Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan pihenitek ki magatokat,...

Hogyan pihenitek ki magatokat, ha sokat sír és van fent a babátok?

Figyelt kérdés
Az én 3 hetes kislányomnak nem elég a tejem. Így 1-1,5-2 óránként felkel. Viszont, ha kap egy kis tápszer 30ml-t, 3 órát is alszik. Ez olyan nagy bűn? Nagyon fáradt vagyok, nem tudom kipihenni magam. Sokszor erőm nincs felkelni hozzá. Ti hogy csináljátok? Mert sokan írják itt, hogy csak anyatej, de ha egyszer nem elég neki?
2011. aug. 2. 22:08
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha nem elég neki, akkor pótold nyugodtan. Kisfiamnak is közel 3 hetes koráig kellett pótolni, akkora lett elég a tejem. Ő is kérte 2 óránként, ahogy elég lett a tejcsi, már csak 3 óránként kérte 6 hónapos koráig éjjel-nappal:-)
2011. aug. 2. 22:13
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem bűn, szó sincs róla. Csak így még tovább fog csökkenni a tejed. (tapasztalat sajnos)Pihenni pedig: akkor kell, amikor a baba alszik. Igen, napközben is! A háztartás várhat, az első a baba, és Te. És persze a tej, amihez pihenés is kell. :)

Próbáld ki, hogy letojsz mindent, és csak TI KETTEN vagytok. A baba, Te. Táplálnod kell, ez a legislegfontosabb, nem a főzés, nem a felmosás.

2011. aug. 2. 22:14
 3/5 anonim ***** válasza:

3 hetesen is van egy növekedési ugrás. [link]

Ha most tápszert adsz, nem fogja tudni a szervezeted, hogy több tej kell, így aztán soha nem lesz elég. Etesd a babát igény szerint, így gyorsan reagál a szervezeted! Nappal pedig pihenj, mikor a baba is alszik! A lakás ráér, most a pici a fontos! Sajnos a cumisüvegtől még cumizavaros is lehet... Én megértem, hogy most nehéz, de hidd el, nem tart örökké! Etess mindig a baba igényei szerint, így elég a tej! Sajnos sok első babás anyuka itt "rontja" el. Megijed, hogy kevés a tej, pedig ez egy természetes dolog.. én is elszúrtam 19 éve, így sajnos tudom :(

2011. aug. 2. 22:25
 4/5 anonim ***** válasza:

Így van ahogy az utolsó írja!Ha pótolsz egyre kevesebb lesz a tejed!Aludjatok együtt és ha éhes csak fordulj felé és szoptasd meg,ha kell 1,5-2 óránként!Hidd el az eleje ilyen(nemhiába 6 hét a gyermekágy)maj egy idő után szépen beáll a tejcsid és akkor jobb lesz!ja..és attól nem kell félni,hogyha most együtt alszotok majd odaszokik!ha később beáll a tejcsid szépen mehet a kiságyába!Addig meg bújjatok össze,érezze tested melegét hisz még 3 hete benned volt!Ez az egyik legszebb időszak,és tényleg ne foglakozz semmivel csak a babáddal!

ja és még tejszaporításra ajánlanék ha elfogadod:

tejszaporító teák

Moremilk plusz tbletta

alkoholmentes sör

Karamalz maláta ital

szopi után fejés

kecskeruta tea

rántásos levesek

stb stb!

Kitartás!

2011. aug. 2. 22:27
 5/5 anonim ***** válasza:

Szerintem kérj segítséget. Pl keljen fel a férjed a gyerekért este, hajnalban!! Én nem javaslom, hogy aludjatok vele együtt, mert utána csak ott fog tudni aludni.

(Az én lányom 6 hónapos múlt most és mióta megszületett azóta nem aludtam át megszakítás nélkül 1 éjszakát sem. 25 évesen úgy nézek ki, mint egy 40éves... de nem érdekel, mert a gyerek az első.Én is keltem hozzá úgy fel, hogy 5 percig ki se tudtam nyitni a szemem, csak automatikusan tudtam hová kell nyúlnom )

Tényleg próbálj meg napközben aludni, vagy ha az nem megy, legalább relaxálni. A pihenés nagyon fontos, mert ha nem pihened ki magad nem lesz elég tejed. Ráadásul te még a gyermekágyas időszakban vagy, neked egész nap az ágyban kéne feküdnöd. Mi hétköznapra megrendeltük az ételt, csak hétvégén főztünk, de 2 napra. A házimunkát megosztottuk egymás között. A férjem mos, tereget, porszívóz. Ezzel is nagyon nagy terhet vesz le a vállamról.Remélem később is megmarad ez a jó szokása:)

2011. aug. 2. 22:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!