Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák, milyen gyakran lesz...

Anyukák, milyen gyakran lesz elegetek?

Figyelt kérdés
Úgy szeretnék már egy jóízűt aludni (nem eleget, csak, hogy jól essen fölébredni, ne riasztva legyek), szeretném, ha néha békén hagyna mindenki egy kicsit... nem maradhat belőlem magamnak semmi? Teljesen át kell magamat adni 24 órán keresztül a babának éveken át? Nem bírom így.
2010. márc. 14. 06:13
1 2 3 4 5
 41/41 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem érezhetően két áramlat van: az egyik a rendpártibb, a baba tanuljon meg egyedül elaludni, legyen el e járókában/kiságyban, ne legyen sokat kézben, stb. Rendben van, ha valaki ezt az utat választja. A másik a gyereket ringatós, felkapkodós, mindenhová magávalvivős, éjjel felkelős, de sírós leszoktatással ez ellen tenni nem akarós, hosszan szoptatós típus. Bevallom, én az utóbbihoz tartozom. A gyerekem többször ébred éjjel, és ebből néha nekem is elegem van. Egyet viszont tudok a fenti két típus keverni nem lehet. A gyerekhez kelést szerintem úgy lehet többé-kevésbé elviselhetővé tenni, ha az infrastruktúrát is hozzá igazítjuk. Rendpárti, jólalvó bab mellett működik a külön gyerekszoba. A kelős gyereknél a közös szoba működik, sőt vagy az egy ágyban alvás vagy az oldalkocsis (nagyágy mellé csatlakozik a kiságy). Nálunk az utóbbi nagyon bevált, így ha ébred a gyerek én csak odafordulok hozzá és visszaaltatom (szopival/cumival), és már alszunk is vissza mindketten. A probléma ott van, hogy a legtöbb ébredős baba anyukája ennek ellenére ragaszkodik a külön gyerekszobához és a rendszeres átszaladgálással teljesen kimeríti magát. Vagy ami szerintem rosszabb, hogy hébe-hóba végső kimerülésében az ágyába fekteti a babát, ami csak még nagyobb zavart okoz. Fel kellene vállalni a döntést: igen, az én gyerekem ébred, én ez ellen nem tudok/akarok tenni, akkor a saját érdekemben elfogadom az együttalvást és azzal is tisztában vagyok, hogy esetleg a gyerek 3-4 éves koráig is így lesz.
2010. márc. 17. 14:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!