Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyire onzoseg ugy gyereket...

Mennyire onzoseg ugy gyereket vallalni, hogy heti 2x 5 orara masra kellene biznom?

Figyelt kérdés

Ebbol az egyik alkalommal 90%-ban az apjaval lehetne, a masik 5 oraban a nagyszulok lennenek vele.

Mar megbeszeltuk a parommal, hogy juliusban belevagunk, erre most csuszok az egyetemen 2 gyakorlattal. :(

De nagyon-nagyon vagyunk mar ra, 2 eve szamoljuk vissza a napokat. Teljesen uresnek erzem igy az eletem, szinte depresszios vagyok, hogy nincs gyerekem.

26 eves vagyok, a parom 29.

2016. jún. 13. 11:13
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
60%
Miért lenne önző? Hetente 2x 5 óráról van szó, ne keverjük már ide a bölcsit, ahol heti 40 órát is lehet a gyerek! Ráadásul az apukája és a nagyszülei lennének vele, nem idegenekkel!
2016. jún. 13. 13:37
 32/43 A kérdező kommentje:

Én sem értem, hogy lennénk fiatalok. Ha "mostazonnal" akarnánk gyereket, akkor már 2 éve nem védekeznénk. És mi olyan meglepő abban, hogy ennyi idősen hiányzik a gyerek az életünkből? Hogy úgy érezzük, gyerekkel "teljesedne ki" az életünk? Mit kellene éreznem, hogy a munka meg a diploma az élet célja? Hát mi baromira nem így érezzük.

1 évet csúszok, itt szinte minden mindenre épül, nincs fél év csúszás, de írtam is, hogy 2x12 hétről lenne szó, közben 2 hónap szünet, ahol nincs egyetlen vizsgám sem. Majd 2 év múlva lesz 2 szigorlat+államvizsga, de arra gyakorlatilag már most el tudok kezdeni tanulni, mert új anyag nem lesz, csak gyakorlat nélkül nem vizsgázhatok ugye belőle. Szakdogát, többi tárgyat letudom jövőre.

Fogalmam sincs, hogy ha úgy adódik, mennyire fogja a tápszert elfogadni, de azt gondolom, azért éhen halni nem fog.

És mint írtam, ez a heti 2x5 óra a lehető legrosszabb opció, ha befejezem a dolgom előbb, akkor akár 1-2 órával is haza tudok előbb érni.

2016. jún. 13. 13:50
 33/43 anonim ***** válasza:
65%
Legyünk pozitívak, lesz tejed, tudod szoptatni, amikor más vigyáz rá, kapja a lefejt tejet, ha nem fogadja el, akkor tápszert. Ha éhes, ezt vagy azt, de enni fog. Az én fiam kezdetektől tápszeres volt (gyógyszer miatt nem szoptathattam) Nem érzem, hogy ez miatt kevesebb lennék, a fiam egészséges, ügyes 2éves gyerek, semmi hátránya nem lett belőle. Nyilván, ha van tej, akkor az a legjobb a babának, de nem a tápszertől lesz valaki szar anya és nem is attól, hogy heti 10órát az apukája vigyáz a gyerekre!
2016. jún. 13. 13:55
 34/43 anonim ***** válasza:
50%
Igen sok nonek a diploma meg a munka az eltcelja sajnos, mondhatsz barmit itt a gyakorin,igy is ugyis ertlen leszel gyereket nevelni 26 evesen, mert azok akik ezt allitjak azt hiszik hogy ha megteremted a kello korulmenyeket akkor attol valaki szuperanya mert megtudja venni a 300ezres babakocsit es a fel jatekboltot,de mindekozben dunsztja sincs mit jelent valojaban anyanak lenni 40 eves fejjel.
2016. jún. 13. 14:49
 35/43 anonim ***** válasza:
31%

Sziaa :)

17 leszek(!!!) Jövőhónapba.

A fiam szombaton múlt 17 hetes.

1. Sulit halasztottam más okból nem a gyerek miatt. De amint ovis lesz befogom fejezni.

2. Tápszeres. Szépen fejlődik néhány kortársa aki anyatejes (pl.ismerősöm babája) fele annyit nem tud mint ő tudom hogy nem a tápi vagy az anyatej miatt csak mondtam.

3. Ha te fiatal vagy akkor én? :D

4. Együtt élek párommal. Saját magunkat tartjuk el. A szüleinkhez csak latogatóba vagy családi napokon járunk.

5. Nekem igy lett teljes boldog életem.

Szerintem vágj bele.

Ha beszélgetni szeretnél vagy bármi irj nyugodtan :)

2016. jún. 13. 15:33
 36/43 anonim ***** válasza:
83%

Nem vagy önző, sőt. A lehető legjobban teszed, hogy nem esel abba a hibába, hogy hétfőtől vasárnapig, 0-24 óráig csak a babával leszel. Ezt nem szabad, mert teljesen besavanyodsz.

Neked is kelleni szükséged lesz egy kis kimozdulásra, és a babád sem fogja túlzottan megszenvedni. Hidd el, az első hónapokban szerintem át is alussza annak az öt órának a nagy részét.

Mielőtt elindulsz, megszopiztatod, fejsz le egy adag tejet (ha több van, tartalékolsz a fagyóban, vannak erre a célra kitalált tejtartó zacskók), a pedig tápszeres, bárki meg tudja etetni.

Apuka pedig ugyanolyan jogú (és képességű) szülő, mint te. Soha ne legyen lelkiismeret-furdalásod, ha ő vigyáz a gyereketekre. (és akkor se, ha a nagyszülők)

2016. jún. 13. 16:36
 37/43 anonim ***** válasza:
77%

Semmi baja nem lesz. Az apukája ugyanolyan jogú szülő mint te.

Én most várom a második babát suliba járok mellette úgy hogy már van egy diplomám. Ő heti egyszer 8-9 órát lesz a férjemmel illetve anyósom is besegít. És még mellette ott lesz a 3 éves lányom is:).

Csak abban reménykedek hogy nyugis baba lesz. Ha nem akkor csúsztatok egy félévet.

Te is igazából akkor fogod látni hogy hogy bírod amikor már megszuletett.

25 évesen szültem az első lányomat most 29 leszek. Nem érzem azt hogy fiatal lettem volna. Én teljesen megértelek hogy vagysz már babára. :))

2016. jún. 13. 20:17
 38/43 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok választ, biztatást, megnyugtatást, megerősítést! Aranyosak vagytok, tényleg. Nem is búslakodom már( na jó, csak egy picit), de a baba-dolog miatt már egyáltalán nem aggódom. :)
2016. jún. 13. 21:56
 39/43 anonim ***** válasza:
77%
Én úgy fogok kistestvért vállalni,hogy fősulis leszek,és ha nem adják meg az egyéni tanrendet akkor havi 5 napot kell megoldanom. Babysitterrel! Én sem örülök neki,de valamit valamiért,remélem rendben lesz,a gyerekeimért,az ő jövőjükért (is) csinálom.
2016. jún. 13. 22:29
 40/43 anonim ***** válasza:
17%
Én csak azt mondom, amit nekem is taníttottak, illetve, amit pl. anyum sínylett meg, hogy a szülést választotta és nem a tanulást. Pedig neki is már csak pár vizsgája lett volna. Nem tudom, nekem mitől ne lenne dunsztom a gyereknevelésről.(Ráadásul pedagógus vagyok, ja tuti nincs semmi dunsztom. :D:D:D) Attól, hogy valaki gyerekfejjel szül, mitől lesz profibb? Most ezt a gyerekfejet nem rád értem, kérdező. Te csak azért vagy éretlen, mert ettől teszed függővé a boldgogságod, ami nem jó. De akkor ti 2 éve nem védekeztek, jól értem?
2016. jún. 13. 22:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!