Mondta valaki, hogy NEM szültél mert császár volt? Én megkaptam ezt és kiakadtam
Nekem a "drága" barátnőm próbálta azt megmagyarázni, h ő bezzeg szült én pedig "csak" császáros voltam. Én is a fejéhez vághattam volna, h igaz, h neki ikrei vannak, DE!!! szegények 1800 gr-mal születtek és csak az elsőt szülte meg, a msádikat a doki nyomta ki belőle. Ezt ő mesélte, én is a fejéhez vághatnám, h sok anyuka megszüli a majdnem 4kg-os babáját, ő meg.... de nem teszem.
Ha valaki ezt érezteti Veled, akkor mond el az okát (mert csak úgy nem császározgatnak) és tedd hozzá, h a Te babád legalább nem szenvedett.
Ezt én is annyira utálom és olyan dühítő, h egyesek lenézik azokat az anyukákat. Ki lehet próbálni. Én szerettem volna megszülni a babám, de 1 hét túlhordás, kemény, zárt méhszáj, csökkent magzatvíz és magzati aktivitás után úgy gondolta a főorvosom és az orvosom, h másnap megcsászároznak. Gondolhatjátok, mennyire rossz volt, mikor az orvosom közölte, h próbálkozhatunk az oxitocinos megindítással, de abba a baba bele is halhat. Sírva "rohantam" vissza a szobámba. Sokan nem tudják a császározás hátterét, csak okoskodnak.
Szia! Én szemműtét miatt nem szülhettem természetes úton, csak császárral, be sem indították, csak feltoltak a műtőben. És én is megkaptam, hogy nem tudok semmit a szülésről. Sajnos nagyon sokan azt hiszik, hogy egy hasi műtét leányálom, pedig nem... Olyanoktól is megkaptam, akik még nem is szültek. :( Mondhatom nagyon jól esett! Én is szerettem volna termászetesen megszülni a kislányomat, de abból neki mi haszna lett volna, ha én belevakulok a szülésbe????
Az meg főleg bántó, hogy kevesen, de mégis vannak akik úgy gondolják, hogy ha császárral szült, akkor nincs olyan erős érzelmi kötődés... Hát szerintem egy édesanyánál senki nem tudja jobban szeretni a babáját!
Úgyhogy szerintem csak rántsd meg a vállad, és menj el az ilyen megjegyzések mellett, mert mindenki csak azt tudja, amin ő maga ment át!
Én is programozott császárral szültem,altatásban.
Nem én kértem és NEM is VÁLASZTOTTAM!Egy syndroma miatt kellett így szülnöm,sajnos.Az utolsó pillanatig hittem,hogy normál úton szülhetek,de nem így lett.Lett egy kisfiam,aki sajnos még így császárral is beteg lett.Mi lett volna,ha normál úton szülöm meg??Ki tudja...
Nem bántok senkit,aki normál úton szült,de azokat sem értem,akik bennünket bántanak.Egy új élet a tétje az egész szülésnek.Ki császárral ki simán,de mindannyian anyák leszünk akár hogy is zajlik le az egész és ezt az érzést senki sem tudja elvenni tőlünk.
Én több mint 20 órát vajúdtam mielőtt megcsászároztak. Éjjel kezdődtek a fájásaim, reggel fél 7-kor vettek fel a kórházba 5 perces fájásokkal. Délig még mászkálhattam, utána végig ctg-re kötve feküdtem. A szülésznők jöttek-mentek dicsérték a szép erős fájásaimat, de nem tágultam. Délután kaptam oxytocin infúziót, burkot repesztettek, bekötöttek még egy cukros infúziót is, mert egész nap nem ehettem és még oxigént is kaptam. A végére már 1 perces fájásaim voltak, ki is tágultam, de a baba nem akart lejjebb jönni én meg elkezdtem belázasodni. Végül éjfél előtt 10 perccel született meg császármetszéssel. Utólag kiderült, hogy arccal előre , magas egyenes állásba volt a kisfiam. A feje teljesen eldeformálódott a hosszú vajúdás alatt, teljesen csúcsos volt és még az egyik oldala el is volt lapulva, szóval mi még ezt sem úsztuk meg.
Ennek ellenére engem is kijavított egyszer a férjem amikor azt a szót használtam, hogy szültem. Persze nem bántásból, de elég érzékenyen érintett amit szóvá is tettem. Azóta is azt mondom, hogy szültem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!