Mi a legnehezebb számotokra a babagondozásban?
Első 3 hétben a fürdetés volt nehéz. Féltem tőle,olyan kis törékeny volt. De aztán belejöttem.
3 hét után a szoptatás. Kegyetlen időszak volt. Karcolta a foga a mellbimbóm,égett..fájt. lázas voltam,jött a mellbimbó védő,azzal jobban fájt. Majd szépen elment a tejem :/
Az altatás nálunk szerencsére jól ment. Jobban mondva 2,5 éves koráig minden altatásnál ott kellett mellette feküdnöm fél órát,de az nem esett nehezemre.
Most jön a tesó. Azthiszem most majd megviselnek az éjszakázások!
szoptatás volt.
hol elég volt a tej, hol bealudt, hol 1 óra múlva kezdődött elölről, hogy nem lakott jól - mintha vizet kapott volna kb, hol csöpögött a tej, de aludt, hol nem tudta kiszívni, úgy beállt. Befejeztem hamar ezt a kínlódást, így sokkal könnyebb az egész és azóta mondjuk nem is éjszakázunk, de lehet ez nem függ össze a tápszerre váltással.
Ennél stresszesebb, sírásig idegesítő része nem nagyon volt eddig, pedig van egy 2 évesem is mellette.
"szoptatási nehézség alatt azt értem, hogy eleve nem állt be nálam a kereslet kínálat, ezért fejnem kellett a szoptatások között, hogy estére legyen plusz egy adag mert már este nem tudott eleget enni (szaporítás ellenére sem, sajnos durva 10 napos lázzal indultunk és örülök hogy egyáltalán vissza tudtunk állni a kizárólagos szoptatásra)..viszont azokon a napokon amikor nem volt meg az 5-6 óra alvás, egyszerűen kínszenvedés volt másnap a fejés, szoptatás mert sokkal kevesebb volt a tejem."
Úgy érted, hogy többre vágyott volna, mint amennyi
tejet termelt a melled? Csak mert gyanús, hogy néha nálam is ez van :( Hiába rakom mellre gyakran (mondják, így lehet szaporítani a tejet), valahogy csak nem akaródzik több tej termelődni. Fejéssel valamennyivel több lesz, de csak egy ideig (pár napig), utána megint gyanúsan kevés lesz..és pontosan ugyanez a tünetem: estére fogy el a tejem, olyankor már két mellből etetem, és mintha néha az sem lenne elég a babának. Reggel, délelőtt általában nincsenek ilyen problémák, éjszaka meg teli vannak a cickóim. Ja, és az alvás néha használ, néha nem. Volt olyan, hogy többször sikerül fél-egy órácskákat is aludnom napközben, sűrűn mellre is tettem babát, mégsem lett több tejem. Pedig annyira mondogatják azt, hogy igény szerinti szoptatással még fejés nélkül is beáll a kereslet-kínálat..akkor ezek szerint nem mindenkinél :(
igen, így ahogy írod...biztos van akinél működik a kereslet kínálat, de nálunk baromira nem működött, pedig szedtem mother milk kapszulát is egy vagyonér, toltam a teákat, bőségesen étkeztem, de mégis épp hogy elég volt a tejem...így napi egy fejéssel sikerült szinten tartani, úgy, hogy 1 éves korában saját magát leválasztotta, tehát gondolom már 1 éves korára nem nagyon volt mit szívni belőle és megunta a banánt :)
de mindezek ellenére azért valahol büszke vagyok a kitartásomra, és hogy 1 éves koráig tudtam szoptatni, tápszer nélkül (nem mint ha tápszer ellenes lennék, én is tápszeres voltam, de a baba tápláléka eredendően akkor is az anyatej..) szóval csodát ne várj, de annyiban bíztatnálak, hogy 6-7 hós kor körül legalább a nappali alvása megjavult, ha az éjszakai nem is, így le le tudtam dőlni 1-1 órára nap közben, és az kicsit segített a dolgon.
Az alváshiány. Volt egy tökéletesen alvó gyerekem, beraktam este az ágyába és reggelig meg se mukkant. Volt decemberben egy nagyobb műtétje és azóta rosszul alszik. Az ágyában félóra múlva felkel és sír és ezt egy éjszaka 5x-6x is megcsinálta. Meguntuk, beraktuk közénk, aludt jól. Erre most náthás lett, megint nem alszik mert néha alig kap levegőt az orrán. Ha 4 órát alszunk az már jónak mondható.
A tejjel megszenvedtem én is. Korababám van,3 hónapig a kórhazban voltunk mielőtt hazajöhettünk. 6 hétig inkubátorban volt, 3 óránként fejtem neki 6 hétig de nem indult be. Első 3 nap semmi nem volt, aztán ilyen 5-10 ml, a legtöbb amit letudtam fejni 15 ml volt egy alkalommal. A 4. héten mar azt mondtak a nővérkék nyugodjak bele hogy nem lesz több. Mikor kijjebb kerültünk a Pic-ről akkor fel is adtam, akkor már csak 5 milli volt de az elején elég volt, mert 4 ml-vel kezdtek az etetését. Észrevehetően megcsappant mèg ez a kicsi tejem is olyankor ha valami rossz dolog történt vele és stresszes voltam. Ha belegondolok mennyi mindent átéltünk akkor azt mondom nem is panaszkodom, kilehet bírni kevés alvással is, az a lényeg hogy velünk van.
És mikor fejtél napi egyszer? Vagy szerinted nincs jelentősége annak, hogy melyik napszakban fej az ember? Nekem igazából csak éjjel -hajnalban sikerül fejnem több mennyiséget, nappal, ha lefejem, akkor nem nagyon van mit kiszippantyúznia utána :( Pedig határozottan jobban kedvel ciciből enni, mint cumisüvegből (ami persze jó, csak ha nem eszik eleget ciciből, akkor meg ugye mégsem üdvözítő).
Remélem, fejéssel én is fogom tudni szoptatni legalább egyéves koráig, most lesz 4 hónapos.
De ha nem, hát remélem, legalább féléves koráig sikerül :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!