Mi történik akkor ha nem tartom be a szigorú diétát a kisbabámnál?
Régen nem volt ilyen nagy szigor, mint ma. Pl tehéntejet is lehetett adni 1 éves kor előtt és húst is fél éves kor előtt. Meg még sorolhatnám. Tapasztalatokra lennék kíváncsi a mai anyukák köréből, hogy ki mennyire tartotta be a jelen diktálta szigorú diétát, és hogy ennek következtében lett e valamelyik ételre érzékeny a gyermeke. Még egyszer hangsúlyozom nem vélemények, hanem TAPASZTALATOK érdekelnek.
Lehet hogy túlféltjük őket? Hiszen régen se volt allergiás mindenki...
A lányom ekcémás volt amit tejfehérje allergia váltott ki ugyhogy tej-ügyben nem tudok nyilatkozni. A többi ételt betatottam, jó nem ugy hogy pont megvártam az egy évet a citrusokkal pl. hanem 11 hónaposan kapott. Szóval ugy nagyjából igen betartottam. Most kisfiút várok és találkoztam a bőrgyógyász doktornővel aki annak idején ezelte a lányomat és azt mondta valószinű hogy a kisfiún is kijön a tejfehérjeallergia által okozott ekcéma ugyhogy nem kockáztatok a tejtermékkel azt hiszem...
A lányom az ekcémáját kinőtte hála istennek, most 2 év 4 hónapos.
Én kb. betartottam. Régen az régen volt, ma meg ma van. Én is ittam a feles tejet 3 hónapos koromtól, mégsem éreztem szükségét még annak sem, hogy 6 hónapos kora előtt elkezdjem a hozzátáplálást.
Hiszek abban, hogy a tudomány nem véletlenül fejlődik, elég sok mindenről mostanában derül ki, hogy árt, akkor miért ne higgyem el, hogy a legegészségesebb ha betartom a jelenlegi hozzátáplálási szabályokat.
Meg aztán ki tudja, mikorra alakulna ki az allergia?
Lehet 10 év múlva teljesen más lesz a szabály, egyelőre ez van, én nem erőltetem, hogy másként csináljam.
Nálunk mindenből kapott a kicsi, néha jóval előbb, mint lehetne. Persze elsőre kicsit, és aztán ha nem volt reakció akkor emeltük az adagot, a vége, hogy most mindent eszik, eddig semmire sem mutat allergiás hajlamot.
Bármi ami gyanús lett volna nem kapta volna tovább. Én nem vagyok olyan anyuka aki mereven követi a modern felfogást. És most a másodikkal is így fogok eljárni.
pl 4hónaposan úgy éreztem nem elég a tejem, és bébiételt kapott, és nem almalevet, hanem sárgarépa-sárgabarack-sütőtököt, egy üveggel egyszerre(ennyire volt igénye), utána szopizott egy jót, szóval mi pl 4hónapos korától hozzátáplálunk, úgy, hogy anyatejes baba volt, 13hónapig szoptattam, a citromot 6hónaposan imádta, 9hónaposan tejes levest evett, nem volt 10hónapos mikor a mi kajánkat ette. imádja a parasztkolbászt:). Örökmozgó ördögfióka lett.
4honaposan kezdtuk a hozzatapit(anyatejes volt meg akkor).
Rendes feles tejet 6honaposan kapott eloszor.
6hos kora utan nem kostoltatunk,egesz adagokat evett mindenbol,semmitol nem lett baja.
Eleg lazan kezelem ezt a helyzetet,tavasszal kezdtunk a hozzataplalast,igy ahogy jottek a gyumolcsok abban a sorrendben kapta oket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!