kommunikálni, szépen válaszol, ha kérdezem, több száz szavas aktív szókincse van, de nem hiszem, hogy ezért okosabb lenne, mint a többi gyerek, és nem ringatom abba magam, hogy az iskolában ezért kitűnő tanuló lesz...
Szerintem nincs összefüggés.
Barátnőm kisfia 3 éves koráig nem beszélt, ha véletlenül mondott is valamit, azt sem lehetett érteni...aztán egyszer csak elkezdett folyékonyan beszélni, tisztán, érthetően. Teljesen normális, okos gyerek, nincsenek nehézségei a suliban. Most 8 éves.
Szerintem is utolérik egymást a gyerekek nagyjából.
Keresztlányom is nagyon hamar beszélt, és nagyon komoly mondatokat mondott már másfél évesen. Okos, ügyes gyerek, mint sokan mások. Most 14 éves.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!