Most találtam meg az üvegcsét és eszembe jutott, hogy már hónapok óta nem adtam Vigantol-olajat a kisfiamnak.11hós múlt.Most mi lesz?Lehet vmi következménye nála?Nagyon bánt!!!Nemtudom, hogy felejthettem ennyire el.
Napi 1 csepp kell, és csak 1 éves korig, és októbertől áprilisig. Koraszülötteknek mondják a 2 cseppet.
2010. márc. 9. 22:23
22/28 Nikcsi válasza:
Szia!
Hogy megnyugtassalak, en Angliaban elek es itt nem is kell adni a babaknak kulon Vigantol-olajat. Pici fiam el es virul. Szoval fel a fejjel, mostantol adod majd neki, ezen ne ragd magad.
2010. márc. 10. 00:15
23/28 anonim válasza:
Felelötlennek nem mondanalak, de feledekenynek igen. De elarulom a legtöbb anyuka ad hoc jelleggel adja a vigantol olajat.Mert nem jut eszükbe. Azert kell adni mert a d vitamin feltetele a kalcium felvetelnek is többek között. ezert kapnak mindkettöt a korhazban. A d vitamin csontoknak es fognakis nagyon fontos mert ez erösiti öket. a hianya valoban izomgyengeseget, törekenyseget meg jo par mindent okozhat. de ez altalaban nem egy -ket honap alatt alakul ki szerencsere. Raadasul nem is mindenhol adnak a babaknak kötelezö jelleggel.Maj es zab ezek a legjobb d vitamin forrasok. en nem is nagyon adtam a kisfiamnak vigantol olajat mert nem akartam tuladagolni ugyanis rengeteg d vitamint evett. Szoval no para, csak egyet ne csinalj, nem kell többszörös adagokat adni neki, mert attol viszont baja lehet. Nyugi no para.
2010. márc. 10. 03:05
24/28 anonim válasza:
Szia!Az biztos, hogy mivel a babám októberben született-tavaly- neki másfél éves koráig kell adnom a D-vitamint.A védőnővel éppen múlt héten beszéltünk róla.Különben volt, hogy az elején én is elfelejtettem.Ezért én mindig a cumik mellé teszem így mindig szem előtt van.Nyugi : )
2010. márc. 10. 06:32
25/28 anonim válasza:
Egy kérdés,közülünk ki kapott Vigantolt babakorában?Senki!Élünk,virulunk,sőt még a kutacsunk is benőtt.
2010. márc. 10. 07:40
26/28 anonim válasza:
Szia
azért több hónap nem biztos hogy jó,hogy kimaradt,főleg,hogy nem a napos időszak volt az,hanem a téli.A kutacs fejlődése nagyon fontos,nem mindegy hogy mekkora,nem jó ha túl nagy,és nem jó ha túl kicsi.nekünk nagyobb volt ezért 2 cseppet kellett adni neki,és közölte a doki mennyire fontos lenne mindig adni.Ma 14 hónapos és csak naponta egyet kap nyárig aztán télen ismét.Nem csak 1 éves korig kell nekik adni.De ettől függetlenül nem biztos hogy bajt okoztál.de légy őszinte a dokival,mert tudnia kell hogy nem kapott.De tápszerben is van,meg más ételben is,de valami oka csak van amiért adni kell nekik?
2010. márc. 10. 08:26
27/28 anonim válasza:
Sziasztok!
Fura, hogy angliában nem kell adni, pedig pont az angolkór megelőzésére szolgál a d vitamin.Mivel ott elég kevés a napsütés, így ott nem jutottak annyi természetes d vitaminhoz a gyerekek, így ott többször alakult ki.A d vitamin hiánytól felpuhulnak a csontok, a fej ellaposodik, tyúkmell, óláb alakulhat ki, illetve a bokacsontokon is látszik valami, de arra nem emlékszem pontosan, hogy hogy.Gondolom ezek a tünetek nincsenek nálatok, de azért a dokinak mondd el.
/Z/
2010. márc. 10. 10:18
28/28 anonim válasza:
Az angolkór az iparosodáskor jelent meg, pl. London utcái egyébként is szűkek voltak, magas épületekkel, nem jutott be a napfény, ráadásul a gyárkémények füstöltek, a füst is erősen szűrte a napfényt, sőt, mondhatni teljesen. Még szórt fény formájában sem jutott el a napfény az emberekhez.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!