Hogyan pihenitek ki magatokat, ha sokat sír és van fent a babátok?
Nem bűn, szó sincs róla. Csak így még tovább fog csökkenni a tejed. (tapasztalat sajnos)Pihenni pedig: akkor kell, amikor a baba alszik. Igen, napközben is! A háztartás várhat, az első a baba, és Te. És persze a tej, amihez pihenés is kell. :)
Próbáld ki, hogy letojsz mindent, és csak TI KETTEN vagytok. A baba, Te. Táplálnod kell, ez a legislegfontosabb, nem a főzés, nem a felmosás.
3 hetesen is van egy növekedési ugrás. [link]
Ha most tápszert adsz, nem fogja tudni a szervezeted, hogy több tej kell, így aztán soha nem lesz elég. Etesd a babát igény szerint, így gyorsan reagál a szervezeted! Nappal pedig pihenj, mikor a baba is alszik! A lakás ráér, most a pici a fontos! Sajnos a cumisüvegtől még cumizavaros is lehet... Én megértem, hogy most nehéz, de hidd el, nem tart örökké! Etess mindig a baba igényei szerint, így elég a tej! Sajnos sok első babás anyuka itt "rontja" el. Megijed, hogy kevés a tej, pedig ez egy természetes dolog.. én is elszúrtam 19 éve, így sajnos tudom :(
Így van ahogy az utolsó írja!Ha pótolsz egyre kevesebb lesz a tejed!Aludjatok együtt és ha éhes csak fordulj felé és szoptasd meg,ha kell 1,5-2 óránként!Hidd el az eleje ilyen(nemhiába 6 hét a gyermekágy)maj egy idő után szépen beáll a tejcsid és akkor jobb lesz!ja..és attól nem kell félni,hogyha most együtt alszotok majd odaszokik!ha később beáll a tejcsid szépen mehet a kiságyába!Addig meg bújjatok össze,érezze tested melegét hisz még 3 hete benned volt!Ez az egyik legszebb időszak,és tényleg ne foglakozz semmivel csak a babáddal!
ja és még tejszaporításra ajánlanék ha elfogadod:
tejszaporító teák
Moremilk plusz tbletta
alkoholmentes sör
Karamalz maláta ital
szopi után fejés
kecskeruta tea
rántásos levesek
stb stb!
Kitartás!
Szerintem kérj segítséget. Pl keljen fel a férjed a gyerekért este, hajnalban!! Én nem javaslom, hogy aludjatok vele együtt, mert utána csak ott fog tudni aludni.
(Az én lányom 6 hónapos múlt most és mióta megszületett azóta nem aludtam át megszakítás nélkül 1 éjszakát sem. 25 évesen úgy nézek ki, mint egy 40éves... de nem érdekel, mert a gyerek az első.Én is keltem hozzá úgy fel, hogy 5 percig ki se tudtam nyitni a szemem, csak automatikusan tudtam hová kell nyúlnom )
Tényleg próbálj meg napközben aludni, vagy ha az nem megy, legalább relaxálni. A pihenés nagyon fontos, mert ha nem pihened ki magad nem lesz elég tejed. Ráadásul te még a gyermekágyas időszakban vagy, neked egész nap az ágyban kéne feküdnöd. Mi hétköznapra megrendeltük az ételt, csak hétvégén főztünk, de 2 napra. A házimunkát megosztottuk egymás között. A férjem mos, tereget, porszívóz. Ezzel is nagyon nagy terhet vesz le a vállamról.Remélem később is megmarad ez a jó szokása:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!