Most értesültem, (végre megnyugodtam, hogy minden be van szerezve a kicsinek, erre jön ez a badarság), hogy a szülés után még a védőnő! (honnan van ezeknek receptírási joga? ) jön ki és hoz valami recepteket? Minek?
GYógyszerek, kegyszerek, kozmetikai cikkek - viszont ezekt a gyerekorvos is odaadhatja. Az apa is elmehet kiváltani.
Korábban azért nem tudják odaadni, mert a gyerek adataira szükség van hozzá - feltétlezem a születési dátumát elég nehezen tudnád egyelőre lediktálni a receptíráshoz, nem?
a védőnő akkor viszi a recepteket ha előbb megy mint a gyerekorvos. azért, hogy mondjuk apuka el tudjon ugrani kiváltani mert nagyon fontosak. pl. a köldökápoláshoz is akkor kapod meg a recepteket, de a k-vitamon, lázcsillapító, fürdető, stb is akkor jön.
a védőnőnek meg kötelessége 48 órán belül kimenni hozzátok ha hazaértek, szóval ne rá haragudjál, ha ennyire nem tetszik, akkor mond le...
most pedig azért nem nyomhatja a kezedbe mert még nincs kinek receptet írni, te nevedre nem írhatja, a pici meg még nem született meg... majd kap egy ideglenes taj számot születése után amit a te tajszámodból generálnak
Nekem még a szülés előtt odaadta a védőnő, de kiváltani csak szülés után lehetett. A gyerek tajszámát írták rá ( az enyém, plussz előtte még egy karakter. Egyébként nem ő írja ki, csak ő van kapcsolatban a gyerekorvossal.
A receptek között lesz fürdetőkrém, popsikenőcs, k-vitamin?, alkohol a köldökcsonk ápolására. Kihagytam valamit?
Semmilyen segítséged nem lesz? Hogy jössz haza a kórházból, egyedül?
Szülés után, ahogy hazaérkeztek, kijön a védőnő, megvizsgálja a babát, szükség szerint ellát tanácsokkal, és a gyermekorvos által (!) kiállított recepteket hozza ki. Ezekért szülés előtt elmehetsz a leendő gyermekorvoshoz személyesen is, de sokaknak így kényelmesebb.
A receptek gyógyszertári babafürdető, és popsikrémet, vitaminokat (Konakion, Vigantol), illetve lázcsillapítót, köldökápolót tartalmaznak, amire egy újszülött ápolásához szükség van. Ez nem ellenetek, hanem értetek van!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!