Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Újszülött kisbabámnál mennyire...

Újszülött kisbabámnál mennyire kell csöndben maradni? A nagyobb zajokra mindig felkel, és meg se merünk moccanni a lakásba nehogy felkeljen! Szerintetek mit tegyek?

Figyelt kérdés
2010. márc. 30. 12:21
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Nálunk soha sincs néma csend, rádió vagy tv mindig szól halkan. most is megy a tv halkan a szobában és az mellett alszik a 10 hetes huncutkám. szerintem is legyen egy alapzaj a lakásban napközben, mert a néma csendbe ti is belefogtok bolondulni. (legalább is én nem bírom elviselni, ha totál csend van, az számomra őrjítő.)
2010. márc. 30. 14:46
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Semmi baj az alapzajjal. Az én babám hallgatta pociban a babazenét. Most minden elalváskor bekapcsolom, lejár a cd és bekapcsolom halkan a rádiót neki. Azért kell az alapzaj, mert képtelenség a házimunkát minimális zaj nélkül megcsinálni. Van, hogy zörögsz a lábasokkal, a mosogatásnál, vagy míg szétnyitod a szárogatót, vasalódeszkát. Nincs ezzel semmi baj. Babakocsiban is ha alszik, mennek az autók, sikoltoznak a gyerekek, ugatnak a kutyák. Az én lányom 8 hónapos lesz és eddig semmi baj nem volt ezzel az alvási módszerrel.
2010. márc. 30. 14:49
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

"Az anyaméhben a zaj átlagos szintje 75 decibel, ami körülbelül a közlekedő autókban hallható zajszintnek felel meg."

Én ezért nem értem, hogy miért lenne jó az, ha olyan állapot lenne a lakásban, amiben a légyzümmögés légkalapácsnak tűnik. Nyilván "alapzaj" alatt senki nem kamarazenekari próbát értett, hanem a mindennapi élettel együtt járó neszeket. Ezért érezte túlzásnak a hozzászólók többsége a kérdező által említett "meg se merünk moccanni a lakásba nehogy felkeljen" -t. Ha ehhez szokik hozzá, akkor később komoly gondok lesznek az alvással. Szóval mindent csak a józan ész határain belül.

2010. márc. 30. 14:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!