Most értesültem, (végre megnyugodtam, hogy minden be van szerezve a kicsinek, erre jön ez a badarság), hogy a szülés után még a védőnő! (honnan van ezeknek receptírási joga? ) jön ki és hoz valami recepteket? Minek?
Csakhogy tanácsot is kapj:
Ha hétköznap szülsz és van a kórházban gyógyszertár, akkor kérd meg a kórházi gyerekorvost, hogy írja meg neked a recepteket és ki tudod váltani, amíg a babád a csecsemős nővéreknél van biztonságban. Ezt mondhatod előre is a védőnőnek, hogy csak így tudod megoldani, ne fáradjon a receptekkel.
A kórházi gyerekorvos is fel tud írni ugyanolyan jókat, mint a gyerekorvos.
Védőnőnek meg gyerekorvosnak tényleg kötelessége kijönni, miután hazahoztad a babát, de a recepteket nem muszáj akkor kiváltanod.
Ismét egy túl okos várandós, akinek mániája szidni a védőnőt, a rendszert:)
A gyereknek nincs apja?
Mindent meg tudsz venni előre a d vitamin és a k vitamin kivételével.Én is így csináltam.
Nem muszáj a gyógyszertári fürdető meg popsikrém,lehet jókat venni (mi pl a rossman saját márkás rózsaszín fürdetőjét használjuk és popsikrémnek pesoderm-et az elejétől,semmi baj nem volt soha).
Ahogy előttem is írták,a kórházi gyermekorvos is tud felírni vitaminokat,hazafelé megveszed és le van tudva.
Köldökcsonk ápolásához is tudsz szerezni mindent,alkoholt is,hintőport is stb. (nálunk pl nem is kellett,mire haza jöttünk,leesett és utána alig volt vele macera)
A védőnői szolgálatot meg jogodban áll írásban lemondani(a védőnőnél,neki kötelessége jelezni a gyámhatóság felé),utána megkeres váratlanul egy családgondozó,"terepszemlét tart" és esetleg még egyszer jön megint váratlanul,aztán békén KELL,hogy hagyjanak,ha nincs rá ok,nem mennek (elvileg).
A státuszokra kell onnantól csak vinni(először sűrűbben majd évente)meg persze a választott gyerekorvoshoz szintén (oltások,státusz stb)
Viszont ilyen esetben nagyobb önállóság kell,kellene otthonra egy babamérleg és szabócenti is,hogy eleinte sűrűbben figyelni tudd a súlyát,hosszát,fej és mellkas körfogatát.Ezeket nálunk eleve kéri státuszon az orvos.
Ha valami baja van a babának,akármi,úgyis mennél vele orvoshoz,feltételezem.
Igaz, hogy meg lehet venni néhány dolgot előre, azonban recept nélkül valamivel drágább (nem beszélve a drogériásról), és amikor a Kérdező úgy kezdi, hogy mennyibe fog kerülni, akkor valószínűleg számítanak az anyagiak...
Egyébként a védőnő nem azért megy, hogy a recepteket odaadja, hanem a kórházból való hazajövetel után 1-2 nappal kötelessége meglátogatni. A munkáját végzi.
A vedono eleg idiotanak hangzik, nyugodtan ki lehet vinni a babat az elso ket hetben.
En Angliaban lakok, itt csaszar utan 24 oraval mehettem haza, es a baba 3 napos koraban mar mennem kellett bevasarolni. Semmi baja nemlesz, nem kell agyonfelteni, az sokkal rosszabb.
Ahogy elottem is irta valaki, popsikremet vehetsz elore, Sudocrem, Bepanthen stb. Furdetni az elso par hetben csak tiszta vizzel a legjobb, a Vigantol csak a 2. hettol kell, a Konakion pedig 28 naposan, a korhazban megkapja az elsot.
Ja, es itt nalunk a koldokot nem kell kezelgetni, piszkalgatni, beken kell hagyni, es gyonyoru lesz!
7 hetes baba anyukaja
Már értem, miért nincs veled a párod. Ilyen hisztérikát én is mielőbb elhagynék, pedig csaj vagyok.
Te viszont szánalmas és röhejes...
Én védőnő vagyok.
Nálunk falun nincs gyerekorvos,a felnőtt házorvos látja el a gyerekeket is,és nem megy ki szülés után,csak a védőnő.
Én személy szerint fel szoktam írni egy papírra,hogy mi az,amit TAJ kártya nélkül is ki lehet váltani már a baba születése előtt.Ezek: 70%-os alkohol,10x10 cm-es gézlap,fürdetőkrém.Popsikrémet nem szoktam,mert az újszülött osztályon kapott csomagban van egy kicsi Sudocrem,ami elég addig,amíg megjön a pici TAJ kártyája,és akkor már lehet íratni az orvossal vitaminos popsikrémet.A D és K vitamin 2 hetes kortól kell,addigra szintén megjön a TAJ kártya,és akkor ráér megíratni.És amúgy sokszor én szoktam megíratni ezeket a recepteket az orvossal,hogy ne kelljen a betegek között várni a babával csak ezért.De ez nálunk van így,biztos sok helyen máshogy csinálják,nálunk ez működik.
Szerintem az alkohol,a gézlap és a fürdető kb. 1500Ft-ból kijön,és akár már most megveheted recept nélkül is.A fürdető így picit drágább(recepttel kb.170Ft,nélküle kb.380Ft).
Amikor megjön a TAJ kártya,akkor meg már le is telik a 2 hét,amikor elvileg "nem mehetsz ki" a babával. Mondjuk ez szerintem hülyeség.Simán ki lehet vele menni,csak nem a tűző napra,és inkább csak estefelé,vagy még 9-10 óra előtt.
Egyébként nem nagyon értem,miért kell ennyire felfújni a dolgot.Ha városban laksz,kimegy a gyerekorvos,és ő adja oda a recepteket,ha a védőnő megy előbb,akkor ő viszi az orvos által kiállított recepteket.Nincs receptírási jogunk.Én úgy vettem észre,hogy segítség a szülőknek,ahogy nálunk megy ez az egész.
Csak megjegyzem,néhány hete már írt valaki egy hasonló kérdést,ugyanilyen stílusban.Vajon ki lehetett...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!