Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Érte már valami apróbb,...

Érte már valami apróbb, nagyobb baleset a babátokat?

Figyelt kérdés
Pl. leesett az ágyról, megevett valamit, stb. Elsősorban kisebb babák, egy év körüliek érdekelnének. Ti voltatok a hibásak? Vagy szimpla baleset volt? Hogy dolgoztátok fel?
2010. ápr. 22. 22:44
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
54%

Egy éves koráig kétszer esett le az ágyról, mindkétszer pukli lett a fején. Egyszer pedig megevett egy fél papírzsebkendőt, mire észrevettük. Ezek nem nagy balesetek, nem igényelt különösebb "eljárást" a feldolgozásuk. :)

Lesz még ilyen, biztos nem ezek az első balesetek :((

2010. ápr. 22. 22:49
 2/12 anonim ***** válasza:
54%

Nekünk 9 hónapos most a babó, és nekünk is kétszer esett le az ágyról. Egyszer vérzett egy kicsit az orra, de nem lett komolyabb baja. Még pukli se lett.

A papírokat nekünk folyamatosan eszi. MIndent amit csak talál. Újság, zsebkendő. Nem tudtunk mit csinálni. Majd ki jön egyszer :)

Elesett, mert próbálgatja a járást, és egyszer csak szépen az orrocskájára huppant. A kezét odazárja a szekrényhez.De mint az előttem szóló mondta lesz ez még rosszabb is! :)

2010. ápr. 22. 23:13
 3/12 anonim ***** válasza:
Pont tegnap fűrdésnél, nagy hiszti volt, és elcsúszott, felrepedt az ínye a zuhanyzókabin aljához ütötte. Te ma már kutya baja. 1,5 éves kisfiú. (ömlött a vér)
2010. ápr. 23. 07:00
 4/12 anonim ***** válasza:

Hát nekünk több balesetünk is volt.

1. 9 hónaposan kiesett az etetőszékből. Jó ég tudja, hogy hogyan. A párom és én is ott voltunk mellette, ötpontos biztonsági öv, de ő egy mozdulattal a földön landolt. 1 hétig voltunk kórházban megfigyelésen, de egy monoklin kívül nem lett nagyobb baja.

Egymást hibáztattuk először, de aztán rájöttünk, hogy nem lehetett volna kivédeni. Elől megfogta a tálcát és mint a kiskukac kicsúszott a hevederből. Persze az ügyeletes doki, mindjárt azzal kezdte, hogy biztos egyedül hagytuk a gyereket. De annyi időnk sem volt, hogy elkapjuk.

2. A másik gyerek 11 hónapos volt, amikor leesett egy db lépcsőről (kb. 15 centi ), de olyan rosszul bokutt fel, hogy felszakadt az álla. Már egy kicsit furcsán néztek rám az ügyeleten.

3. A legdurvább baleset mégis egy márkás játékkal történt. Kapott az én drága ikerpárom egy kedves, aranyos készségfejlesztő játékot a keresztszülőktől. Leírás alapján 1 éves kortól ajánlott. Kiemelem MÁRKÁS, nem gagyi játék. Több alkatrészből, ránézésre műanyag darabokból állt össze a játék. Olyan mint egy kirakó, ha kiraktad a pályát, akkor a tetejére tett golyó, le tud gurulni az aljáig az üreges építődarabokon keresztül, addig kell rakosgatni, amíg nem ér teljesen az aljáig. Tehát olyan mint egy üreges építőkocka :-) Na az én tündéri kis csemetém (aki kiesett a székből), bekapta az egyik ilyen kis építődarabot a szájába, ahogy egy egyéves szokta, és a kis műanyag játék eltört a szájában és kiderült, hogy nem műanyag, hanem üveg. Elvágta a száját belülről és a nyelvét is. Ömlött a szájából, rohantunk az ügyeletre. A keresztszülők nagyon megijedtek, hiszen tőlük kaptuk az ajándékot.

Az ügyeleten két öltést kapott a gyerek a szájába, és jó egy hétig nem akart semmit sem enni.

A játék a kukában landolt.

Azóta nem hiszek a játék leírásában az összetevőket is át kell nézni sajnos, bármilyen márkás játékról is van szó :-(

2010. ápr. 23. 07:16
 5/12 anonim ***** válasza:
Feje esett az ágyról kb. 8-10 hónapos lehetett -kórház, röntgen, 1 éjszaka megfigyelés. Semmi baja nem lett :)
2010. ápr. 23. 08:08
 6/12 anonim ***** válasza:
Feje=Fejre
2010. ápr. 23. 08:08
 7/12 anonim ***** válasza:
Magára borította a forró teát:( 12 nap kórház, ahhoz képest szerencsésen "megúsztuk". És természetesen mi voltunk a hibásak, mindeketten ott áltunk mellette! Ha egy babát baleset ér, mindig a felnőtt a hibás, hiszen azért vagyunk hogy vigyázzunk rájuk! Még nem hevertem ki:(
2010. ápr. 23. 08:12
 8/12 anonim ***** válasza:
10 hónaposan meg evett egy követ!frissen betonozott közlekedő már megszáradt én kivittem a szennyes bodyjat ő meg sétált utánam egyszer csak lecsücsült ez kb fél perc volt azt hittem csak néz ki az ajtón!Felvettem bejöttünk pár nap múlva egy 1 cm átmérőjű kavics volt a pelusban!Nagyobb baj is lehetett volna de ezt akkor észe sem vettem,mert semmi jele nem volt annak,hogy bármit lenyelt volna ugyanolyan nyugodt volt mint mindig:Soda csukja rendzeresen a kezét a szekrényhez lefejel dolgokat ajtó elesik stb...11 hónapos és a 3 hónap alatt mióta megy balesetek sora éri dehát ez vele jár nagyon ügyesen megy de néha elesik aplüssben vagy bármiben!
2010. ápr. 23. 08:36
 9/12 anonim ***** válasza:

Háromszor esett le az ágyról, egyszer nálam, egyszer az apjával volt, egyszer pedig a nagymamánál.

Sajnos hiába minden, ilyen előfordulhat bármikor.

Ahogy megtanult felállni, az volt az első, hogy megtanítottam neki, hogy kell lábbal előre leszállni ilyen helyekről, és nem fejjel...

Mikor megtanult járni, az utcán nekiesett egy korlátnak, felszakadt a szája, de komolyabb baj nem lett.

Pár hete ki akart szállni a hintából, kivettem, de dilizett, hogy nem akar még haza indulni, löködni akarta az üres hintát. Nem hagytam, de csak kibulizta magának.

Természetesen szájon csapta a hinta - csak épp egy kicsit lökte meg ez a törpilla, felszakadt a szája belül, vérzett kicsit, de azóta nem akarja már löködni.

Tegnapelőtt felállt a puffra, míg teregettem - soha előtte még csak fel sem mászott rá, eszembe nem jutott, hogy ez veszélyforrás lehet - és elesett vele, baromi nagyot koppant a parkettán, de a síráson kívül nem volt szerencsére semmi.

Tegnapelőtt a fiókokat csesztette, pedig soha nem hagyom neki, de ahogy kimegyek, máris a "nem szabad" dolgokkal foglalatoskodik, és odacsípte az ujjait.

Én azt hiszem, ezek mind olyan dolgok, amiktől ugyan tilthatjuk a gyereket, mert ő még nem tudja, hogy a tapasztalatlansága milyen veszélyhelyzetbe hozhatja, de végül úgyis megvan a baj, tapasztalatot szerez, és többé - remélem - ugyanazt a hülyeséget nem követi el.

Szerencsére ennél nagyobb gondunk még nem volt.

2010. ápr. 23. 08:37
 10/12 anonim ***** válasza:
Leesett az ágyról 7,5 hósan mindketten ott voltunk vele mégis megtörtént! Nem hibáztattuk egymást!Ez az a legfontosabb h nem szabad! Az orrát horzsolta le csak inkább azért sírt szerintem jobban mert akkorát sikítottam:)!Papír zsepit ő is állandóan rágja meg az újságot!
2010. ápr. 23. 09:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!