A nyaki edő értéke kisbabámnál 2,5 lett a 13. héten. CRL 65mm, BPD:24mm és amúgy minden rendben van, az orvos mégis magzatvíz vizsgálatra akar küldeni, mivel 38 éves vagyok? Elmenjek a vizsgálatra?
Én voltam, a tesztekben nem látnak bele a kromoszómákba.
Pedig nekem nem letek rosszak az eredményeim ,csak 37 voltam és inkább elmentem.
Kombinált teszt: vizsgálat átlagosan 83%-os hatékonysággal szűri ki a Down-kórral sújtott terhességeket
Integrált teszt: A vizsgálat találati aránya 94% a Down-kórra, 86% a nyitottgerincre és közel 100% a koponyahiányra.
előző
Mindenképpen ajánlatos elmenni, nem nagyobb a vizsgálat miatti szövődmény kockázata a down-kóros baba születésével.
Neked sem mindegy, hogy a 9 hónapot milyen feszültséggel csinálod végig.
Nekem is megcsinálták a korom miatt. Minden rendben lett, nyugodtan élem át ezt a gyönyörű 9 hónapot és imádom minden percét.
A kombi tesztet nem ajánlom, mert én is megcsináltattam és ez csak arányokat mutat. Nekem 1:30 lett, ezután történt a magzatvízvétel. Mindez annak ellenére, hogy a nyaki redő: 1,7 volt. Szóval csak a korom indokolta ezt a vizsgálatot semmi más. Az AFP-m is normális értékű volt.
Boldog babavárást!
30 km
En ugy tudom, hogy nyaki redot a 12. heten mernek. Nem lehet, hogy a csuszas miatt lett ez az eredmeny? Nalam az amnio vetelesi kockazata es a korom-kor miatti down-kor kockazat ugyanakkora volt, nem mertem bevallalni. Megcsinaltam az integralt tesztet es nagyon jo eredmenyeim lettek. Dokimmal egyetemben ugy dontottunk, hogy nem muszaj az amnio. Ja, 39 eves elso babas vagyok.
Ha meg idoben vagy, csinaltasd meg az integralt tesztet, es utana, az eredmenytol fuggoen, meg mindig donthetsz az amnio mellett.
Szep babavarast!
30 hetes pocis
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!