Hogyan kezelitek a hisztit és hogyan kontrolláljátok magatokat?
Már nagyon utálom magam, amiért nem tudom megállni, hogy kiabáljak a babámmal, amikor hisztizik. Egyszerűen kihoz a sodromból, pedig nem akarom és utána mindig azon gondolkozok hogyan tudnám ezt elkerülni. Meg sajnos, amiért szégyellem is magam, ilyenkor hajlamos vagyok erősebben megfogni őt, mint normális esetben.
Szóval, a 7 hós fiam hajlamos ki tudja meddig ordítani (még nem vártam ki a végét, mert még megfulladna), ha olyanja van (fáradt, vagy nem tetszik neki valami). Sajnos ha pl autóval utazunk és nem bír elaludni, elkezd ordítani. Én meg tehetetlen vagyok, hiszen nem tarthatom kézben miközben vezetek pl... Ilyenekre gondolok és csak ordít torkaszakadtából, keservesen :((((((.
Szeretném elkerülni, hogy egyszercsak visszakiabáljon rám nagyobb korában a babám, így tudom, hogy nekem sem lenne szabad kiabálnom vele. Pláne, mert még csak nem is használ...
Egy ideig tudom tűrni, énekelni neki, szép szóval, de amikor már 10 perce semmi sem használ és csak ordít, elvesztem a türelmem :(((((((((((.
Kérlek, ne bántsatok, mert magam is tudom, hogy ez rossz - inkább segítséget várnék, hogy hogyan lehet erről leszoknom és a babámat leszoktatni.
Én úgy tapasztalom (anyukákkal beszélgetve), hogy mindenkinél más módszer válik be.
Ami biztosan segíthet: legyél határozott, ha aludni kell, akkor aludni kell. Nem szabad engedni, bizonytalankodni, mert a baba megérzi, és csak tovább hisztizik.
A másik, ami segít: ha nyugodt maradsz. Ez nagyon nehéz, nekem sem szokott mindig sikerülni. De az biztos, hogy amikor nyugodt maradok, és pl. csak nevetek, hogy "á, ez csak hiszti, tudod, hogy a pelust úgyis felvesszük", akkor ő sem hisztizik tovább fél percnél.
Segíthet még az, ha eltereled a figyelmét valamivel, pl. én szoktam játékokat vinni az autóba. Szoktam vinni ételt is: kölesgolyót, azzal sokáig elvan, hogy eszegeti, sőt, sokáig így evés közben aludt el az autóban.
Az én kicsim is szokott olyankor hisztizni, amikor valami nem a megszokott ütemben történik, vagy ha túlfáradt.
Ha tudod, hogy pl. 3-4 órát bír ki ébren, utána fáradt, álmos, akkor időzíts úgy, hogy az autóban elaludjon. Tehát még az alvásideje előtt indulj el vele, kb. fél órával.
És még egy fontos dolog: nálam is előfordul, hogy nem bírom a hisztijét elviselni, és egy kicsit kiabálok vele (szégyellem is magam érte, de nagyon!!!). De utána mindig elmondom neki, hogy nem hisztivel kell elérni, amit szeretne, hanem próbálja meg kifejezni magát a saját nyelvén. Lehet, most még nemigen érti, de meg fogja érteni. És azt is elmondom neki, hogy szeretem, szeretem őt akkor is, amikor hisztizik. Csak szeretném, ha megértenénk egymást.
Bocs, ha túl hosszú lett.
Remélem, tudtam egy picit segíteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!