Újszülött kisbabámnál mennyire kell csöndben maradni?
A nagyobb zajokra mindig felkel, és meg se merünk moccanni
a lakásba nehogy felkeljen! Szerintetek mit tegyek?
Legyen napközben is alapzaj, hogy szokja meg a gyerkőc. Egy-két nap alatt bele fog jönni és utána nem fog felkelni minden levegővételekre. Az enyém már akkor is alszik, ha a szomszédban fúrnak, pedig eleinte ő is mindig felébredt. :-) Tegyetek különbséget a nappal és az éjszaka között!
2010. márc. 30. 12:25
2/13 anonim válasza:
Az újszülöttek egy picit még süketek is, mert még tele van a fülük magzatvízzel (ez pár nap alatt tűnik csak el). Természetes, hogy a nagyobb zajokra felébred, szerintem téged is zavarna vagy megijednél.
Legyen alapzaj, én is ezt tanácsolom.
2010. márc. 30. 12:27
3/13 anonim válasza:
Így van, nem jó, ha abnormális mértékben hozzászokik a csendhez. Erre ne szoktassátok rá, meg fogja szokni a normális élet alapzaját. Mindig lesz szomszéd, kukásautó, fűnyírás, stb. stb. Magatokkal szúrtok ki, ha rászoktatjátok arra, hogy nagy a csönd.
2010. márc. 30. 12:29
4/13 anonim válasza:
az enyém sokáig, 4-5 hós koráig felébrdt pl a parkettanyikorgásra...pedig volt alapzaj. de pl. 3 hós koráig nem zavarta a mosógép hangja, sőt elaludt mellette. utána már nem, és sokáig zavarta mindennemű zaj ( a beszéd, ének is) az elalvásban . most már 15 hós, és egy kis kinti zaj nem zavarja, a parkettára sem ébred már fel. de ő nagyon éber alvó volt kisebb korában.
2010. márc. 30. 12:29
5/13 anonim válasza:
Csakis alapzaj!! Az enyém is felébred mindenre, mert ugyanezt csináltuk, ültünk a nagy csendben, nehogy felébredjen... :-)
2010. márc. 30. 12:34
6/13 anonim válasza:
Én is próbáltam alkalmazni ezt az elvet hogy nappal ne járjunk lábujjhegyen körülötte, de nekem is minden reccsenésre felébredt, és őszintén szólva örültem ha alszik (mivel ha ébren volt szinte folyton sírt szegénykém hasfájós is volt stb.)
Aztán olyan 4-5 hós korában már nem annyira zavarták a zajok, ha fel is ébredt rá, visszaaludt vagy mindenesetre nem üvöltve ébredt. Szóval nekem igy magától rendeződött. De azóta is amúgy figyelek arra hogy ha alszanak (már 2 gyerkőc van azóta) ne keltsek zajt, nem megy a tévé stb. Mert nekem sokkal fontosabb hogy 2 óra múlva pihenten ébredjenek, mint az hogy megtanuljanak zajban aludni.
2010. márc. 30. 12:36
7/13 anonim válasza:
Nálunk folyton ment a TV, vagy a rádió. Most ott tartunk, hogy ha nem szól a kisrádió az ágy mellett, nem is akar aludni. Ha vendégek vannak nálunk, mégjobban alszik a duruzsolás mellett.
6hetesen jöttek a rokonok látogatóba, a bölcső mellett/felett fennhangon beszélgettek és kacarásztak, az én drágám fel sem rezzent...:)
2010. márc. 30. 12:45
8/13 anonim válasza:
Szia!
Én nem értek egyet azzal hogy csináljuk alapzajt, hagy szokja. Ha a felnőttnek kijár a csend a gyereknek miért nem? Miért kell zajban aludni, ha csöndben is lehet. Nálunk csönd van, jól is alszik nappal, mégis tudok mellette főzni,felmosni,teregetni, és az nem jár zajjal.Főleg az újszülötteknél..
2010. márc. 30. 13:27
9/13 anonim válasza:
Szerintem is kell az alapzaj. Az en babam meg csak 7 hetes de pl imad halk zene mellett aludni. Most is a pihenoszekeben szunyal es kozben halkan megy a Scorpions. :)
2010. márc. 30. 13:37
10/13 anonim válasza:
Én a szülésig voltam a híve az alapzajnak, aztán... :) mindig hallgass az ösztöneidre és eleinte célszerű vigyázni a zajokkal, mert halláskárosodást okozhatnak. Elméletileg ezért sem szabad közvetlenül a fülébe beszélni, vagy csak nagyon halkan.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!