Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi történik akkor ha nem...

Mi történik akkor ha nem tartom be a szigorú diétát a kisbabámnál?

Figyelt kérdés

Régen nem volt ilyen nagy szigor, mint ma. Pl tehéntejet is lehetett adni 1 éves kor előtt és húst is fél éves kor előtt. Meg még sorolhatnám. Tapasztalatokra lennék kíváncsi a mai anyukák köréből, hogy ki mennyire tartotta be a jelen diktálta szigorú diétát, és hogy ennek következtében lett e valamelyik ételre érzékeny a gyermeke. Még egyszer hangsúlyozom nem vélemények, hanem TAPASZTALATOK érdekelnek.

Lehet hogy túlféltjük őket? Hiszen régen se volt allergiás mindenki...

2010. dec. 12. 19:43
 1/6 anonim ***** válasza:

A lányom ekcémás volt amit tejfehérje allergia váltott ki ugyhogy tej-ügyben nem tudok nyilatkozni. A többi ételt betatottam, jó nem ugy hogy pont megvártam az egy évet a citrusokkal pl. hanem 11 hónaposan kapott. Szóval ugy nagyjából igen betartottam. Most kisfiút várok és találkoztam a bőrgyógyász doktornővel aki annak idején ezelte a lányomat és azt mondta valószinű hogy a kisfiún is kijön a tejfehérjeallergia által okozott ekcéma ugyhogy nem kockáztatok a tejtermékkel azt hiszem...

A lányom az ekcémáját kinőtte hála istennek, most 2 év 4 hónapos.

2010. dec. 12. 19:49
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Én kb. betartottam. Régen az régen volt, ma meg ma van. Én is ittam a feles tejet 3 hónapos koromtól, mégsem éreztem szükségét még annak sem, hogy 6 hónapos kora előtt elkezdjem a hozzátáplálást.

Hiszek abban, hogy a tudomány nem véletlenül fejlődik, elég sok mindenről mostanában derül ki, hogy árt, akkor miért ne higgyem el, hogy a legegészségesebb ha betartom a jelenlegi hozzátáplálási szabályokat.

Meg aztán ki tudja, mikorra alakulna ki az allergia?

Lehet 10 év múlva teljesen más lesz a szabály, egyelőre ez van, én nem erőltetem, hogy másként csináljam.

2010. dec. 12. 19:57
 3/6 anonim ***** válasza:
Én nagyjából tartottam az "ős" szabályokat, ma viszont némely dologgal átesnek a ló túloldalára. Epret, aprómagvas gyümölcsöt 1 éves korig nem adtam, tehéntejet szintén 1 éves kor után adtam. Tejterméket ( sajt, túró, joghurt, Danonino....stb 6 hós kor után kezdtem adni. Húst is fokozatosan 6 hó után a hozzátáplálással, előbb csirkemájat, majd csirkét, halat, aztán sertést és marhát is. Nem főzök zsírosan és fűszeresen sem, az egyik fiam megette 8 hós korig a bébiételt, a másik fiam egyetlen kanál bébikaját sem fogadott el, neki mindent én készítettem, ( jórész a saját ételeinket felhasználva pépesre, pürésre...stb ) Bár én 6 hóig csak szoptattam, utána 1 éves korig jórészt szopi + egy-két falat kóstolgatás, majd az igazi vegyes táplálkozás 1 éves kor után jött el, és 2 éves korig még rájártak a cicire a kajálás mellett. Semmire nem allergiások, de a családunkban sincs allergia.
2010. dec. 12. 19:59
 4/6 anonim ***** válasza:

Nálunk mindenből kapott a kicsi, néha jóval előbb, mint lehetne. Persze elsőre kicsit, és aztán ha nem volt reakció akkor emeltük az adagot, a vége, hogy most mindent eszik, eddig semmire sem mutat allergiás hajlamot.

Bármi ami gyanús lett volna nem kapta volna tovább. Én nem vagyok olyan anyuka aki mereven követi a modern felfogást. És most a másodikkal is így fogok eljárni.

pl 4hónaposan úgy éreztem nem elég a tejem, és bébiételt kapott, és nem almalevet, hanem sárgarépa-sárgabarack-sütőtököt, egy üveggel egyszerre(ennyire volt igénye), utána szopizott egy jót, szóval mi pl 4hónapos korától hozzátáplálunk, úgy, hogy anyatejes baba volt, 13hónapig szoptattam, a citromot 6hónaposan imádta, 9hónaposan tejes levest evett, nem volt 10hónapos mikor a mi kajánkat ette. imádja a parasztkolbászt:). Örökmozgó ördögfióka lett.

2010. dec. 12. 20:02
 5/6 anonim ***** válasza:

4honaposan kezdtuk a hozzatapit(anyatejes volt meg akkor).

Rendes feles tejet 6honaposan kapott eloszor.

6hos kora utan nem kostoltatunk,egesz adagokat evett mindenbol,semmitol nem lett baja.

Eleg lazan kezelem ezt a helyzetet,tavasszal kezdtunk a hozzataplalast,igy ahogy jottek a gyumolcsok abban a sorrendben kapta oket.

2010. dec. 12. 20:52
 6/6 anonim ***** válasza:
Én 4.5 hónaposan kezdtem hozzátáplálni a kisfiamat, 3 nappal később már egész adag répafőzeléket evett. Utána a sorrendet betartottuk, csak mindenet kb 2 hónappal hamarabb adtam neki, mint a 6 hónapos kortól irt táblázatok. A magvakra, tejre, mézre, tojásfehérjére viszont vigyáztam, mivel volt allergia a családban, nem akartam kockáztatni. Tejet a mai napig nem adtam neki, 20 hónapos.
2010. dec. 12. 21:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!