Hogyan kezelitek a hisztit és hogyan kontrolláljátok magatokat?
Már nagyon utálom magam, amiért nem tudom megállni, hogy kiabáljak a babámmal, amikor hisztizik. Egyszerűen kihoz a sodromból, pedig nem akarom és utána mindig azon gondolkozok hogyan tudnám ezt elkerülni. Meg sajnos, amiért szégyellem is magam, ilyenkor hajlamos vagyok erősebben megfogni őt, mint normális esetben.
Szóval, a 7 hós fiam hajlamos ki tudja meddig ordítani (még nem vártam ki a végét, mert még megfulladna), ha olyanja van (fáradt, vagy nem tetszik neki valami). Sajnos ha pl autóval utazunk és nem bír elaludni, elkezd ordítani. Én meg tehetetlen vagyok, hiszen nem tarthatom kézben miközben vezetek pl... Ilyenekre gondolok és csak ordít torkaszakadtából, keservesen :((((((.
Szeretném elkerülni, hogy egyszercsak visszakiabáljon rám nagyobb korában a babám, így tudom, hogy nekem sem lenne szabad kiabálnom vele. Pláne, mert még csak nem is használ...
Egy ideig tudom tűrni, énekelni neki, szép szóval, de amikor már 10 perce semmi sem használ és csak ordít, elvesztem a türelmem :(((((((((((.
Kérlek, ne bántsatok, mert magam is tudom, hogy ez rossz - inkább segítséget várnék, hogy hogyan lehet erről leszoknom és a babámat leszoktatni.
Mi ezt úgy szoktuk megoldani, hogy kitessékeljük a helységből míg hisztizik. Ha abbahagyta visszajöhet (közben beszélünk hozzá).
Bevált, bár egy 7 hós esetében elég nehéz kivitelezni, de később meg lehet próbálni.
Igen, a magadra hagylak vagy beraklak a szobádba technika nála még nem működik, mert nem érti és ugyanúgy üvölt tovább vagy még jobban :(. A hagyom, amíg kitombolja magát sem jó, mert tényleg fulladásig képes ordítani.
Az a baj, hogy ez olyan hiszti, aminek néha tudom is az okát (álmos és nem bír elaludni), dehát attól még, hogy hisztizik, nem fog tudni aludni...
Zenét hallgatunk a kocsiban, de arra még nem gondoltom, hogy kapcsolgassam neki, hátha valami bejön - kipróbáljuk :).
Annyira utálom miatta magam, de egy idő után elszakad a cérna. Ő meg addig juszt sem hagyja abba, amíg nincs kézben és sétálok vele, vagy meg nem szűnik a hiszti oka...
Azért köszi. Várok még tanácsokat ilyen korú babához :).
Szia! A hisztikezeléshez nem tudok hozzászólni, csak annyit szeretnék mondani, h nem próbáltad meg hamarabb letenni aludni? Még mielőtt nagyon elfárad, és túllép a holtponton és akkor tényleg nem tud elaludni, csa fáradt lesz? Én egy ideig azt csináltam, h még mielőtt elálmosodott volna, összebújtam vele a szőnyegen, simiztem, énekeltem neki, ő így ellazult, betettem a kiságyba, kis simi, vagy paskoltam a popsiját és már aludt is. szerintem ne várd meg, h teljesen elálmosodjon, lépj Te hamarabb!
*Sz*
Én is hasonló cipőben járok, 8 hónapos és két hete feszt hisztizik. Én is kiabáltam vele, attól csak rosszabb lett. Nem segít ha magára hagyom se.Mászik rám, sír utánam ha ott hagyom, nincs egy nyugodt percem se,egyfolytában elégedetlen. Pedig olyan kiegyensúlyozott baba volt. Semmi se köti le, pedig már tud mászni is, de nem használja ki:(
Teljesen magam alatt vagyok, segíteni én sem tudok,csak azárt írtam, hogy tudom mit érezhetsz:(
Mindig jó hallani, hogy nem vagyok egyedül :)).
Ez a probléma nem akkor van feltétlen, ha itthon vagyunk. Természetesen itthon figyelek rá és cselekszem, ha kell. De ha elmegyünk sétálni, vagy autóval valahová, akkor sajna nem tudok a kedvében járni :(.
Illetve olyan is sokszor van, hogy fáradt, de nem álmos - ilyenkor altatgathatom én, úgy ordít, hogy a szomszéd utcában is azt hiszik, hogy gyilkolászom a babát...
nekem egy eves a fiam, meg nem orditottam vele, pedig mindenhol megjegyzik, hogy akaratos, persze ez nem garancia, hogy nem is fogok :( :)
en probalom elterelni a figyelmet, es elmondani, hogy nem lehet, es amint lehet felvenni pl, vagy kivenni a babakocsibol.
megerti, mert feszit, de amikor a babakocsiban megigazitottam tegnap, akkor azt hitte ki akarom venni, es mutatta, hogy nem lehet (igy szettarja a kezet a nem lehetre, vagy nincsenre, nagyon edes :)
igazabol csak kitartast es turelmet tudok javasolni, azt nem mondom, hogy elmulik, mert onnantol, hogy sajat akarat van, hajaj :D
van egy nagyon jo konyv, keress ra, ilyen képes-szines-vices, a ferjem utalja a babakonyveket, de ezt mindig megnézeti velem (mondja hogy nezzuk meg egyutt), a cime, hogy Hiszti- Szülők kézikönyve (ragugliztam: [link] 400 forint, annyit nagyon meger)
Szia! azt hiszem a babáink egy kaptafára készültek! :) a mi kisfiunk is iszonyat hisztis és akaratos, már egész pici korától. Míg más babák csak aludtak és ettek picikének, ő torkaszakadtából üvöltött mindenért, még 3 hetes sem volt mikor berekedt a sírástól... persze én megkaptam mindenkitől, hogy egy ilyen pici baba még nem tud hisztizni (most 8 hós) biztos valami baja van, de mi tudtuk a férjemmel, hogy az a baja, hogy túlpörgött, békén kell hagyni, és lefektetni aludni... ugyanez a cirkusz volt nálunk is az alvással. Az otthoni altatáshoz nekünk bevált a suttogó módszer (felveszed/leteszed), az autóban sajnos én sem tudok neked mást mondani, mint hogy hangosítsd fel a rádiót, hátha a zene megnyugtatja, és nem mellékesen te sem hallod olyan hangerővel az üvöltését.
Nekem volt egy mélypontom úgy 6 hós korában, amikor már csak meghallottam, hogy kezdi a bömbölést, jött a gyomorgörcs és én is csak sírni tudtam az idegességtől (persze én is volt, hogy rákiabáltam....:() Ekkor elkezdtem szedni a sedatif Pc-t, ez nagyjából helyrerakta az idegeimet. Plusz ha már nagyon kivoltam, beraktam a kiságyába és kimentem egy kicsit az erkélyre friss levegőt szívni, hogy lenyugodjak, és csak utána vettem őt kézbe. Ja! és mi cumizunk, az nagyon sokszor segít neki elaludni, érdemes kipróbálnod. kitartás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!