Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kell külön szennyestartó a...

Kell külön szennyestartó a babának?

Figyelt kérdés
2016. febr. 9. 13:35
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
100%
hát én világ életemben tettem ecetet a mosáshoz és nem rögzítette vagy mit csinált a kaki folttal...ezt a baromságot...kiteszem a napra, pillanatok alatt hófehérre szívja a ruhát...talán vegyél normális mosószert ha nem tudod kiszedni a kaki foltokat.
2016. febr. 9. 16:31
 42/51 anonim ***** válasza:
76%
Külön van a szennyese, de együtt mosom a miénkkel. Férjem irodában dolgozik, és itthon meg a ház körül sétálva nem leszek sosem olyan redvás és bacis, hogy bármi baja legyen tőle. Most 2 éves, az immunrendszere olyan amit mi csak irigyelünk tőle. Múltkor klubnapon voltunk, bent volt jó pár taknyos gyerek, nem sokat maradtunk. Én mégis elkaptam, majd tőlem a férjem, a gyerek meg vígan egészségesen éldegél :D
2016. febr. 9. 16:42
 43/51 anonim ***** válasza:
76%

Te jó ég, felnőtt nők hogy a fenébe tudnak összeveszni, meg beszólogatni egymásnak olyan pitiáner hülyeség miatt, hogy az egyik külön mossa a gyerek ruháját, a másik meg nem? Miért zavar benneteket ennyire, ha valaki valamit máshogy csinál?

Én pl. a nagyfiamnak is külön mostam a ruháját, amíg nagyon pici volt, és most majd a születendő kisebbiknek is így fogom csinálni. Miért? Azért, mert nekem így jó érzés. Amikor már a földön kúszik-mászik, nincs értelme nagyon, de addig miért ne? És amúgy már csak azért is így csinálom, mert a babaruhákhoz másfajta mosószert és öblítőt használok - jé, nem mindenki szeret ecettel öblíteni. A sajátjainkat sima Tomi mosószerrel mosom, és rózsaszínű Coccolinoval öblítem, mert ezt szeretjük, ez vált be, ennek tetszik az illata. A babaruhákat hipoallergén mosószerrel és hipoallergén öblítővel tisztítom. Mert így tetszik. És a másik az, hogy alapvetően nem szoktam magas hőfokon mosni, csak az ágyneműt, tetrapelenkát, konyharuhát, törölközőt, mert azt lehet. De a ruháink többségét csak 40 fokon szabad, legalább is a címke szerint. Sajnos ment már szét kedvenc bugyim úgy, hogy bevágtam 60 fokra, és a gumija nem bírta. Úgyhogy inkább nem csinálom ezt a többivel, hanem úgy mosom, ahogy rá van írva.

De az én lelkemet nem bántja, ha valaki együtt mossa a babaruhát a család többi ruhájával, nyilván ettől sem lesz baja senkinek, és ha nekik így praktikus, így kényelmes, akkor miért szólnék én ebbe bele. Őszintén, nem teljesen mindegy? Miben befolyásolja egyikünk szokása a másik életét?

2016. febr. 9. 16:42
 44/51 anonim ***** válasza:
21%

én nem veszekszem, csak szerettem volna egy érvet hallani amellett hogy miért kellene együtt mosni...de már letettem róla :)

,,nekem van kb 3 fehér bugyim és ennyi

páromnak semmi fehér cucca nincs, csak az "ünneplős" inge

Szóval hiába pénzkidobás meg minden, de muszáj azt a kevés ruhát külön mosni"

ehhez meg külön gratulálok. rendkívül energia takarékos.

2016. febr. 9. 16:58
 45/51 anonim ***** válasza:
51%
nem öblítőnek használom az ecetet. Hanem fertőtlenítésre. mosógélt használok, így nem kell öblítő külön és a gyerek sem lesz allergiás. A ruhák illata pedig isteni, fehér Perwoll, nagyon ajánlom.
2016. febr. 9. 17:00
 46/51 anonim ***** válasza:
100%
Kais vagy lebukott babaruci azonnal megy az àztatóba, de nem mosom külön. Ha apuka vagy az én ruhàm olajos/véres/vegyszeres lenne, vagy eü alkalmazott lennék, akkor külön mosnàm. De irodai munkànk van, minimàlis koszt bìrunk magunkra gyűjteni, ha a gyereket ölbe veszem a napi ruhàmban, nem igaz, hogy baja lesz attól, hogy a ruhàkat összemosom. Ezt az agyonfertőtlenìtés dolgot sem értem, elsőgyerekesként oké, de egy egészséges gyereknél nem alapfeltétel, hogy steril legyen minden (beleértve a ruhàjàt). Az immunrendszer úgy fejlődik, hogy tanul. Megtanul megküzdeni a bacikkal, ehhez az kell, hogy néha talàlkozzon is velük. Törölközőt, àgyneműt, fehérneműt, textilpelust magas hőfokon mosom.
2016. febr. 9. 17:29
 47/51 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kielégítő válaszokat, meg is lepődtem, mennyien írtatok, bàr arra nem voltam kíváncsi, ki hogy mossa a gyerek ruháit, szimplán arra, és rosszul tettem fel nyilván a kérdést, hogy CÉLSZERŰ-E, VAN-E ÉRTLME külön szennyestartó ezért, mert anyukàm ajánlgatta, ami neki pluszban van, de majd meglátom, hogy lesz-e neki hely, mondjuk túl sokat talán nem foglal (ikea, szétnyithatós).
2016. febr. 9. 17:38
 48/51 anonim ***** válasza:
100%

A nagynál volt külön szennyestartónk, az Ikea-ban vettem hálós játéktárolót és abba gyűjtöttem a ruháit, mert úgy egyszerűbb volt (a kakis/pisis/büfis cuccokat persze azonnal be kell áztatni).

Kb. 1 éves koráig mostam külön a ruháit, de leginkább csak megszokásból, nem higiéniai okokból és amúgy is 2 naponta megtöltötte a mosógépet a sok színes kisruha. A fehéreket hamarabb kezdtem együtt mosni a mieinkkel, mert abból nem volt annyi neki sem és nekünk sem, így egyszerűbb volt.

2 éves koráig vasaltam is mindent.

A kicsinél már nem volt ilyen, pár hétig talán külön mostam, de mivel az ekcémája miatt amúgy is lecseréltem az öblítőt ecetre, így nem aggódtam az esetleges bacik maitt sem, amiből egyébként az oviból hozott haza eleget a nagy :)

Szóval csajok, mindenki csinálja úgy, ahogy neki jó és ne ugassuk le egymás szokásait!

2016. febr. 9. 19:22
 49/51 anonim ***** válasza:
100%

Nem szükséges, de jó ha van :)

Amúgy nem értem mit veszekedtek, nem az volt a kérdés hogy ki mossa külön a baba ruhákat és ki nem!

2016. febr. 10. 06:56
 50/51 anonim ***** válasza:

"talán vegyél normális mosószert ha nem tudod kiszedni a kaki foltokat."

Tide tix-et használtam, vagy Arielt, vagy Persilt...

És az ecet igenis rögzíti a színeket, a ki nem mosott foltokat is.

2016. febr. 10. 09:05
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!