Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek a párom szégyenli...

Szerintetek a párom szégyenli a babánk? Megszakad a szívem.

Figyelt kérdés

Tervezett baba volt, de mindketten tudjuk, hogy én jobban akartam hogy legyen. Ennek ellenére ő beleegyezett a próbálkozásba. Nemrég született meg, és senkinek nem dicsekszik róla, azt se akarta hogy a facebookra egy kis értesítőt kirakjak, hogy tudassam a távoli ismerősökkel is, hogy megszületett. De szerintem az én facebookomra azt rakok ki, amit szeretnék (nem használom szinte soha, évente kb 1 posztom van, pl diplomaosztóról kép, vagy ilyesmiről). Kiraktam ma egy képet róla, és hogy mennyivel született és mikor, és megjelöltem rajta a párom. És elmentünk sétálni a babával, és mire hazaértem kitörölte a jelölést. Ma nincs is itthon, el kellett mennie délután és majd csak holnap jön, de ez nagyon megbántott.

Nem mesél róla senkinek, nem dicsekszik, olyan mintha szégyenlené, hogy él. Úgy érzem megszakad a szívem, félek hogy a babám apa nélkül fog felnőni.

Sajnos nem ez az egyetlen ilyen eset, amiből ezt szűröm le, csak ez a legutolsó ami történt, és eléggé kiakasztott. Szerintetek szégyenli? Vagy ti mire gondolnátok ebből?

2016. aug. 18. 20:59
1 2 3 4 5
 31/46 A kérdező kommentje:
Ja és teljesen jó, stabil volt a kapcsolatunk a baba előtt, kb a terhességem felénél kezdtek elromlani a dolgok, azóta nem tudok megbeszélni vele semmit. Azt mondta hogy szülés után más lesz, de nem változott semmi, pedig már 3 hetes a babánk.
2016. aug. 19. 09:47
 32/46 anonim ***** válasza:
55%

Ennek ellenére ő beleegyezett a próbálkozásba.

ez az, erre kell gyereket vállalni. gratula

2016. aug. 19. 09:54
 33/46 A kérdező kommentje:
Mert miért utolsó? Már vagy 2 éve beszéltünk a gyerekvállalásról, minden feltétel adott volt, ő tudta hogy én gyereket akarok, ő azt mondta hogy ő is akar, csak ha rajta múlna akkor még várna egy kicsit, 2-3 évet, de mivel én ennyire szeretném, ezért legyen most. Ez alapján azt gondoltam, hogy ez azt jelenti, hogy ő is akarja. Nem értem, mit kellett volna gondolnom ezek után.
2016. aug. 19. 10:24
 34/46 anonim ***** válasza:
41%

ő még várni akart, te kierőszakoltad.

most akkor mit vársz?

belehaltál volna egy két évbe?

magadnak főzted, hogy olyannak szültél, aki még nem akart gyereket.

biztos csajozik és jól teszi, nem cseszi el az életét melletted

2016. aug. 19. 10:31
 35/46 A kérdező kommentje:
Tudod utolsó, ha szerinte a babánk elcseszi az életét, akkor mehet is a fenébe. Az ő vesztesége, ha nem érdekli a gyereke. Amúgy meg ok nélkül vagy bunkó.
2016. aug. 19. 11:07
 36/46 anonim ***** válasza:
74%

Sajnálom, h ezt kell mondanom, de kérdező, ezt elszúrtad. Ha azt mondja, várna két évet, akkor azt nem viccből mondja. Fiatalok vagytok, hová siettél ennyire?

Gondolom, éjjel-nappal rágtad a fülét, nyomást gyakoroltál rá, folyton erről beszéltél ő meg rábólintott a dologra, csakhogy végre lepakkanj a témáról. Reménykedett, h hátha jó sokára jön össze a baba, mondjuk 2 év múlva. Nem így lett, ő meg már bánja az egészet, de a baba már megvan, nem lehet vissazcsinálni, mit mondhatna?

Inkább magába zárkózik, belső titkos élete lesz, amiről neked halvány fogalmad se lesz. Nem szégyenli a gyereket, csak nem tud mit kezdeni a szereppel, amibe belekényszerítetted. Te elvárod a reklámokbeli boldog, mosolygós, gondoskodó, pelenkázó, gyerekkel játszó, mókázó apa képét tőle, de ő nem tud ilyen lenni, mert a szívében -lelkében ő egy 23 éves srác, aki még bulizna, haverozna, sportolna, hobbizna, karriert építene, utazna, hülyeségeket próbálna ki, stb.

Én hiába írtam már sokszor, h ne kényszerítsetek rá senkire egy gyereket, mert abból még nem sok jó sült ki, nem hisztek nekem. Az nem elég, h rábólintott.

Én 7 évet vártam, h a férjem azt mondja, ő már szívből szeretne apa lenni, boldog lenne, alig várja, h gyermeke szülessen. Megérte, mert 100 %-osan veszi ki a részét a dolgokból, és büszke a babánkra. Még úgyis megérte, h a 7 év után még 3-at kellett várnunk a megszületéséig, mert kárpótol a várakozásért az érzés, h igazi család vagyunk.

2016. aug. 19. 11:12
 37/46 anonim ***** válasza:
50%

hiába nem tetszik igaz.

NEM AKART MÉG GYEREKET!

te meg csesztetted, hát belement.

most ugráljon? nem akarta.

2016. aug. 19. 11:19
 38/46 anonim ***** válasza:

Egy csaj ismerősöm 9 hónapig titkolta a terhességét mert amíg még nem látszott a hasa addig csalta a párját, amikor már látszott a hasa akkor meg interneten kellette magát az exeinek. Amikor kiderült, hogy terhes (egyébként én jó ideig nem tudtam hogy titok és pont én árultam el valakinek akinek mint utólag kiderült, nem kellett volna) az exei felháborodottan hívogatták, egy hajszálon múlt, hogy nem bukott le a párja előtt. Szerintem egy terhességet, egy babát csak az titkol, szégyell, akinek van valakije aki előtt nem derülhet ki. Vaaagy, ha még nincs is senkije, már keresgél, és nem szeretné, hogy elforduljanak tőle a lányok mert már van egy gyereke.

Sajnálom nagyon, nem szeretnék a helyedben lenni, tudom, utólag könnyen okoskodunk, de miért volt annyira fontos babát vállalni úgy, hogy ő nem akarta annyira?! Mondjuk a párodat sem értem, kerek perec közölhette volna anno, hogy ő még nem akar gyereket, és kész.

2016. aug. 19. 12:31
 39/46 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az a fura ebben az egészben h a kérdező azt írta h abbahagyta a gyógyszer szedést, amit tudott a párja is, ekkor húzhatott volna óvszert de nem tette, tehát akarta a babát... Ez így nagyon nagy csúsztatás. A pasi biztos nem gondolt bele, ezt nem nevezném tudatos, átbeszélt gyerektervezésnek, plusz tapasztalatom szerint általában a nők gondoskodnak a védekezésről, és a pasik amúgy sem szeretnek gumit húzni, szóval erre elég kicsi volt az esély h majd maga elcammog a boltba és minden szex közben maga gumit húz úgy h te nem is akarsz.

Most mindegy is hogy történt, a lényeg, hogy a pasin az látszik h nem gondolta át ezt az egészet, most már visszakozna, terhes neki a dolog.

2016. aug. 19. 13:14
 40/46 anonim ***** válasza:
0%
A babához egyébként hogy viszonyul? Ölbe veszi, kiveszi a részét a gondozásból? Én nem hibáztatlak, az a férfi, aki nem akar gyereket, húzzon gumit. Ettől függetlenül valószínünek tartom, hogy rövid időn belül le fog lépni tőletek :(
2016. aug. 19. 14:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!