Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan kezelitek a hisztit és...

Hogyan kezelitek a hisztit és hogyan kontrolláljátok magatokat?

Figyelt kérdés

Már nagyon utálom magam, amiért nem tudom megállni, hogy kiabáljak a babámmal, amikor hisztizik. Egyszerűen kihoz a sodromból, pedig nem akarom és utána mindig azon gondolkozok hogyan tudnám ezt elkerülni. Meg sajnos, amiért szégyellem is magam, ilyenkor hajlamos vagyok erősebben megfogni őt, mint normális esetben.

Szóval, a 7 hós fiam hajlamos ki tudja meddig ordítani (még nem vártam ki a végét, mert még megfulladna), ha olyanja van (fáradt, vagy nem tetszik neki valami). Sajnos ha pl autóval utazunk és nem bír elaludni, elkezd ordítani. Én meg tehetetlen vagyok, hiszen nem tarthatom kézben miközben vezetek pl... Ilyenekre gondolok és csak ordít torkaszakadtából, keservesen :((((((.

Szeretném elkerülni, hogy egyszercsak visszakiabáljon rám nagyobb korában a babám, így tudom, hogy nekem sem lenne szabad kiabálnom vele. Pláne, mert még csak nem is használ...

Egy ideig tudom tűrni, énekelni neki, szép szóval, de amikor már 10 perce semmi sem használ és csak ordít, elvesztem a türelmem :(((((((((((.

Kérlek, ne bántsatok, mert magam is tudom, hogy ez rossz - inkább segítséget várnék, hogy hogyan lehet erről leszoknom és a babámat leszoktatni.

2010. márc. 30. 16:18
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Ilyen idősen a fiam is csinált érdekes dolgokat...szerintem viszont az, ha álmos, de nem tud elaludni és ordit, ne sorold az értelmetlen hiszti kategóriába! Ne az legyen benned, hogy: ez nem igaz, már megint visit, mert olyan fáradt, micsoda hisztis-picsogi, nem bírom, fejezd mááár BE!! Na ettől elaludni nem fog:) segits rajta! Ilyenkor mond magadban, hogy szegènyke, tök álmos vagy, de nem tudsz mit kezdeni magaddal, nyugiii. Simizd, nem kell ki-be kapkodni, mert csak mégidegesebb lesz. Ha nagyon ordit, akkor viszont vidd át a hálóba, másik szobába, igy kizökkented az orditásból. Tedd az ágyadra, bújj oda, legyél csendes és nyugodt, meg fog nyugodni! Ha minden kötél szakad, öltöztetsd fel és told ki a levegőre. A babák ilyenkorra már, egy kis orditás után el szoktak kint aludni. Én simán visdzahoztam, álmában levetkőztettem és sötétitett szobában letettem a kiságyba, fel sem ébredt. Ez persze csak a napközbeni alvásra vonatkozik. Arra nem gondoltál, hogy rosszul lehet a kocsiban, azért sír? Gondolom előtte megeteted, aztán indulsz...jó kis hányinger, szédülhet is, vagy be van öltözve és rohadt mód idegesiti. Szóval a hiszti majd ott kezdődik, mikor nem akar csinálni valamit és ordit, mert te meg az ellenkezőjét mondod pl. Na, akkor szólunk határozottan rá!!
2010. ápr. 2. 10:56
 12/13 anonim ***** válasza:
Én is úgy gondolom, mint az utolsó válaszoló, hogy amikor azért sír mert már nagyon fáradt és nem tud elaludni, az szerintem sem hiszti! Az enyém 9 hós, és még nem hisztizett (hálistennek) de ilyen nagy sírás a fáradtság miatt már 3-szor előfordult. Őrületesen, artikulálatlan hangon sír ilyenkor, szinte ilyesztő. Az a baj, hogy ilyenkor nagyon nem lehet segíteni neki, azt kell elérni, hogy valahogy kijöjjön ebből az állapotból, megnyugodjon és elaludjon. Sok okosat nem tudok mondani, az első ilyen alkalommal nálunk másfél óráig sírt, semmit nem tudtam vele csinálni. Talán annyi, hogy ilyenkor nyugtatni kell, halkan, szép szóval, és előbb utóbb elalszik. Barátnőm azt csinálta hogy berakta a majdnem hideg zuhany alá, és ettől úgy meglepődött, hogy abbahagyta, aztán gyors szárítkozás, és be az ágyba. Én ezt még nem mertem megcsinálni, csak próbálom nyugtatgatni. A legjobb ha megpróbálod elkerülni az ilyen helyzetet, figyelni a gyereket, és ha látod hogy álmos, dörzsöli a szemét, akkor fektetni mielőbb. Az enyém még mindig max 3 órát bír ki ébren, ezért az órát is figyelem.
2010. ápr. 2. 12:36
 13/13 anonim ***** válasza:

Én úgy tapasztalom (anyukákkal beszélgetve), hogy mindenkinél más módszer válik be.

Ami biztosan segíthet: legyél határozott, ha aludni kell, akkor aludni kell. Nem szabad engedni, bizonytalankodni, mert a baba megérzi, és csak tovább hisztizik.

A másik, ami segít: ha nyugodt maradsz. Ez nagyon nehéz, nekem sem szokott mindig sikerülni. De az biztos, hogy amikor nyugodt maradok, és pl. csak nevetek, hogy "á, ez csak hiszti, tudod, hogy a pelust úgyis felvesszük", akkor ő sem hisztizik tovább fél percnél.

Segíthet még az, ha eltereled a figyelmét valamivel, pl. én szoktam játékokat vinni az autóba. Szoktam vinni ételt is: kölesgolyót, azzal sokáig elvan, hogy eszegeti, sőt, sokáig így evés közben aludt el az autóban.

Az én kicsim is szokott olyankor hisztizni, amikor valami nem a megszokott ütemben történik, vagy ha túlfáradt.

Ha tudod, hogy pl. 3-4 órát bír ki ébren, utána fáradt, álmos, akkor időzíts úgy, hogy az autóban elaludjon. Tehát még az alvásideje előtt indulj el vele, kb. fél órával.

És még egy fontos dolog: nálam is előfordul, hogy nem bírom a hisztijét elviselni, és egy kicsit kiabálok vele (szégyellem is magam érte, de nagyon!!!). De utána mindig elmondom neki, hogy nem hisztivel kell elérni, amit szeretne, hanem próbálja meg kifejezni magát a saját nyelvén. Lehet, most még nemigen érti, de meg fogja érteni. És azt is elmondom neki, hogy szeretem, szeretem őt akkor is, amikor hisztizik. Csak szeretném, ha megértenénk egymást.

Bocs, ha túl hosszú lett.

Remélem, tudtam egy picit segíteni!

2010. ápr. 2. 16:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!