Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem szoktátok magányosnak...

Nem szoktátok magányosnak érezni magatokat?

Figyelt kérdés
5 hónapos a kisfiam, a férjem nem itthon dolgozik, nagyon sokat vagyok egyedül a babával. Akik hasonló helyzetben vannak, nem szoktátok magányosnak érezni magatokat, illetve mit szoktatok ez ellen tenni? Kisfiam nagyon jó baba, nincs Vele gond, sokszor eljátszik egyedül.
2011. okt. 14. 18:15
 1/6 anonim ***** válasza:

Dehogynem szoktam...

Próbálj nyitott lenni ha sétáltok, még a játszóteres időszak előtt is könnyű babakocsisokkal, kisgyerekesekkel szóba elegyedni, kicsit segíthet :)

Este fórumozás, egyéb netezés -ez is társaság :)

2011. okt. 14. 18:26
 2/6 anonim ***** válasza:
De szoktam. Néha nagyon nehéz, de próbálom változatossá tenni a napokat. Eljárunk sétálgatni, ha van baba-mama klub, akkor oda megyünk, családtagokkal találkozunk, stb. Barátaim nem nagyon voltak babavárás előtt sem, aki meg van, az is dolgozik. Szóval szerintem sem egyszerű.
2011. okt. 14. 18:29
 3/6 A kérdező kommentje:
Barátnőmmel sokat találkozom, de sokszor így is rossz. Utcán meg míg nincs a játszóterezés, addig nem nagyon tudok hogy ismerkedni, vagy lehet velem van a baj, de nem vagyok az a kezdeményezős típus :)
2011. okt. 14. 18:38
 4/6 anonim ***** válasza:
Nálunk amit leírtatok még tetőzi, hogy kertesházas részen lakunk, van egy játszótér a sarkon, oda szoktunk kijárni, de szinte soha egy lélekkel sem találkozunk. A szomszédok között vannak nyugdíjasok, de amikor kint vagyunk, épp nincs kint senki se. Valahogy mindig így jön ki. Van hogy kint vagyunk 1 órát, és még autó se jön arra. Pedig Bp, nem egy tanya. Végül is nem a magányosság a baj, mert korábban sem voltam nagy bandázó, de azért jó lenne mutatni a lánykámnak, hogy élnek emberek a bolygón.... :-)
2011. okt. 14. 19:50
 5/6 anonim ***** válasza:

Iszonyatosan egyedül vagyok. Párom sokat dolgozik, de még szerencse, hogy esténként itthon van. Családom, barátaim, rokonaim messze laknak, és tetézi, hogy nemrég Pestről egy vadidegen városba költöztünk, itt tényleg senkit nem ismerek, Pesten már legalább volt két barátnőm, akivel beszélgettem. Most az a legrosszabb, hogy senkivel nem tudok beszélgetni, legfeljebb felületes dolgokról zöldségessel, boltosokkal. És persze iszonyatos rossz, hogy senki nem nyitja rám az ajtót egész nap, hogy megkérdezze hogy vagyok, vagy valami.

Úgy próbálom enyhíteni, hogy minden nap vásárolok (tehát nem heti, vagy havi egyszer, hanem mindennap a főznivalót, felvágottat, gyümölcsöt) és nem egy nagyobb üzletben veszek meg mindent, hanem külön a húst hentesnél, a gyümit zöldségesnél, stb..., így mindenhol váltok valakivel egy-két szót!

2011. okt. 14. 20:27
 6/6 anonim ***** válasza:
Kedves 4-es. Dettò. Budapesten lakunk mi is. A hâz előtt bkv jàr de jàrda nincs. Igy.mi nem is sètàlunk hanem a kertben levegőzünk....
2013. ápr. 20. 22:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!