Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák, milyen gyakran lesz...

Anyukák, milyen gyakran lesz elegetek?

Figyelt kérdés
Úgy szeretnék már egy jóízűt aludni (nem eleget, csak, hogy jól essen fölébredni, ne riasztva legyek), szeretném, ha néha békén hagyna mindenki egy kicsit... nem maradhat belőlem magamnak semmi? Teljesen át kell magamat adni 24 órán keresztül a babának éveken át? Nem bírom így.
2010. márc. 14. 06:13
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
49%

Konnyu olyannak,aki azt mondja vacsora,és hajcsi,na olyannak adnám oda az én gyerekemet.én is elviselném,ha végig aludná az éjjelt,meg elvolna maga akiságyában,denekem ilyen szerencsém nincs,és nem elso gyerek.Két fiam van,10 év kulombséggel,és mind a kettovel éjjeleztem,a kicsi most 6 hos.Nem hiszem,hogy én rontottam volna el valamit,nem szorakozásbol vagyok vele fent,de akinek nem volt ilyen gyereke,az nem is tudja milyen az,ugy ahogy én sem tudom elkpzelni,hogy létezik olyan gyerek,aki este 9-tol reggel 6- alszik,mert nekem ilyenben még nemvolt részem.A nagyobbik is 3 éves koráig kelt ,sot 1,5 éves koráig elsem aludt,végig ordította az éjjeleket.Nappal sem eroltette meg magát,na ezért is vártunk a másikkal annyit,o valamivel jobb,de éjfél elott o sem alszik el,és 1-2 oránként kel.

A kérdezonek meg annyit,de igen ez kisgyerekkel jár,és hát ha tetszik ha nem kikell bírni.én az elsovel nagyon turelmetlen voltam,de nem is csoda,hisz alig aludtam,aztán az anyum besegített felváltva voltunk éjjel vele,de ha az anyu volt vele,akkor sem tudtam nyugodtanm aludni,mert a sírást akkor is hallottam,kimeríto volt,kellett is pár év hogy helyre rázodjak,idegileg is.Most ennyi év után másként állok hozzá mindenhez,nem rándul ossze a gyomrom,ha felsír a kicsi,meg hasonlok.én is minden reggel nagyon nehezen kelek,mert nem vagyok kialudva,de hát mit tehetek ,még ott nagyobbik is ,ugyhogy nincs mese erosnek és kemyénynek kell lennem.Mi nem vagyunk olyan szerencséssek,hogy a gyerek alszik,eszik,meg játszik.Sok kitartást.

2010. márc. 14. 08:26
 12/41 anonim ***** válasza:
78%
Az én babám a másik táborba tartozik. Este 11-12 között elalszik éjjel csak nagyon ritkán ébred akkor is csak inni max. Reggel 6-7 között kel. Most 6 hónapos.
2010. márc. 14. 08:31
 13/41 anonim ***** válasza:
75%

dehogy kell átadnod magad éjjel-nappal :) az anyaság nem börtön :) kérj segítséget, és fogadd el, ha valaki felajánlja! nem tudom, mennyi idős de 3 órára már 2 hós korában simán otthagytam anyósomnak, ő örült neki, én meg mehettem kimenőre :) bocs, de ennyi még a cselédnek is járt...ez ma divat, hogy egész nap lóg rajtunk a gyerek, de nem jó divat, megszokja, aztán nézhetsz.

éjszakai alvás részben tleg alkati kérdés, ahogy felnőttnek se egyforma az alvás-igénye. nekem az bevált, hogy éjjel nincs evés 6 hetes kor után. ha este jól lakik, hamar megszokja, hogy kár éjjel balhézni. tea, simi, kész, lehet aludni tovább...

2010. márc. 14. 08:57
 14/41 anonim ***** válasza:
60%

Szia!

Abszolút megértelek, a fiam 8 hós és még egy éjszakát sem aludt át:( Most éjjel is szinte végig fent voltunk. Mindeíg van valami:fogacskája, hasfájás, front. Valahol azt olvastm, hogy a fejben dől el, vagyis a felkeréskor pozitívan kell gondolkodni, nem úgy, hogy a francba nem alszom. Ez nagyon nehéz de én már kipróbáltam és valamivel jobb. A kisfiam naközben eljátszik egysedül a járókában, vagy a szőnyegen, akár órákat is, úgyhogy nem csüng rajtam, sőt az apukájával is visszaalszik. nem is értem, hoogy miért kell leszólni azt,akinek nem alszik a gyereke én sem akarom, hogy ilyen legyen:( Kitartást neked, akinek meg alszik a gyereke, attól várom a TUTI tippet!

2010. márc. 14. 08:57
 15/41 anonim ***** válasza:
61%
mintha csak én kérdeztem volna ezt....én is így érzek,fáradt vagyok magamra 0 percem..8 hós a babám...nem tudom milyen lehet hogy a baba el van egyedül..de azt én nem ismerem..és különben is most azért fizetnek hogy a babámmal legyek...az első 3 évbe alakul ki a személyisége...ez fontos neki..azt akarom okos legyen,érzelmileg is a maximumot akarom neki adni..ezért én vele vagyok ha fut a lakás akkor is,én így gondolom és kész...lelkifurdalásom van ha hanyagolom..persze biztos nem így gondolják...
2010. márc. 14. 10:19
 16/41 anonim ***** válasza:
15%
Írjátok, hogy kérjen segítséget. Kinek szültetek? Magatoknak vagy másnak? Nem kell gyereket vállalni, ha nincs hozzá idegzetetek. Sokan azért szülnek, mert addig se kell melózni, csak éppen azt felejtik el, hogy a pici babának is lehet rossz napja, úgy mint nekünk felnőtteknek és hogy foglalkozni kell vele. Igaza van a 3gyerekes anyukának. Ő nem itt sírt, hogy így-úgy nem jó, hanem kitapasztalta, hogy tehetné jobbá a család életét. Ha egy gyerek sokaknál ilyen pánikot okoz, akkor mi lesz, ha születik egy kistesó?
2010. márc. 14. 11:41
 17/41 A kérdező kommentje:
Furcsa, hogy azért legorombítotok, mert néha nekem nehéz az éjszakázás. Beismerem, nehéz. Igen, jó néha sírni Nektek, mert van aki megérti, hogy attól még nagyon sokat adok magamból, ha néha elegem van. Nem a gyerekből, hanem az állandó küzdelemből. Addig nem tudja az ember, míg nincs saját. Azért vállaltam, éreztem, hogy várom Őt.
2010. márc. 14. 12:16
 18/41 anonim ***** válasza:
79%
08.57-es vagyok, érdekes, hogy azért lepontoztok(nem csak engem másokat is), mert nem alszik a mi gyerekünk sem. Közlön rajtam nem csüng gyerekem, most is sétál az apukájával, hogy kicsit tudjak magammal is foglalkozni néha. Nem hiszem, hogy ez az oldal csak azoknak/azokról szól, akik "mintaanyák" soha nem borulnak ki, mindíg frissek, üdék, mosolygósak, Az anya is csak ember és néha joga van kiborulni, nyavalyogni és sirdogálni,vagy nem? Ettől még imádhatja a gyereké(I)t és vállalhat több picurt is, nem hiszem, hogy ez a fokmérője a jó anyaságnak!
2010. márc. 14. 13:55
 19/41 anonim ***** válasza:
66%
8:57-es vagyok, angem is lepontoztak, pedig pont az ellenekzőjét írtam...hogy nem kiborulni kell, hanem megelőzni a kiborulást...
2010. márc. 14. 13:56
 20/41 anonim ***** válasza:
78%

Ja! mégvalami!

Honnan tudja egy két válaszoló, hogy ez "mai divat"? Régen fele ennyit sem találkoztak az anyukák (internetre és társaira gondolok) olyan helyen, ahol névtelenül "elsírhatták" gondjaikat. Persze, hogy ismerősöknek, szomszédnak stb. könnyebb "játszani" a hőst, mint szembenézni a gyengeséggel és azt bevallani.

2010. márc. 14. 13:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!