Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Most értesültem, (végre...

Most értesültem, (végre megnyugodtam, hogy minden be van szerezve a kicsinek, erre jön ez a badarság), hogy a szülés után még a védőnő! (honnan van ezeknek receptírási joga? ) jön ki és hoz valami recepteket? Minek?

Figyelt kérdés
Milyen receptek ezek és miért nem lehetne most azon nyomban ideadni miért kell még a frissen szült anyukákat ugráltatni a gyógyszertárba ha egyszerűen senki másra nem számíthat?
2015. aug. 5. 12:00
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
90%

Te az a tipusu anyuka vagy már most akinek unalmában mindenen háborognia kell.

Neked is és a védönönek is az lenne a legjobb, hogy még most mielött megszülsz bemész az ünkormányzathoz és lemondod a védönöi szolgálatot. ìgy a védönö nem fog kimenni és nem fog semmit sem veletek csinálni.

Ha nem mondod le, csak megy a te részedrül a morgás, a fikázás, a dacolás mert nem tetszik egy rendszer, végig kürtölöd majd az egész internetet, meg ismerösöket mindenféle rágalmakkal, mert neked ez nem tetszik.

Mond le a védönö szolgálatot, mindenkinek ez lesz a legjobb.

2015. aug. 5. 12:42
 22/38 anonim ***** válasza:
64%

Sokan leírták már, hogy miket kell majd beszerezni a baba születése után, amihez szükség lesz az ő adataira a recepteken. Nálunk egy részét ki tudtuk váltani előbb (fürdető, köldökcsonk ápoló, Vigantol), mert faluban lakunk és a helyi barátaink kisgyerekének a nevére felírta a doki, de azért mindent nem lehetett. Szülés után egy rokon, barát vagy szomszéd is el tud menni kiváltani.

Ha pedig ennyire fel vagy háborodva a rendszeren, akkor mit foglalkozol azzal, hogy a védőnő mit mond a baba levegőre vitelével kapcsolatban?

2015. aug. 5. 12:54
 23/38 anonim ***** válasza:
86%

"agy hagyjam a szomszéd felügyeletére a babát amíg én gyógyszertárba szaladgálok...."

Hogyan fogod az alapvető élelmiszereket beszerezni, ha senkire sem számíthatsz, és nem teszed ki a lábad? Nemcsak a gyógyszertárba kell menni egy átlag embernek a mindennapi élethez.

Szerintem te csak kifogásokat keresel most...

2015. aug. 5. 12:54
 24/38 anonim ***** válasza:
74%
Úristen! Mit hisztizel!!?? Mindenki meg tudja oldani valahogy. Örülj,hogy megy a védőnő ès segìt amiben tud.
2015. aug. 5. 12:57
 25/38 anonim ***** válasza:
67%
Kedves kérdező! A recepteket nyilván nem a védőnő, hanem a gyerekorvos írja fel, ő csak szívességet tesz azzal, hogy elviszi neked! Nem az anyukát ugráltatja, a recepteket általában az apukák szokták kiváltani. Nálatok nincs apuka? Nincs senki, aki segítene?
2015. aug. 5. 13:01
 26/38 anonim ***** válasza:
74%
Nekem is az jutott eszembe mint a 23-asnak.. ha sehol egy élő ember, se apuka, se nagyszülő, se barátnő, se szomszéd akire számíthatnál a receptek kiváltásakor, akkor mi lesz veled a baba születését követő 2 hétben amíg a védőnő tanácsára - akit ugyan semmibe veszel - nem akarod elhagyni a házat? Mit fogsz enni pl.? Remélem Te is érzed az ellentmondást... vagy igazából lesz annyi segítséged, hogy ez idő alatt lesz aki kiváltja a recepteket, vagy nem, és akkor úgyis más miatt is ki fogsz menni... tehát az egész hisztid értelmetlen.
2015. aug. 5. 13:05
 27/38 anonim ***** válasza:
67%
Ó jajj tényleg milyen felháborító, hogy nem kell bemászni szülés után a gyerekorvosi rendelőbe a receptekért. Szégyellje magát, hogy el megy érte és házhoz viszi. Szerinted viccből írják fel ezeket a cuccokat? Biztos van valaki aki el tud érte szaladni. Ha a férjem vagy a családom többi tagja nem tudott volna elmenni érte, akkor bármelyik barátnőm vagy esetleg szomszédom nagyon szívesen elment volna kiváltani. Az, hogy nincs akire számíts eléggé elgondolkodtató, bár ilyen stílussal nem csodálom, hogy senkit nem tudsz megkérni.
2015. aug. 5. 13:06
 28/38 anonim ***** válasza:
88%
Még most a szülés előtt menj el a gyógyszertárba nyugodtan, ugyanis ezek nagyrészt szabadon megvásárolhatóak: kérj újszülötteknek való köldökre hintőport, alkoholt,gézlapot, egy fürdetőkenőcsöt és egy popsikrémet, ennyi. Mi is igy csináltuk mindkét gyereknél, nekünk előre senki nem adott receptet, a védőnő sem jött ki, a kórházi gyerekorvosnak mondtam a hazaindulásunkkor hogy kérnék d és k vitamin receptet, ezt a kórházból hazajövet váltottuk ki.Minden mást önállóan előre megvettem, igy nem kellett hazaérkezés után még ezzel is foglalkozni. Hozzátenném hogy mi egy kis faluban lakunk, itt pénteken 2-kor bezár a gyógyszertár és hétfőig nincs, én számitottam rá hogy pont olyankor jövünk haza amikor nincs patika, a köldökápolók pedig már aznap kellettek.
2015. aug. 5. 13:08
 29/38 A kérdező kommentje:
Ok kösszi a válaszokat, valahogy megoldom egyedül.
2015. aug. 5. 13:13
 30/38 anonim ***** válasza:
70%
Nem a védőnő, nem a rendszer és nem is az itteni válaszadók tehetnek róla, hogy apa nélkül és labilis idegrendszerrel vállaltál gyereket.
2015. aug. 5. 13:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!