Mikor a legideálisabb a harmadik gyereket vállalni? A második után mennyivel? Valakinek hasonló tapasztalata, cipője? Bővebben lent
Szia, én pedagógus vagyok, 4 gyerkőccel. A körülményeidet olvasva én kapásból azt gondoltam, most vállalnám be a picit, ha összejön, és maradnék itthon. Ha ez sikerül, akkor meg a gyed extrát kihasználva hamarabb is vissza lehet menni dolgozni, ha van bölcsi.
Ha most mész vissza dolgozni, a kicsi mellett, elég nehéz lesz. Sok a papírmunka, továbbképzések, ha így kezdi a nagyobbik a sulit, hidd el nehezebb neki segíteni, mint ha otthon vagy 2 kicsivel. Sajnos a pedagógus munkakör nem 8 órás munkakör, sokminden marad otthonra is. Ezért én inkább vállalnám most a 3-at. A két kicsi kezdetben átmenetileg nehéz lesz, de később jobb, ketten jobban eljátszanak, a nagyobbik meg már sokmindenben segítség lesz neked, így könnyebb lesz a 3-mal. Mire visszamész dolgozni a legnagyobb már túl lesz az első osztály nehézségein, a két kicsi oviban-bölcsiben, a nagyobbik meg már hidd el sokmindenben szívesen fog segíteni, legalábbis nálunk így volt, valamivel könnyebb lesz így, mintha megint megszakítod az otthonlétet, pár évig dolgozol, majd kezded újból, lehet hogy türelmed sem lesz hozzá addigra.
Elhiszem, hogy hiányzik a munka, az emberek közt levés. Én végigcsináltam ilyen két gyerek egymás után gyed-gyest, túléltük, utólag mondva jobb volt így.
És tényleg kihasználhatod az időt tanulásra, bármire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!